Čaute je tu niekto kto bral doritricin, keď ešte nevedel, že je v tom ? Tam je napísané, že po konzultácii s lekárom sa môže užívať v tehotnstve a dnes mi môj obvodný povedal, že nie, že on by to nebral... Ja som nevedela, že som v tom, bo to bolo ešte pred MS a pojedla som ich pána beka asi 10... Lebo ma strašne bolelo hrdlo.,nádcha a keď som mala v ten deň dostať MS tak som si urobila test a boli tam ciarocky... Tak som stále ďalej chorá ale nič som nezjedla žiaden liek, iba kyselinu listovú... pred MS, keď som bola chorá kúpila som si ten dráhy test, že čo po 10 dňoch od oplodnenia ukáže a ukázal mi tam jednu čiarku, hodila som ho do koša a jedla som smelo doritricin aj paralelny a samozrejme aj kvapky do nosa, aké boli také som dala... A o 4 dní nato som si urobila test najlacnejší aký existuje a už ukázal v deň očakávanej MS... Ostala so v šoku a teraz sa bojím, že v tom čase jak sa bábätko tam usadzovalo a začalo sa mu všetko pomaly tvoriť a vyvíjať a ja sprostá jedla smelo chémiu...
@aneta129 dorithricin je len lokalne antibiotikum, nieje to klasicka tabletka ktoru prehltnes toto kvazi len cumles takze skor to posobi v tom hrdle a nie ze rovno do zaludka a criev kde sa rozpusta a dostava do obehu, nerobila by som si z toho velku hlavu 🙂 su omnoho silnejsie lieky s inymi ucinkami
čítala si si príbalový leták? nie je tam vyslovene zakázané, že tehotné ho užívať nemôžu, ako na niektorých iných liekoch
Ja som bola asi v 8 týždni keď ma začalo bolieť hrdlo a ja mávam problém s castou anginou ( odporúčali mi aj vybrať mandle) a radšej sme s mojou dr. nasadili hneď dorithricin ako by sa to malo zhorsit a musela by som brať celkové ATB. A pohoda nič sa nestalo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neboj sa, ja som mala aj silne atb nez som zistila ze uz som tehotna, potom v tehu dalsie dve davky, plus sirupy, lieky na mykozu a co ja viem co. vela zien berie uplne silne lieky, dcerku mam v poriadku, akoze ak sa da pre istotu nebrat co ti nedal lekar, ale babatko je podla mna v poriadku, dorytricin som aj ja pocula ze sa moze. paraleny su stopro bezpecne aj kvapky do nosa, tie su lokalne. nie je take lahke "poskodit" dieta liekmi, ale farmacie sa chrania, lebo sa to proste neda otestovat, tak vzdy radsej napisu ze nebrat. ja som zistila ze nebezpecne su take lieky kde je priamo napisane co by to sposobilo, napr. na flector gele je tusim ze by sposobil take a take poskodenie plodu, vtedy vedia ze co by to asi urobilo. ak tam je len ze poradte sa s lekarom, tak proste nevedia, lebo to nie je otestovane, ale vela liekov mozes