Ahojte☺️Viem už tisíc krát prediskutovaná téma,ale troška by ma upokojilo,keby ste napísali svoje skúsenosti.Cakam 3babätko.Prve dva skončili predčasne.24tt,30tt,ale chvalabohu sú ok.Teraz mi krcok zašívali v 26tt,teraz som 29tt.Zatial som pokope doma v kľudovom režime.Samozrejme niečo musím porobiť popri deťoch,ale je to minimálne.Veľa mi pomáhajú.Až dosť chudere...Ale som sama.Žial...Mojou otázkou je,či niektorá zvládla tehotenstvo zo zašitým krckom do konca?Mne plánujú cisársky rez. Ako ste fungovali?Ďakujem vám ❤️
Ja som tiež vydržala až do konca. Našťastie bez problémov.
@elenajezova To som naozaj rada,že sa ti to podarilo...A ako si bola ty s kľúčovým režimom?
@gina33 ahoj, ja som na tom podobne. Moje 3 bábätko čakám, pvy pôrod 38tt po serklazi, druhé 31tt bez serklaze a teraz serklaz preventívna v 23tt,momentalne som 27tt.zatial všetko drží bez problémov aj keď ďalšie sedenie mi je neprijemne. Dokonca sa krcek natiahol o pár mm. Pri malom mi bola robená serklaz 26tt a vydržala som do vyberania stehu.v piatok vybrali v sobotu sa narodil(2014) dúfam ze aj tentoraz vydržíme do toho 38tt a bude všetko OK. Sém tam pocitim také ne pohodlie ale iba pri sedení, dlhšom chodeni. Inak chodím každé 2 týždne na kontrolu do nemocnice kde mi ju robili.
Držím palce nech ti všetko dobre dopadne a vydržíte úspešne do konca 😉
@barborapavlikova ☺️som rada,že sa ti to už podarilo aj po serklaži.Presnie tie isté pocity,pri dlhšom sedení alebo chôdze,cítim,že si musím ľahnúť.Ale inak v pohode.Vies dodržiavať "kludovy rezim" pri dvoch deťoch?Porobiš niečo?
@gina33 snažím sa ležať co najviac, aj keď... Nebudeme si klamať pri 2 deťoch nie vždy to ide.ala pýtala som sa Dr a ze tak na hodinku na prechádzku môžem, nie maratón. Ako chodím do obchodu co je tak 800m od domu,doma aspoň navarím. Nerobím veci kde si tlačím na brucho, v predklone alebo často si musíš cupnut. Tomu sa vyhýbam. Nedvíham malu na ruky a také. Snažím sa koľko toľko fungovať, pokým neprídu nepríjemné pocity a idem ľahnúť. A keď si zmyslim položím si pod zadok pevný vankúš nech odlahcim krcek.
@gina33 ahoj, ja všetky 3tehotenstva serklaž, a kludovy režim , prve tehotenstvo odlezane v nemocnici, vydržalo do 36tt(predčasne odtekanie plodovej vody) Druhé na čas vydržalo presne do 40tt a tretie vydržalo do 38+3. Tieto posledne dve doma a naozaj kludovy režim, veľa som ležala ale stalo to zato. Občas jemne pichanie som cítila od spodu. Stehy držali nenapinalo ich a ani sa nezarezavali. Takže kľud, určite vydržíš. Držím päste
@barborapavlikova áno ako hovoríš presne pri dvoch deťoch...Tak veľmi chcem aby sa mi to podarilo ...Pri synovi 24tt, peklo,pri dcérke 30tt peklo....Naozaj nič iné si neprajem,iba to,aby sa nám to podarilo.Drzim ti palce.Kedy máš presne temrin?
@zuzicka1451 naozaj si šikulka,dotiahnuť do 40tt a 38tt❤️ krásne...A naozaj je to obdivuhodné.Uz nám neostáva nič iné len veriť.Tak závidím mamičkám ktoré počas tehu môžu všetko...Ja si 2krat rozmyslim ako čo kde....Tak ale toto si asi človek nevyberá.Dakujem ti za odpoveď ❤️
@elenajezova asi len problém je, naozaj toľké ležanie.Tak ale lepšie je asi vydržať ako chodiť na neonatológiu...
@gina33 ja mam 6.12.termin. Inak opýtam sa, nemáš alebo vy dievčatá nemate pocit ze po tej serklazi sa zvýšil výtok? Ja teda bez vložky ani ranu. Je pravda ze mam ešte utrogestan a gynoflor a po tom to ide ako šialene. Ale aj cez deň, keď dlhšie chodím stále niečo ide. Jednak asi ako za tlači mala na mocak tak cvrknem, ale aj výtok taky vodnaty. V stredu idem na kontrolu chcem sa na to popýtať lebo mi to vadí, straší ci to nieje voda 🤦♀️
@barborapavlikova áno mám aj ja ,ale nie natoľko že by som potrebovala vložky.Skôr vtedy je to viacej,keď chodím.Ale ako ja viem,výtok ako takýto je normálny v tehotenstve.Napìš potom čo si mala na poradni.To ti tiež vyšetruje krček?Som zvedavá ako to je u teba.
@gina33 v nemocnici iba krčok kontrolujú. Zrkadlami, po hmatom a ultrazvukom ho zmeria. Babelatko ne kontrolujú, to robí obvodná gyn. Mam to takto podelene. Sama som zvedavá, mam aj obavyystrach aby to bolo dobre. To čakanie je na nervy. Určite napíšem, ale keby náhodou zabudnem kľudne ma oslov. 😁
@barborapavlikova jasné napíšem ti😊Viem áno...Teraz som sa tak tešila na poradňu,(nakoľko mňa nato,že som po serklaži, neposlali na rizikovú....)že mi skontroluje malého,ale nič....Mám ísť 14.9.Ach to čakanie...Ale neboj bude to dobré,musíme v to veriť,už začínam ja sama veriť príspevkom,kde píšu mamičky že treba naozaj pozitívne myslieť.Nevudeš mať únik vody určite.Ja som pri malej mala problémy s udržaním moču. to bola katastrofa.Držím ti palce.Oddychujme a myslíme iba na to najlepšie 😊
@gina33 ďakujem za slová odpory. 😉 Dnes experimentuje dala som si len utrogestan tak som zvedavá koľko v noci somna pôjde von.. Ja sa akosi na tu serklaz spolieham ako na hotovú vec, keďže pri malom som vydržala super od 26tt do 38tt co v piatok vybrali steh a v sobotu bol malý na svete a to mal 4kg a 54cm.že to dokázalo udržať tak veľké dieťa-ten tlak. Tak dúfam ze aj teraz to tak bude. Ak nie, aspoň do ukončeného 36tt by som chcela vydržať. Verím aj tomu utrogestanu že pomáha na krčok, aby tak rýchlo nedozrieval. Len niekedy proste strach uraduje, nová situácia co som nemala predtým pri tehotenstvach. Každé je iné (moje 7v poradí, ale len 3 dieťatko sa zatiaľ drží) každý raz si pripadám ako prvorodicka, pre ktorú je všetko nové. Tento utroš hlavne 😂 och, ženy moje ja si tak želám za nás všetky aby sme to dotiahli do úspešného konca, aby sme sa už vytesovali z bábätiek. A aspoň ten posledný mesiac aby sme si užili už bez strachu a nervov ❤️
@barborapavlikova Dobre ránko😊Ako si dopadla s tým utrogestanom?Dúfam že ok.Tvoje slová sú nápomocné ohľadom serklaže.Skušam sa aj ja viac spoľahnúť.Ja som včera šla troška na prechádzku...Ale som asi nemala 😵priznám,že to bola troška dlhšia cesta,ale domov som sa ledva dotiahla...Neviem je to možno iba psychika...Ale bolelo ma bruško.Strasne som zvedavá teraz na váhu malého.Chuderka to si mala potraty?Aj ty si si potom dosť pretrpela svoje.U mňa 4tehu 3babätko...Mala som zamĺknuty...Už nemáš ďaleko tu stredu.Ja si počkám do 14eho,vtedy mi povie konečne aj váhu.Stale sa pýtam,po dvoch takých malých deťoch😉
@gina33 ahoj😉 no utros v pohode, trocha vyšlo von a vôbec nie toľko ako keď si ich dávam obe dokopy. Ale ráno som si dala ten gynoflor a ten tečie riadne. Ale chodím dneska dosť, upratujem a okolo deti.. Takže za mňa jedine každé zvlášť dávať, lebo spolu je to katastrofa.
Hej 4 potraty najväčší v 21tt.to bol zahul veru a mesiac pred svadbou... 🤦♀️ Teraz si dávam ciele 21,31 a 36tt nech aspoň toľko vydržím.
Inak s tými prechadzkami to poznám. Mňa tiež až brucho sem tam bolí, že som to presvihla. Aj keď možno nie chôdzou ale skôr ze len ležím, telo si odvyklo od väčšieho pohybu a takto reaguje. Ja som zo začiatku ako som sa začala rozchadzat po serklazi myslela ze za každým odpadnem. Slabá ako čaj, hlava sa mi točila, zle mi bolo. Teraz je to už fajn, aj keď niekedy si poviem ze som to presvihla a modlím sa aby to bolo OK. No som zvedavá na tu stredu. Ja by som tiež chcela vedieť aspoň váhu, no tu až 24.9 na tom veľkom sone.
@barborapavlikova ahoj😊😊Nápis potom ako si dopadla u lekára?
@gina33 ahoj, kontrola dopadla nad očakávania dobre. Krcek krásne drží, zavretý, dlhý. Z minulých 44mm ma 53mm. Pýtala som sa na tie výtok povedala ze je to po tých liekoch, aj keď som sa pýtala ci sa dá nejako odlíšiť voda od toho výtoku, povedala ze aj oni to ťažko dokážu odlíšiť. Samozrejme je na to ten temesvaryho test. Ale takto opisovo je to ťažko. Pozrela aj malú to som bola šťastná, lebo som to nečakala. Som 27+2tt a mala je o týždeň väčšia podľa meraní, váha 1230g a to pred 2 týž.mala 700g. Povedala ze nemám čakať malé babatko🤦♀️ no už sa teším. Jedno 4kg som rodila. Vody ma dosť. Ďalšia 29.9 a podla nálezu by zvážili preventívnu hospitalizáciu na 2 dni a podávali by mi kortikoidy preventívne, keby náhodou by sa rozbehol pôrod, nech to je poistené. +zasa výter chcú porobiť.
No som veľmi rada že je to dobre, že to drží. Na tie výroky si budem musieť asi zvyknúť aj keď som na nervy z nich. Hovorila som jej aj o takom pichani akoby v krčku, ale to je tým ako sa tam tlači. Aj maternicu že mám takú akoby ubolenu vyslovene na dotyk z roztahovania. Už som si odvykla za 4r.😁
@barborapavlikova no super😊To som rada.Pekne veľká je malá.Na ten týždeň je pekne veľká.Nech to už potiahneme dokonca.Každym dňom sa nám to kráti,ale niekedy cítim,že jeden deň má 48hodin🤦🏼♀️🤷🏼♀️.Ten krčok máš krásny,čo by som nedala keby som aspoň o troška mala viac.Som zvedavá,ja mám kontrolu o týždeň 14-eho.Hlavne tá váha by ma zaujala.Veru máš pravdu,aj ja som zabudla skoro na všetko čo je počas tehu😁,hneď sa zľaknem,všímam sa.Ja som si tiež všimla teraz výtok,ale bez všetkých ťažkosti.Ako nepáli nič.No uvidíme.Teraz už každé 2tyzdne musíme chodiť.Aspoň ten čas by trocha mohol zrýchliť😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno...vydržalo som do konca a po prestrihnuti stehu sa to ďalšie 2 týždne nepohlo a neotvarala som sa ....mala som už staršie dieťa pri ktorom som veľa neodychovala ale treba sa šetriť