Dolichocefalistická hlavička

20. máj 2020

Ahojte, dnes mi doktor povedal, že hlavička dieťatka na usg sa javí ako dolichocefalistická. Iné poškodenie nie je, mozog je v poriadku. Povedal, že to môže byť zapríčinené tým, že je otočené stále KP. Máte niektorá skúsenosti s takouto diagnózou? Ďakujem

lenull103
20. máj 2020

Môj syn(3.5r) má dolichocefalicku hlavičku,zistené až po pôrode.U nás je to spôsobené tým,že mal jeden šev na hlavičke zrastený,operačné sa to riešilo.

autor
20. máj 2020

@lenull103 tak ti ďakujem za odpoveď, budem asi len čakať , že čo po pôrode... Lebo inak lekár hovoril, že hlavička aj mozog sú ok.. a je synček teraz v poriadku?

lenull103
20. máj 2020

Bude to určite dobre,držím palce 👌🏻Ak iný problém nevidia,stačí to riešiť potom..my mame ešte dosť dalších diagnóz,takze maly neni 100% zdravý,ale je to vramci možnosti dobre 👍čo sa týka tej hlavičky,tiež mozog bol ok,dr to operoval a teraz len chodíme na kontroly

kacena4
21. máj 2020

kraniosynostoza nahod si tuto skupinu na MK tam sa dozvies viac o tychto diagnozach je to subor diagnoz kedy zrastaju lebecne svi este predtym ako by mali a tusi sa rodicia podporuju a radia si najdes tam vela info. my sme mali presne tento pripad uz sme sa narodili so zrastenymi svami (pozor, ale to este nemusi znamenat ze tuto diagnozu mate!) pytaj sa pri ultrazvuku ze co nasvedcuje tomu, ze ide o danu diagnozu a nech ti vsetko vysvetli co a ako - proste priprav sa, nastuduj si a hlavne sa neboj je to "len" kozmeticka vada ako nam vzdy tvrdil lekar, kym sa nezacina poskodzovat mozog!

lenull103
21. máj 2020

@kacena4 chodíte k dr Hornovi? ☺️On nám stále opakoval,že to je len kozmetika ☺️

autor
21. máj 2020

@kacena4 ahoj, na ultrazvuku lekár povedal že mozog sa vyvíja ok a že žiadny zo švov nie je zrastený, že detičky , ktoré sú uložené KP majú často takýto tvar hlavy a po pôrode sa to zmení ... O mesiac mám kontrolné sono, zatiaľ sa radšej nebudem stresovať inými diagnózami 🙂 ale ďakujem!

boriik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
boriik
15. jan 2024

Môžete mi prosím napísať ip? Ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre