Doktorka nevidí srdiečko

matoas
2. máj 2023

Dobrý večer. Kamoška dnes bola na kontrole. Podľa výpočtov jej lekárky by mala byť v 7 tt. Minuly týždeň jej lekárka povedala,že plod sa jej nezdá, že je malinký. Dnes jej povedala,že narástol takmer o 2cm,ale,že nevidí srdiečko. Že je malá šanca, že sa jej plod vyvinie v dieťa. Má niektorá takú skúsenosť,že jej povedali toto isté avšak nakoniec dobre dopadlo všetko? Alebo je len minimálne percento a skôr sa na pripraviť na potrat?

anjelicek26
2. máj 2023

@matoas predpokladam, ze na 2cm narastol vacok... to je na ten tyzden uplne v poriadku. Srdiecko nabehne aj v 8mom tyzdni u velmi vela deti, takze ano, je velka sanca, ze to uplne dobre dopadne este. Nie, nie som jasnovidec, ale je to este v normalnej sfere...keby nebolo srdiecko v 9.tyzdni, uz by to fakt nevyzeralo dobre... ale v siedmom a podla "vypoctu" lekarky, den dva hore dole na ovulacii a par dni hore-dole na uhniezdeni a mas rozdiel aj 5 dni od "odhadu" lekara a realnej dlzky tehotenstva... viac ako cakat a dufat a verit sa teraz neda.

jana0215
2. máj 2023

@matoas sama som to nezažila, ale pokiaľ viem, ak má plod 8-10mm a nevidno srdiečko, nie je tam veľmi dobrá prognóza. Predpokladám, že v krátkom čase bude mať ďalšiu kontrolu, nie?

romanka06
2. máj 2023

@matoas ešte je asi skoro, no stresss 🙂

jana0215
2. máj 2023

@matoas aha, tak ak narástol vak, nie plod o 2cm, tak tam šanca ešte je, ako píše @anjelicek26 . Záleží hlavne od veľkosti plodu. 🙂

dizajnerka
2. máj 2023

Pre toto sa nechodí k dr. príliš skoro. Pusť to zatial z hlavy.

romikk22
2. máj 2023

Mne pri prvom dieťati tiež videli srdiečko až v 8 TT... išla som v 7 TT nebolo to bohviečo a za 3 dní som mala prísť znovu a už bolo ♥ 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre