Dlhotrvajúci kašeľ v prvom trimestri

tinasc
28. mar 2012

Ahojte, momentálne som v 10 týždni tehotenstva. Už vyše mesiaca ma však trápi silný, až dusivý kašeľ. Bola som aj u svojho obvodného lekára, vybrala som jednu dávku antibiotík, brala som homeopatiká, skorocelový sirup, no nič mi nepomohlo... veľmi sa bojím o bábo, nakoľko som minulý rok potratila... má niektorá z vás s týmto skúsenosti? Za každú odpoveď ďakujem 🙂

mexico_16
28. mar 2012

Kup si Hedelix 🙂

nibiru
28. mar 2012

ja dojcim a hedelix mi neodporucili vraj by sa nemal ja som mala asi pre mesiacom tazky zapal priedusiek dali mui subamed a calciovy sirup ten ma zachranil a pomohol mi predtym som minula asic 40€ len na sirupy stodal,mucoplant a mucoplant na noc a neviem co vsetko este+ homeopatika kedze aj ked dojciš vetcinu pripravkou sa nesmie uzivat.calciovy surup ano.

tinasc
autor
28. mar 2012

@nibiru no zajtra idem ešte raz k obvodnému, aby ma ešte raz pozrel, to nie je predsa možné, aby som vyše mesiaca mala kašel, niekedy taký, že ma až napína na zvracanie... skôr mám obavy, či tie otrasy z toho kašľa nemôžu uškodiť bábätku... ja vydržím všetko 🙂

martinex
28. mar 2012

mne pomohol stodal, tiez som mala silny kasel skoro mesiac

zvedavamt
28. mar 2012

@tinasc
skus vyradit z jedalnicka mlieko a mliecne vyrobky a bielu muku, ktore vyrazne zahlienuju, obmedz aj cukor, ktory oslabuje imunitu.
Mlieko nahrad praskovym rastlinnym a na doplnenie vapnika radsej pouzi mak, orechy alebo fazulu, prip doporucujem zelene potraviny - BIO chlorelu a mlady jacmen, mojej sestre v tehu velmi pomohli.
Navstiv predajnu zdravej vyzivy, tam ti poradia najlepsie.
Drzim palce

nibiru
28. mar 2012

@tinasc rozumiem ti no ja som sa bezne v noci zacala tak dusit az ma napinalo snazila som sa bez antb. ale nedalo sa ked som stratila uz aj hlas musela som ist a to este ta krava doktorka miesto hoho aby hladala antb. ktore mozem že jeeeeezis a to naco este dojcite. 🙄 🙄 🙄

tinasc
autor
28. mar 2012

@zvedavamt ďakujem 🙂

tinasc
autor
28. mar 2012

@martinex a to si mala kašel ešte v tehotenstve? mne stodal bohužiaľ nepomohol...

tinasc
autor
28. mar 2012

@nibiru ach bože niektorí doktori, ako keby sme ich ešte otravovali... ja som tiež atb nepripúšťala, týždeň som ich mala doma predpísané, kým som sa odhodlala, lebo mi bolo na umretie... predtým dve fľašky Mucoplantu, ten Stodal a pastilky na cmúľanie, aby ma neškrabalo v krku... no ale nula bodov...

nibiru
28. mar 2012

@tinasc mne pomohlo o 3dnove antb. a potom som po skonceni hned calciovy sirup spolu sa to vraj nemohlo.

cucu2
28. mar 2012

@tinasc nech ta obvodak posle na plucne, tam ta vysetria lepsie.

martinex
28. mar 2012

@tinasc ano.. dokonca aj pocas kojenia som iba so stodalom fungovala... sak co ine by som si mohla dat

tinasc
autor
28. mar 2012

@martinex a v približne ktorom období tehu si takto kašľala?

tinasc
autor
28. mar 2012

@cucu2 pri prvej návšteve mi na prieduškách nenašiel nič... a teplotu nemám...

martinex
28. mar 2012

@tinasc okolo 20tt to bolo,fakt brutalne,akonahle som si lahla do postele tak som mala take zachvaty kaslu,ze aj 3 hodiny som sa dusila 😠

tinasc
autor
28. mar 2012

@martinex no a práve mne toto pomáha, keď ležím a spím, tak nekašlem vôbec 🙂 a bábo v pohode? sa aspoň ponatriasalo 🙂 🙂

martinex
28. mar 2012

@tinasc jasne,maly je v pohode...ani hyperaktivny z toho neni 😀 😀

lia018
29. mar 2012

Mne najviac pomohol zazvor. Cerstvy zazvor osupes, nastruhas tak za lyzicku, das do salky a zalejes horucou vodou. Ked das do toho caju med a citron, bude sa to dat vypit. Ja som si robila tento caj 2x denne a za dva dni som zacala vykasliavat a uz kasel ustupuje. Pred tym som kaslala 2 tyzdne v kuse a az tak ze som pri tom vracala. Teraz som v 6. tt.

lu17
29. mar 2012

@tinasc Pozor na lieky ktore mozes pocas tehu, ale su v lekarni rozne cmulacie tabletky-napr. Dr.Muller pastilky, alebo ine ktore tehu mozu. 🙂 Len je potrebne to , ci nieco vykasliavas- vtedy su na vykasliavanie , alebo na taky suchy,dusivy kasel-kedy musis utlmit ten kasel. Ak by si pri suchom a dusivom brala opacne lieky, tak budes este viac kaslat 😀 Na to sa pozri v lekarni ,ak si budes vyberat tieto lieky a opytaj sa co mozu tehu, poradia Ti 🙂

tinasc
autor
29. mar 2012

@lia018 ďakujem vyskúšam 🙂

tinasc
autor
29. mar 2012

@lu17 ono je to také zvláštne, cez deň mám kašeľ, že vykašliavam, večer ma zase dusí nasucho... vtedy mám pocit, že v krku mám niečo, čo mi zavadzia a musím si odkašľať... alebo ma v krku šteklí a to ma núti kašľať...

lu17
29. mar 2012

@tinasc Aj nieco vykasliavas, hlieny?

tinasc
autor
29. mar 2012

@lu17 áno, cez deň aj niečo vykašlem... už mám dosť obavy z toho kašľa, lebo dosť ma pritom bolí podbruško, dúfam, že drobec je v poriadku 🙂

katecameron
29. mar 2012

ja keed som bola tehotna tiez som dlho kaslala vyuzivala som 2balenia hedelixu kym som prestala kaslat ale tak skus ten hlien co vykasles dat na rozbor pytaj si skumavku na sputum od lekara a dat vysetrit do labaka

tinasc
autor
29. mar 2012

@katecameron a ten hedelix sa teda môže v tehu?

katecameron
29. mar 2012

@tinasc ano to jedine sa moze aspon mne to tvrdila moja dr.ze to je jedine co mozem uzívat

lu17
29. mar 2012

@tinasc Tak potom by ti trebalo nieco na vykasliavanie, skus pozriet tie Dr.Muller pastiulky- su aj na vykasliavanie, potom aj na suchy kasel. A pokial ta vecer velmi trapi ten suchy, tak si kup aj na suchy kasel a vecer si daj cmulaciu tabletku na suchy,drazdivy kasel 🙂 Hovor mi nieco o kasli, ja som na uplnom zaciatku tehu kaslala, bola som chora az svalovku som mala od kasla na bruchu 😀 Ale drobcek vydrzal, a zatial je vsetko v poriadku 🙂 A ten zazvor je super vec aj pozut ho len tak, jednak ti nevude zle-tehu nevolnosti a aj Ti vystipe hrdlo a pomaha to 😉 A keby nieco, chod k lekraovi pokial by to trvalo. A vitamin C mozes kludne brat- 500-600 mg denne 🙂

tinasc
autor
29. mar 2012

@lu17 už som u lekára bola aj jedny atb som vybrala, no trochu sa to zlepšilo, samozrejme, že to už nie je také ako na začiatku, keď som kašľala v kuse, ale aj tak sa stále znepokojujem, že si stále musím odkašliavať, je to už dosť dlho... no drobec má dobré cvičenie 🙂 a mňa to dosť vyčerpáva...

nathalie111
29. mar 2012

@tinasc ja som v tretom trimestri mala podobny problem(presne to sedi na to,co popisujes),dusivy kasel,najma vecer,ked som si lahla,ale zachvaty aj cez den...najprv som myslela,ze zapal priedusiek,boli sme chori naraz s manzelom,tak to tak vyzeralo,ale po dobrati Penclenu to nebolo lepsie,tak ma obvodny popocuval a poslal na plucne s podozrenim na astmu a potvrdilo sa...nasadili mi kortikoidy..sprej do nosa a inhalator na vdychovanie...strasne som sa toho bala,ze ci lieky nemozu ublizit malinkej...ale vsetci mi tvrdili,ze viac by jej uskodilo,keby sa to nelieci...
to sa mi vlastne alergicka nadcha (par rokov neliecena) takto "zopsula"..
par dni po zacati liecby kasel zmizol,bola som uplne v pohode,rodila som klasicky,hoci v case,ked som kaslala som si myslela,ze porod nezvladnem...
ale zvladla som a malinka sa narodila v poriadku... 😉
takze moja rada znie,chod na plucne,nech to porobia vysetrenia (vsetky dostupne v tehu) a v druhom trimestri ti uz kludne mozu nasadit lieky...
drzim palceky... 🙂

sisaha
29. mar 2012

@tinasc urcite si nechaj zobrat krv na vysetrenie cierneho kasla. Nedavno mi kamaratka dlho kaslala, obcas vykasliavala, mala zachvaty kasla, ziadna teplota, ziaden sopel. Po 4 davkach atb si nechala vziat krv na mykoplazmy, cierny kasel a este nieco.. a cierny kasel sa jej potvrdil.. Drzim palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre