Dlhodobá práceneschopnosť počas tehotenstva

abigail88
13. apr 2015

Ahojte dievčatá, potrebovala by som poradiť, ak máte nejaká podobnú skúsenosť. Od 4 tt mám silné tehotenské nevoľnosti a do toho som ešte aj ochorela, tak som bola cca 3 týždne PN u obvodnej lekárky. Mám však takú prácu, kde som iba sama so šéfkou a tá mi každú chvíľu vyvolávala, kedy už prídem, tak som sa dala po tých troch týždňoch vypísať a skúsila som chodiť do práce. Vydržala som jeden deň, hneď na druhý deň som odpadla a poslali ma na infúzie do nemocnice. Tam ma vypísali opäť na PN, ktorú mi ma ukončiť môj gynekológ, som doma dva týždne a šéfka ma zasa naháňa, že kedy prídem. Bola som v piatok na poradni, už som sa chcela dať vypísať, lebo mi bolo už lepšie, ale mala som pred sebou genetické vyšetrenie, tak doktor povedal, že počkáme ako to dopadne a potom by ma vypísal. No len cez víkend som opäť zvracala, zasa je mi stále na odpadnutie a do toho ma začala ešte strašne bolievať hlava a kosti. Neviem, čo mám robiť, bojím sa dať teraz zasa vypísať, lebo neviem ako to budem zvládať. Do práce cestujem takmer 23 km. Šéfka mi aj navrhla, že nech sa poradím s doktorom, či by ma nenechal PN do konca tehotenstva, že by zobrala niekoho iného. Boli ste niektorá tak dlho na PN? Nemám rizikové tehotenstvo, babätko je našťastie uplne v poriadku, len mamička to horšie znáša:( Teraz som v 14 tt, na materskú by som mala nastúpiť začiatkom septembra. Ak máte niektorá podobné skúsenosti, napíšte prosím.

sednaja
13. apr 2015

@abigail88 Ahoj, neváhala by som ani sekundu, nech ťa gynekológ vypíše. Ja som tak vypísaná bola a to som ani nemala zdravotné problémy. Normálny gynekológ ťa vypíše. Choď, vybav si to.

sjuzan77
13. apr 2015

@abigail88 ja som bola tiez na pn cele tehotenstvo, presne od 6tt, u mna to bolo kvoli rizikovemu povolaniu, kde som ako tehotna nemohla byt.

babatkoo
13. apr 2015

@abigail88 ahoj ja som bola na pn od 15tt a tiez tehotenstvo nebolo rizikove.

abigail88
autor
13. apr 2015

@babatkoo a lekár Ti sám od seba povedal, že Ťa nechá tak dlho na PN, či si sa ho ty nato pýtala?

womankc
13. apr 2015

@abigail88 Ja som tak bola a urobila by som to zas. Tiež som mala veľké nevoľnosti a ešte predtým som prišla o mimi a tak som rovno bola rada a poviem pravdu , cítila som sa takto brutálne až do 6 mesiaca, tak si to reálne ani neviem predstaviť ako by som tiež chodila do práce , tiež som dochádzala . Finančne to síce nie je bohvie čo, ale ja by som neváhala zas

babatkoo
13. apr 2015

@abigail88 pytala som sa lekara ci by mi dal pn lebo ... (napr. ja mam dost stresu v praci a bolela ma panvova kost pri dlho sedeni) a on mi ju bez problemov dal. Dalej sme neriesili. Kontrola zo socky dosla iba 2 x na zaciatku pnkovania.

zupeneba
13. apr 2015

ja som bola od 10tt,všeobecná lekárka ma dala na PN,vždy ku koncu mesiaca som išla ku gynekologičke a tá mi dala odporúčanie na pokračovanie PN,takto to trvalo až do 32tt a potom som išla rovno na materskú

marinamoja
14. apr 2015

tiez myslim,ze netreba vahat,,,ked ti uz teraz byva horsie,preco cakat kym ta zas odvezu...praca je v dnesnej dobe dolezita,ale nie viac ako zdrave babatko a mamicka taktiez 🙂...treba zhodnotit priority...ked sa da byt PN a mat pokojovy rezim,preco nie...riskovat sa neoplatiiii drzkaj sa 🙂 dufam to dotiahnete s mojou dcerkou do stastliveho konca a budeme oslavovat spolu,ma termin ako ty 🙂....len u nas predtym nedopadli tieto radosti 2x dobre,preto sme teraz opatrni,aj co sa tyka prace v zamestnani 🙂 a ja ako nastavajuca stara mama,na vsetko dohliadam aby uz to uz do tretice konecne klaplo a ked sa neciti dobre,zakazem ist do prace a musi oddychovat 🙂

vivi61
14. apr 2015

@abigail88 ahoj, ja som dosť podobný prípad ako ty. 🙂 na pn som od 8tt, lekár mi ju sám navrhol a pokračujem v nej stále, zrejme až do nástupu na materskú. tiež mi bývalo hrozne, nelepšilo sa to alebo iba mierne. takže ak máš takú možnosť, neváhaj. teraz je všetko dôležitejšie predsa ako práca.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre