Dlhodobá hnačka u 3,5 mesačného bábätka

adelamajoros
4. dec 2017

Ahojte chcem sa poradit moj a dcerka ma 3,5 mesiaca a treti tyzden hnackujeme vyteri mame negativne ,berieme probiotika aj prasky do vody proti hnacke ale nic nezabera mala ste niektora takyto problem ?ak ano co vam pomohlo. Chystame sa na gastro ale dlha doba cakacia na objednanie .

netswan
4. dec 2017

My sme to mali. Ryzove odvary, tym som jej aj sunar zalievala. A tu ryzu som mixovala a potom precedila. Na ritku sme mali imazol, ale nepomohol. Fungoval len dermazulen

kittykat22
4. dec 2017

@adelamajoros a kojis alebo mas UM? Skus bezmliecnu dietu alebo AR mlieko.

kacena4
4. dec 2017

ahojko v prvom rade 3,5m babo ak by 3mesiace hnackovalo dr. s tym musi nieco spravit nakolko by sa odvodnila. ake a kolko probiotik davas? ake prasky proti hnacke davas? nepovedali ti nic o odvaroch su ryzove a mrkvove treba ich spravit a podavat dietatu. popr. zrusit na par dni mlieko alebo zriedit s odvarom. vsetko by ti mala vysvetlit pediatricka neschudlo dieta? ako casto hnackuje v priebehu dna? aka je hnacka je to vobec hnacka alebo len redsia stolica? ma aj zapalenu ritku/pokozku? ake ma mlieko? materske, ci umele? speci ci obycajne? lieci sa na nieco? ci je uplne zdrava? nic podstatne si nenapisala takzo sa radi... ale ale davaj pozor aby ste neskoncili v nemocnici kvoli dehydratacii ak su to naozaj denne riedke hnacky

adelamajoros
autor
4. dec 2017

Malá je kojena aj na Um skúšali sme ryžové odvary vynechali sme umelé mlieko bola len kojena že to môžem.
Stolica je riedka aj počas dňa aj v noci. Probiotika Nekadex a prášok proti hnacke Hidrasec odporučil mi pediater Gastro alebo ja mám držať diétu že moje mlieko jej dráždi crievka a na infekčné keď tak mam zájsť

adelamajoros
autor
4. dec 2017

Hydratovana je dosť ani teploty nemá ani nemala

kacena4
4. dec 2017

@adelamajoros neviem ako ste skusali ryzove odvary no maju sa davat min. tyzden v kuse az potom sa prejavi ucinok nie 1-2x, niekedy aj kojenie moze sposobovat hnacky az take ze dieta skonci v nemocnici a treba ho odtavit od kojenia ☹ dietatu vadi mliecka bielkovina ☹ nekadex je na hnacky no evidentne nezabera skusila by som zmenit biolac baby je komplexnejsie (mne osobne sa osvedci pri alergickych detoch na potraviny) oficko sa dava 5kv. pri babatkach no pri hnackach som davala 10kv. ked ustupili davala som 5kv zvycajne to byvalo 5dni niekedy 7dni skus vyskusat to 1balenie vyjde tak na 3 tyzdne za pokus nic nedas ja som mala tazkeho alergika a nam vzdy toto zabralo a ten prasok mozes daval ten chvilkovo nie dlhodobo, ina odporucam zajst na infekcne bud dieta riesit komplexne (nas si tam nechali na nastavenie na liecbu - v nemocnici kym sa dieta nestabilizovalo) nakolko je velmi malicky nikdy nevies ako rychlo sa vie stav dietatka v tomto veku destabilizovat je to v priebehu par hodin a potom treba volat uz len rtp-cku a moze sa ti to stat aj v noci pri spanku ze ju nezobudis lebo bude dehydrovana a ty budes spat ona sa nezobudi na 2-3 kojenia.... treba to riesit fakt neviem zvazit v akom je stave ked dlhodobo hnacku (ze ako hnackuje tak male dieta a ako doplna tekutiny) drzim vam palceky. fakt skus zmenit tie probiotika uvidis co to spravi
ps. teplotovat nemusi na to aby bola dehydrovana staci ze sa z nej vyplavuje viac tekutin ako prijima

adelamajoros
autor
4. dec 2017

OKI ďakujem za pomoc

kittykat22
4. dec 2017

@adelamajoros skus vyhod zo stravy vsetko mlieko a mliecne vyrobky. mlieko celkovo nie je dobre ked su hnacky, a mozno ma intoleranciu.

marion09
4. dec 2017

@kacena4 autorka napisala ze 3tyzdne hnackuje,nie 3mesiace........🙄

emi16
4. dec 2017

Ja mam dve bezlaktozove baby
A musela som vysadit laktozu zo stravy
A aj soju
Kontroluj plienky ci ma nacikane min 4 plne
Optimjum je 6-8
A fondanelu ci sa neprehlbuje
Lahko sa tak male dieta dehydruje

adelamajoros
autor
4. dec 2017

Cikame dosť len nechápem prečo sa to deje keď doteraz bolo všetko OKI a nikto z nás nieje alergik ☹ dovolala som sa na gastro tak uvidím čo mi tam povedia a potom budem skúšať ďalšie možnosti snáď sa to rýchlo dá do poriadku.

taga
4. dec 2017

Aj nas maly mal, nechapala som preco, bol cisto kojeny,v strave som nic nezmenila ani som nikdy nevedela odsledovat z coho by to mohlo byt (niekedy sa mi zdalo ze zmrzlina,inokedy ze nealko pivo ale niekedy mu z toho zas nic nebolo...) dr spravila vyter, vsetko negativne, maly papal vela a pekne priberal, dr ze to kojene deti mozu mat a neriesila - len ze davat probiotika... davala som probiofix a pomohlo... bolo to v lete ked boli aj tie horucavy,este mi povedala ze aj ked babo pije vela a casto tak moze byt hnacka lebo to brusko nestiha spracovat... preslo to same a malemu okrem tych vela pokakanych plienok nic nebolo. Vela stastia nech to tiez nie je nic vazne u vas

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre