Divné pocity v tehotenstve

21. aug 2024

Ahojte
Prosím vás ja viem že je to otázka hlavne na môjho doktora ale chcela by som počuť aj možno skúsenosti alebo slova či sa zbytočne neplaším. Som v 11tt a včera som mala celý deň úplne slabučke spinenie. Poobede dohneda ale na večer ružové. Dnes už nemám spinenie len v pravom podbrušku cítim celý deň kŕče. Také ťahanie. Nemôže to byt začínajúci potrat? Velmi sa bojím a zajtra idem po prázdninách zase do prace a nechcela som hneď prvý deň utekať lekárovi ale bojím sa. Ďakujem

anjelicek26
21. aug 2024

Zajdi večer na pohotovosť

marianarem
21. aug 2024

Tak ja som mala v tehotenstve vsetko mozne, aj spinenie viackrat, aj kadejake bolesti, aj normalne krvacanie raz a nic z toho nebol problem. Takze moze to byt v pohode, ale mozno radsej chod k lekarovi, ak to neprejde, aby si mala istotu.

autor
21. aug 2024

@anjelicek26 vyzerá to tak vážne?

autor
21. aug 2024

@marianarem presne to že ja som prvýkrát tehotná neviem že čo je ešte normálne a bojím sa o maličké velmi 😞 ďakujem

marianarem
21. aug 2024

Jasne, kto by sa nebal. Ja ked som videla krv, tak som si automaticky myslela, ze teda koniec. Ale nebolo to nic nakoniec, ze asi praskla nejaka zilka.

polovnicka92
21. aug 2024

Nechcem Ta strašiť ale mne sa to stalo nedávno, začala som spinit hneď som sla na pohotovosť a srdiečko nebilo, tiež som v ten deň mala divne bolesti, potom som spinila niekoľko dní a v deň kyretu som sa rozkrvacala viac bolo to na 5.ty deň... Držím palce nech je všetko v poriadku

maminkadeticiek
21. aug 2024

Svetla krv nikdy nie je dobre znamenie.

anjelicek26
21. aug 2024

To ci je to vážne to nikto nepovie od mobilu. Moze a nemusí. Každopádne ak spinis je lepšie ist na PN..

autor
21. aug 2024

@maminkadeticiek a čo znamená?

andrea_82
21. aug 2024

Spinenie nie je az taky velky problem, kym sa nezmeni na svetlocervenu krv. Setri sa, vyloz nohy a ak by sa to opakovalo alebo zhorsilo, zajdi na pohotovost.

lilli110
21. aug 2024

Ako pisu baby vyssie smer pohotovost teraz necakat do zajtra. Kazde zacinajuce slinenie, ci nebodaj krvacanie v tehu moze znacit problem. Treba to skontrolovat. Z mojich 4 tehu som krvacala len v jednom a prave to nedopadlo dobre. Mozno to nic nie je. Ale ozaj necakaj do zajtra.

autor
21. aug 2024

@anjelicek26 ja viem ja len som sa chcela možno trochu upokojiť 😞
@anjelicek26

autor
21. aug 2024

@polovnicka92 no ja už som vystrašená no aj keď sa snažím myslieť pozitívne 😞 ach jaj je mi to ľúto a prajem veľa síl 😞

autor
21. aug 2024

@andrea_82 no to že zajtra už idem akurát do prace cele leto mi bolo fajn až na tie nevoľnosti a teraz toto. A do prace som sa aj tešila že budem na niečo iné myslieť

autor
21. aug 2024

@lilli110 ďakujem pekne myslela som že si len namyslam že sa to deje v každom tehotenstve 😣

baarbo
21. aug 2024

ja by som tiež radšej zašla do nemocnice ešte teraz. minimálne budeš pokojnejšia keď budeš vedieť že je všetko ok a skontrolujú aj maličké 😊 radšej teraz ako v noci vyplašená bežať. a do práce by som nešla teda určite.

anjelicek26
21. aug 2024

Tak vystresovana budes pri kazdom raze, ked pojdes na wc, ci tam je krv alebo nie. Podla mna tehotna, ktora spini, ma ist okamzite na kontrolu... ja som sa tiez toto posledne tehotenstvo tiez nervovala riadne, aj ked nakoniec bolo vsetko v poriadku. Mna ten lekar vzdy na par dni ukludnil, ze je vsetko dobre.

spanielka44
21. aug 2024

Ja by som tiež išla na pohotovost, zo skúsenosti mám že čerstvá a teda cervena alebo oranžová krv neveští nič dobre… hnedú krv som mala tiež ale to bol nastastie len hematóm. Ku tomu ak máš nejaké bolesti by som neváhala, nie to ešte do prsce ist, tam sa ti môže pohoršit a budeš to ľutovať

autor
21. aug 2024

@spanielka44 no tak išla som na pohotovosť až do plaču mi bolo ako sa kumne správali pretože som ich asi zobudila. Ale maličké je v poriadku chvalabohu❤️ ďakujem

kiki68
22. aug 2024

Tak ja mam taku skusenost, ze som takto bola do 24tt a maly bol oki. Mne gyn povedal, ze kym to nevali ta krv, tak je stale dobre. U mans to raz bol nejaky hematom, potom zase placenta nizko. Maximalne da lekar utrogestan, pojdes na PN, nejake magnezko. Nic tazke nedvihat. Mna to poslalo teda na rizikove neskor.

marcela199
22. aug 2024

Ja som mala špinenie hnede pri zamlčanom potrate, trvalo to jeden deň potom prestalo, na poradni sme zistili že nebije srdiečko.
Teraz v druhom tehotenstve som krvacala ako pri ms, minimalne 1x do tyždňa v prvom trimestri, stale som išla na pohotovosť vždy bolo všetko v poriadku a už som 38tt.
Takže je to individualne, asi by som pre istotu zašla na pohotovosť.

autor
22. aug 2024

@kiki68 no ja stále cítim pichanie v podbrušku už aj aj druhej strane a bojím sa stále. Dnes v práci mi nebolo vôbec dobre ale myslím si že na PN ma nedá a ja budem musieť chodiť 😒

autor
22. aug 2024

@marcela199 bola som veru a ten prístup bol otrasný a vraj je všetko v poriadku a bolesť si vymýšľam lebo som odmietla injekciu. Pritom som vysvetlila že som sa zľakla skôr o bábätko a chcela som jeho skontrolovať ale nebrali ma vôbec vážne mysleli si že si vymýšľam 😔

marcela199
22. aug 2024

Tak to ma mrzi, ja mam len same dobre skusenosti s pohotovosťou, nikdy ma nikto nevysmial ani nepovedal že si vymyšľam a vždy všetko skontrolovali, injekciu proti krvacaniu mi dali len raz v 12tt lebo tam som masakerne krvacala.

autor
22. aug 2024

@marcela199 to máš veľké stastie ja som ešte taký prístup nezažila a podľa mňa je dobre že zeny sa takto rozhodnú ísť skontrolovať. A teraz sa ta ešte spýtam prosím ta ak mám diagnózu že 0200 čo znamená hroziaci potrat myslíš že mám utekať k lekárovi a na PN? Mne nič ta doktorka nepovedala iba si vypýtala peniaze 😞

marcela199
22. aug 2024

No ja som sa ani nemusela pytať na PN, mňa doktorka automaticky vypisala a bola som vlastne skoro cele tehotenstvo. Z pohotovosti mi stale dali papier kde do 3 dni som sa mala hlasiť u svojho obvodneho gynekologa, neviem ci to aj tebe takto napisali. Skus sa opytať svojho dr. Že čo si o tom mysli či maš isť na PN, ja som sa mala šetriť. Ja na tvojom mieste by som išla na PN, sice budeš 90% času len doma no radšej ako stresovať ci nekrvacaš nahodou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre