Divertikulóza a tehotenstvo

3. jan 2024

Máte alebo mali ste niektorá túto diagnózu? Aké ste mali príznaky? Mám sem tam silné bolesti v ľavej časti brucha (v podbrušku ale aj vyššie v boku) až na dotyk, mám problém s vyprázdnením- tvrdšia stolica ale pravidelná a mám k tomu ešte aj zastavené vetry.

Bola som 2x v nemocnici, ale gastro vyšetrenie podrobné mi teraz nikto neurobí, takže ma prehmatali a povedali, že ma bolí črevo a že to bude z tých zastavených vetrov. Dlhodobo aj pred otehotnením som mala bolesti brucha, ale skôr v hornej časti a rôzne tráviace ťažkosti (vždy najmä zo stresu).

No keď si googlim príznaky, tak som narazila aj na divertikulózu. Bojím sa, či to nemôže byť ono🙄🙈

autor
3. jan 2024

Ešte ale dodám, že týždeň pred tým ako začali tieto ťažkosti som bola na usg celeho brucha a všetko bolo ok.

lucia0211
3. jan 2024

Len prosím ťa nič negooogli a nehľadajú si príznaky ako hypochodner 😝!!!!Čo ti povedali lekári ??Ak si mala predtým ťažkosti zo stresu,tak to iste môžeš mať aj teraz ….možno si povieš že nie ,že nemáš streda ale telo vníma tvoj stav inak

autor
3. jan 2024

@lucia0211 joj ďakujem za upokojenie, verim, že hej…tie zastavené vetry sú peklo😭 nič nepomáha, keď to príde tak tie bolesti a tlaky a kŕče sú fakt hrozné…

autor
3. jan 2024

@lucia0211 určite stres prispieva 🙈 stresu mam až až aj teraz z tých ťažkosti🙈🙈

marhulka13
3. jan 2024

Opakovane píšeš to isté, aj keď niekedy anonymne, ale už pomaly každému je jasne, kto si. Načo si sama hľadáš diagnózy? Na čo je to dobre? V tehotenstve sa maternica zväčšuje, tlačí aj na čreva, keď máš zastavené vetry, tak to vie byť riadna bolesť. Niektoré ženy ich nevedeli rozoznať od kontrakcii. Zameraj sa na stravu a pohyb, než na google

damia22
3. jan 2024

Ja trpím od narodenia so zastavenými vetrami to zn. Neviem svojvolne vypúšťať plyny. Treba sa stravovať striedmo a správne ako tebe vyhovuje a pohyb je dôležitý minimalne chodenie. Feniklový čaj a nejaký simeticon keď je najhoršie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre