Máte alebo mali ste niektorá túto diagnózu? Aké ste mali príznaky? Mám sem tam silné bolesti v ľavej časti brucha (v podbrušku ale aj vyššie v boku) až na dotyk, mám problém s vyprázdnením- tvrdšia stolica ale pravidelná a mám k tomu ešte aj zastavené vetry.
Bola som 2x v nemocnici, ale gastro vyšetrenie podrobné mi teraz nikto neurobí, takže ma prehmatali a povedali, že ma bolí črevo a že to bude z tých zastavených vetrov. Dlhodobo aj pred otehotnením som mala bolesti brucha, ale skôr v hornej časti a rôzne tráviace ťažkosti (vždy najmä zo stresu).
No keď si googlim príznaky, tak som narazila aj na divertikulózu. Bojím sa, či to nemôže byť ono🙄🙈
Len prosím ťa nič negooogli a nehľadajú si príznaky ako hypochodner 😝!!!!Čo ti povedali lekári ??Ak si mala predtým ťažkosti zo stresu,tak to iste môžeš mať aj teraz ….možno si povieš že nie ,že nemáš streda ale telo vníma tvoj stav inak
@lucia0211 joj ďakujem za upokojenie, verim, že hej…tie zastavené vetry sú peklo😭 nič nepomáha, keď to príde tak tie bolesti a tlaky a kŕče sú fakt hrozné…
@lucia0211 určite stres prispieva 🙈 stresu mam až až aj teraz z tých ťažkosti🙈🙈
Opakovane píšeš to isté, aj keď niekedy anonymne, ale už pomaly každému je jasne, kto si. Načo si sama hľadáš diagnózy? Na čo je to dobre? V tehotenstve sa maternica zväčšuje, tlačí aj na čreva, keď máš zastavené vetry, tak to vie byť riadna bolesť. Niektoré ženy ich nevedeli rozoznať od kontrakcii. Zameraj sa na stravu a pohyb, než na google
Ja trpím od narodenia so zastavenými vetrami to zn. Neviem svojvolne vypúšťať plyny. Treba sa stravovať striedmo a správne ako tebe vyhovuje a pohyb je dôležitý minimalne chodenie. Feniklový čaj a nejaký simeticon keď je najhoršie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ešte ale dodám, že týždeň pred tým ako začali tieto ťažkosti som bola na usg celeho brucha a všetko bolo ok.