Dilatácia vnútornej bránky cervix 2,8 cm v 29. týždni

horalka007
23. aug 2013

Ahojte, som v 29. týždni tehotenstva... Normálne by som mala poradňu až v septembri, ale našla som si ráno na prádle kvapku krvi tak som klusala k lekárovi. pozrel ma, príčinu tej krvi nenašil, ale urobil mi sono zo spodu a zistil mi minimálnu dilatáciu /otvorenie/ vnútornej brány a krčok 2,8 cm... Máte s tým niektorá skúsenosti? Vydržali ste až do pôrodu? Lekár ma na víkend poslal domov a mám sa ozvať pondelok, že by ma poslal do nemocky na infúzky a nejaké injekcie... mám stále ležať, no mám obavy...

gubcikova
23. aug 2013

@horalka007 ja som mala krčok v 33tt 1,5cm a otvorenie 1cm.vydržali sme do 38tt kedy doktor už tomu dopomohol.veľa báb tam ležalo a ešte aj prenášalo a boli otovrené na 4cm

horalka007
autor
24. aug 2013

@gubcikova ďakujem za odpoveď, troška podlieham panike... ale tak dúfam, že všetko bude OK... 🙂

sharlotta
24. aug 2013

@horalka007 len lez pekne, nie je to az take zle, ale treba to riesit, kludne s tym mozes vydrzat do porodu, ale uz budes len lezat

horalka007
autor
25. aug 2013

@sharlotta dúfam, že vydržím. Lekár mi povedal, že by som mohla ísť na čas do nemocnice, že by mi dali infúzie a nejaké injekcie tak zvažujem, že si asi radšej pôjdem na nejaký týždeň poležať do nemocky až potom neľutujem, že som nešla...

lila69
25. aug 2013

@horalka007 Ja som bola na kontrole v 31tt a cervix skore som mala 2,9 - takze krcok skrateny a na prst otvorena = nic moc ☹ Zo strany lekara padlo aj slovo hospitalizacia 😖 ale dohodla som sa s nim na !!! prisnom!!!! kludovom rezime, kupila som si magne b6 , on mi predpisal utrogestan na vkladanie.
Samozrejme ma upozornil ze ak by sa mi cokolvek nezdalo tak mam utekat do nemocnice kde by mi rychlo pichli kortikoidy na dozretie plucok maleho .
Jedine co ti mozem poradit je lezat - ale poctivo. Ja chodim len na wc, sprcha, najest sa.Lezanie je totiz jediny sposob ako sa da zabranit (nie ale vzdy) predcasnemu porodu. Ide o to aby babo netlacilo na krcok a ten sa neskracoval a neotvarala si sa.

horalka007
autor
25. aug 2013

@lila69 no, aj ja ležím, manžel mi podložil aj posteľ... tak som tak troška dole hlavou, len lekár mi povedal, že mi môže dať magnezko, ale že to je nič... že v nemocke by pre mňa vedeli urobiť viac... tak tam skúsim ísť a uvidím... to ležanie je o dušu.. u mňa je problém v tom, že ležím celé tehotenstvo a aj tak sa ten krčok skrátil a zvnútra otvoril... 😖

lila69
25. aug 2013

@horalka007 Ja soj si pri prvom odlezala od 6 mesiaca a teraz som pri druhom myslela ze ma to obide, ale smola. Po kontrole v 31tt sa zistilo to co som pisala vyssie ☹ U teba pojde asi hlavne o to, ze ak by sa ti nahle stav zhorsil, tak by ti pichli tie kortikoidy aby si maly mohol dychat sam aj ked by sa narodil skor.
Nic ine nezostava, len vydrzat 🙂 Tak zajtra drzim palce nech dobre dopadnes 😉

apip42
29. apr 2019

@horalka007 ahoj, prosim ta ako si s tym krckom dopadla? Vydrzala si az do terminu alebo si rodila predcasne? Dakujem

horalka007
autor
29. apr 2019

@apip42 nie, nevydrzala 29.8. som uz lezala v nemocke tusim 3,4 tyzdne. Pichli mi kortikoidy...rodila som 36+0... Od 32 tyzdna som bola ale uz uplne bez krcka, otvorena... Ale nie je to bezne zistili mi insuficienciu /nedoliehavost/ krcka.

apip42
29. apr 2019

@horalka007 dakujem,, aj tak pekny tyzden😉 ja som v 17tt a zistili mi lievikovity krcok z jednej strany, tak mam dost strach co ma caka😕

horalka007
autor
29. apr 2019

@apip42 zalezi ci z vonku alebo z vnutra ten lievik... Ja som od toho 2013 bola tehotna 2016 v 18 t ma podsivali 8 tyzdnov uplne leziaca v nemocnici MT v 24 tyzdni to vyzeralo na porod...

apip42
29. apr 2019

@horalka007 zvnutra lievik😕 a vydrzala si dokedy?

horalka007
autor
29. apr 2019

@apip42 tak to je zle...no od 18 t som sa skoro stale sulala po nemocniciach v CA a MT... Porodila som v 38+9... Ale bol to boj...to podsitie teraz uz vobec lekari nechcu robit, ale verim tomu, ze to mi pomohlo. Krcok som mala 1cm a drzal mi ho vlastne iba ten steh... Porodila som za 25 minut aj s kontrakciami a vsetkym...

apip42
29. apr 2019

@horalka007 tak na stale tak nejako dufam ze ako mi podrastie brusko, ze sa to teochu upravi🙏🏻 Ja to mam len z jednej strany (zadnej) ako keby to toho lievika, nie cely krcok.. tak porod super😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre