Dieťatko sa nám asi narodí skôr o 2 týždne

kristinkecka113
28. apr 2014

Ahojte baby. Keďže už mám 2 deti, tak mám ako také skúsenosti. Ale teraz je to hrozné. Dnes som bola u gynekológa, a povedal, že dieťatko sa narodí asi oveľa skôr- o 2 týždne. Termín mám 22.5. Je to normálne??? Mám dosť veľký strach.. Prosím--

anuskaaprazko
28. apr 2014

@kristinkecka113 2 tyzdne skor je uplne v norme 🙂 vsak uz si v 37. tyzdni, dietatko ma co ma mat 🙂 si v 9. mesiaci... V najhorsom take deticky maju zozaciatku horsiu termoregulaciu a byvaju na vyhrievacom lozku ale uz mas krasne velke babo 🙂

jul11
28. apr 2014

@kristinkecka113 +/-2 tyzdne znamena,ze si v termine,takze ziaden stres. a mozno budes este rpenasat.mne stale vraveli,velke babatko a nakoniec aj bolo velke 4kg,ale tyzden som prenasala.

h2
28. apr 2014

Nerob paniku! Po prvé, gynekológ povedal ASI. Po druhé, dnes si uňho bola, ak by niečo hrozilo, určite by Ťa nenechal odísť len tak domov. Nepýtala si sa, prečo? Teda, prečo by sa podľa neho dieťa malo narodiť skôr? A keby sa aj rovno narodilo o 2 týždne skôr, tak je pravdepodobné, že dieťatku nič nebude, ak, tak si maximálne pobudne zopár dní v inkubátore, ak vôbec. Hlavne nestresuj, držím palce.

jahodka8
28. apr 2014

To tretie dieťa sa často rodí skôr, tak to ti hovoril asi zo skúsenosti, no je to ok tie 2 týždne, ale nemusí to tak byť. Kamarátke sa narodilo 3 dni po termíne to tretie a prvé 7 dní po termíne prirodzene. Telo je vytrénované a tehotenstvo sa že viacnásobným mamám skracuje. Ale je to individuálne, niekomu sa to tretie narodí neskôr ako druhé, závisí od mnohých faktorov a aj ako sa snažím porodiť, či sa viac hýbeš alebo ležíš, od stravy, psychiky, celkového priebehu tehotenstva.

dendy1
28. apr 2014

@kristinkecka113 mne sa malá narodila v 37tt, úplne bez problémov, as 10, žiaden inkubátor ani nič podobné.

monikad77
28. apr 2014

žiaden strach, tak ako tu dievčatá už písali, dieťatku nič nechýba, už sa iba zaobľuje. Ja som prvé dieťa rodila o 3týždne skôr a všetko bolo v úplnom poriadku,držím palce...ja už to mám tiež za pár, zajtra sa dozviem či to stíhame ešte tento týždeň,alebo náš synáčik príde na svet až budúcim týždňom.

sorciera24
28. apr 2014

@kristinkecka113 a z coho ams strach? aj ja som rodila 2 tyzdne skor....ved to ej v termine....maly sa narodil normalny, zdravy, 3kilovy.....a ja dufam, ze aj druhe porodim takto skor...ved , ekd je babatko vyvinute a pripravene sit von...tak ide.....a kludne to moze byt aj 2-3 tyzdne skor......nemas mat preco strach....

miminkacik
28. apr 2014

máš dve deti a nevieš, že dva týždne +- je norma? hmm zvláštne.. to má byť akože to oveľa skôr?

sakura77
28. apr 2014

Aj ja som rodila v 38 tt a uplne bez problémov . dieťatko uz je zrelé akurat potom tie dva týždne uz len priberá. Vyvinute ma vsetko.uprimne, pre mna bol ten posledny mesiac desny takze ja som aj bola rada ze uz je vonku🙂🙂 nic neboj.38 tt ti aj v karte vedu ako " porod v termine" 😉
Tak nestresuj, oddychuj lebo zas sa dlhooo nevyspis🙂😉

celasapremenim
28. apr 2014

mne sa narodilo druhe o tri tyzdne skor, uplne v poriadku, 4,25 kg a nemala som ani ziadne obavy, lebo ani v ukoncenom 38 tyzdni uz nie je preco

ichbinich
28. apr 2014

Ja som bola na planovanej kontrole 2,5 tyzdna pred term inom u lekarky a ona mi vravi, ze som na 3cm otvorena. Tak ja ze: dobre vediet, ze rodim 😀
Este v ten den sa dcera narodila s 3,5 kg, 50 cm a agpar 10 😀
Nemas sa coho bat, ked sa rozhodne prist na svet, tak pride 🙂

anickalienka
28. apr 2014

a?kazda zena vie ze od 37 tyzdna moze hocikedy rodit

kristinkecka113
autor
28. apr 2014

Baby...díky...ja som sa spýtala, a povedal, že môžu byť problémy, a že by to bolo lepšie porodiť skôr.

danielahamar
28. apr 2014

@anickalienka možno každá hej 😝 ale matkám tretieho dieťaťa, to v poslednom čase nejako nepríde 😅 a čím ďalej, čím je takých mamičiek viac a je to do plaču

denisafono
28. apr 2014

@kristinkecka113 mna prepustali z nemocnice v 36tt. Lezala som tam od 33tt pre hroziaci predcasny porod. Prepustali ma s tym ze ak sa porod spusti tak sa to medicinsky povazuje za donosene. Takze 36+0 je donosene tehotenstvo, a na druhej strane dopredu netreba mysliet negativisticky. A este ked je aj dietatko vahovo na tom dobre tak sa nie je coho obavat, kedze to bude tvoj 3porod ani to nebudes citit. 😀

monicm
28. apr 2014

@kristinkecka113 a prečo by mali byť problémy?prečo by bolo lepšie porodiť skôr?starší sa narodil o dva týždne skôr a všetko bolo ok

kiwi82
28. apr 2014

ahoj, aj keby si porodila dnes je to ok 🙂 Bábenko je už vyvinuté 😉

kristinkecka113
autor
29. apr 2014

Ďakujem baby.

marse
29. apr 2014

@kristinkecka113 mne sa narodila dcerka o tri a vsetko bolo v poriadku, iba bola mensia podla dr, ale vyvinute uz mala vsetko co mala mat. 🙂

kristinkecka113
autor
29. apr 2014

Díky, veľmi ste mi pomohli. Dosť som sa bála.

andy04
29. apr 2014

Mne sa mala narodila v 37t úplne v pohode 3100g Ziaden inkubator hned ku mne Starší v 38t tiez bez problémov.

tjajka
29. apr 2014

ahoj, ja som tiez rodila 2 tyzdne skor a maly mal 3400 g a 49 cm 🙂 mohli ti zle vypocitat termin, ako mozno u mna, to ze mame menzes neznamena ze sme nemohli byt uz 2 tyzdne tehotne.... ja som to ocenila ze som rodila skor a vobec som nemyslela na nic zle 🙂 drzim palce 🙂

ejuska79
29. apr 2014

ja som preve tehotenstvo mala rizikove, prelezala som 4 mesiace, zasivali mi krcok... pocitvo som lezala v zvysenej polohe - do 38 tt, potom mi konecne povoli vstat...ze uz je to o.k., v 38 tt je dieta povazovane za donosene....narodila sa vsak presne na termin..syn 1 tyzden skor v 39 tt, no ale mal 3930 g a 54 cm, tak uz mu bolo tesno 🙂

rora
29. apr 2014

o 2 tyzdne nie je "ovela skor". Ja som spontanne porodila v 37+5tt, dcera mala presne 3000g a 50cm, a bola uplne vporiadku, hned som ju mala aj pri sebe. nepanikár, len maj veci a vsetko okolo toho zariadene a pripravene tak, aby ta porod uz nezaskocil, moze to prist aj zajtra, alebo o tyzden alebo mozno budes aj prenasat...

fotoarch
29. apr 2014

ja som si VYZIADALA termin v 38.tyz.pri oboch detoch koli napatiu v maternici po cisárskych.dcera mala 4,5 kg. dnes ma 5 mesiacov -sama sedi a domaha sa stania na nohy. keby v brusku bola este tie 2.t. tak asi odkraca sama na novorodenecke 🙂)))

e_z
29. apr 2014

Ahoj, dieťa sa považuje za donosené ak sa narodí s gestačným vekom 38-42 týždňov. Naše dvojky sa narodili v 37. tt a boli v pohode. Zbytočne nestresuj 🙂 Dáš ešte pár dní a budeš v 38 tt a o žiadne predčasniatko nepôjde. Ak si chceš niečo o predčasniatkach prečítať. : https://www.modrykonik.sk/predcasne-narodene-deti/
@kristinkecka113

kristinkecka113
autor
29. apr 2014

dik.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre