Dnes sa mi zrútil svet ..... moje dieťatko nemá obličky a ešte ma aj poškodený mozoček. Dr povedala že je vysoko postihnuté.
Ja ani neviem čo očakávam od tejto diskusie, ale je mi strašne smutno, neviem čo mám robiť...... proste viem len to, že si porodím mŕtve dieťa alebo mi zomrie po narodení. Namiesto krstu budem robiť pohreb.
Dr chce aby som šla.na amniocentézu ale neviem....podľa mňa už zbytočný zásah do môjho tela, keď vieme že bábätko neprežije.
Prešli ste si niektorá týmto čo zažívam teraz ja ?
Najsmutnejšie je že ju cítim ako sa tam krásne hýbe, kopká ma a ja sa mám rozhodnut či tehotenstvo ukončím do 4och týždňov alebo počkám kým bábätko zomrie samé. 😪😪
Som na pokraji zrútenia.
Velmi ma mrzi tvoja situacia, mas to strasne tazke. Ale je iste, ze nema oblicky a ma poskodeny mozog? Absolvovala si vysetrenie aj u ineho gynekologa, prip.krvne testy? Urcite nechcem, aby to vyznelo, ze si mas robit plané nadeje, ale vzdy je lepsie, aby sa clovek predtym, ako urobi alebo premysla, ci vobec urobi nejake rozhodnutie, presvedcil, ci je diagnoza ozaj taka zla. Ja osobne by som amniocentezu absolvovala a az potom sa rozhodla. Prajem velmi vela sil, aby si to vsetko zvladla. hlavne sa neboj poziadat o pomoc, ak budes citit, ze si na pokraji sil.
To je mi luto. Je to velmi bolestive. Mne zomrelo babo 18tt a bolo to strasne. Ja som pohyby necitila. Je to najhroznejsia vec lucit sa s babatkom namiesto zvitania.😓😢. Urcite by som mu povedala ako velmi ho lubim a ako strasne velmi mi bude chybat.
Chybajuce oblicky a prazdny mocovy mechur je velmi dobre viditelne na sone a ked ti lekar vyslovil toto podozrenie, tak sa malokedy myli. Prosim zajdi za co najlepsim odbornikom, aj dvoma, po dalsi nazor. Amnioceteza mi prijde zbytocny zasah, pretoze nech vyjde akokolvek (co vlastne chcu testovat?), bez obliciek sa jednoducho zit neda. Nikto na svete ti neda dobru radu, co teraz... pretoze dobra rada neexistuje...boliet bude jedno aj druhe. Ja mozem povedat len za seba, ze ja by som zvolila ukoncenie teraz. O pol roka uz mozete cakat zdrave duhove babatko. Ale to je odpoved, kde clovek nezahrna emocie a snazi sa rozmyslat racionalne. A to je prakticky nemozne. Velmi ma to mrzi, cim si musite prejst :(
ahoj, je mi to luto. babatko si pomenuj a rozluc sa s nim. bez ohladu na to ako sa rozhodnes, si velmi statocna, a najlepsia mama, aj ked je to pre teba strasne tazke. na amnio by som nesla, naco absolvovat neprijemny zakrok, ale asi doktorka chce kvoli potvrdeniu, keby si chcela tehotenstvo ukoncit. tiez by som radsej odporucila este konzultaciu - morfologicke sono u ineho lekara.
Z celého srdca mi je ľúto a kiež by som mohla aspoň kúsok tvojej bolesti zobrať na seba. Predovšetkým je teraz dôležité, či UTZ robil odborník, alebo to bola klasicka prehliadka u tvojho gynekológa? Určite nerobte záver bez konzultácie s odborníkom. Tí majú lepšie prístroje. Ak by si potrebovala s niečím poradiť, kedykoľvek napíš. Prešli sme si genetikmi a odborníkmi. Silno ťa objímam a budem sa modliť za vás a vaše bábätko. ♥️♥️♥️🙏🙏
Ďakujem dievčatá ❤️🩹
Mám potvrdené morfologickym ultrazvukom u grochala v martine ....hodinu som bola dnu na 2x ....ako prvé zbadal na hlavičke nevyvinutú pravu stranu a potom zbadal tekutinu v brušku...hľadal obličky...nezanedbal to snažil sa ich nájst...bohužiaľ nenašiel..iba jeden taký maličký kúsok čo si len myslel že je oblička nejaka scvrknutá ......čiže hned povedal že toľko diagnoz nezlucitelnych so životom ....odporúča tiež ukončenie tehu .....ale ja si niesom istá nechcem zabiť svoje bábätko.keď ešte aj teraz ma krásne kopká....och ako krásne jej bilo srdiečko až je to nemožné že nie je zdravá a to sme sa aj dnes dozvedeli pohlavie ...... ja len plačem celý deň, na nič sa nezmôžem ......
Ale nechám ju dožiť vo mne...nič iné pre ňu nedokážem urobiť 😔😔
Inak všetky testy doteraz pri mojej gyn. v úplnom poriadku....tam sme riešili len to že je bábätko menšie .....ale ja som nízka tak som.to.nebrala ako.niečo závažné ...a dnes mi to potvrdil..je menšia o celé 2 týždne ...prestala sa normálne vyvíjať v 15tom týždni..čize uz 5 tyzdnov nosim v sebe postihnuté bábätko 😔😔
Dnes mal byť náš šťastný deň, s nákupmi prvej výbavičky vo farbe pohlavia ale namiesto toho sme odchádzali s očami plnými sĺz ......
❤.Dobre sa informuj ako to bude vsetko prebiehat. Ja som si myslela, ze ma uspia a ked sa zobudim bude po vsetkom. No dietatko som musela porodit.😭 niektore nemkcnice ti na poziadanie urobia odtlacok nozky, rucky- ak chcete mat spomienku.
Je mi to veľmi ľúto 😔 je strašné čo i len pomyslieť, že sa rodičia musia takto rozlúčiť so svojím anjelikom ešte predtým ako sa narodí. Až mi slzy tečú, keď čítam Vaše komentáre 😔
Je mi velmi luto co prezivas. Akokolvek sa rozhodnes bude to tazke. Ja by som ukoncila tehotenstvo, podla mna cim skor to budes mat za sebou tym lepsie. A mozte sa snazit znovu. Budes to predlzovat, zbytocne, aj ked vies, ze sa nic nezmeni. Urcite to neber tak, ze zabijes svoje dietatko. To si ani nepripustaj, to je uplne ina situacia. Drzim palce a prajem vela , vela sil 🍀
@zuzinka888 Ano, to uz v tomto stadiu tehotenstva sa babatko musi porodit. Jedna sestricka mi vravela, ked som bola na kyretazi v 11tt (prestalo bit srdiecko), ze su tu zeny v 20tt, ktorym vyvolavaju porod a musia porodit babo a su v nemocnici niekolko dni... kriste pane, no neviem vobec, co povedat, tu su vsetky slova drahe... to musi byt na psychiku uplne sialene 😢 moc ma to mrzi... ako sa da zmerat, co je vacsia bolest... ci nechat babo dozit vnutri a potom ho porodit a ono zomrie... alebo ukoncit nasilne teraz... ? Bolest si clovek neusetri, lebo bolest bude pretrvavat cele mesiace az roky... asi navzdy. Len sa casom otupi 😢
Je mi to velmi lúto, ja by som tiež nedokázala isť na potrat kým bije srdiečko.Ja by som to dieťa porodila aspoň tu sancu by som dala čo keď sa lekari pomílili..aj keď je na to mala šanca.
Ale ti sa musiš rozhodnúť čo tvoje srdce diktuje.Posielam ti aspoň objatie
Je mi veľmi ľúto v akej situácii sa nachádzaš. Na tvojom mieste by som takisto nechala dieťatko nech odíde až príde jeho čas prirodzene. Užila si maximum času ktorý vám ostáva a dávala dieťatku najavo svoju lásku kým je v brušku, hladkala ho, prihovárala sa mu. Prinesie to pokoj tvojej duši s vedomím že si urobila maximum čo si mohla. Po pôrode hneď pokrstiť a dôstojne sa rozlúčiť. To by som urobila ja.
Prajem veľa síl , ty to zvládneš, my ženy sme silné ako levice. ❤️
Veru my ti mozeme len nazor napisat, rozhodujuce je to, co ty citis. Ja by som nemala silu vysvetlovat celemu okoliu, ze sa netesim na porod, ze nevybavujem pediatra, ze nekupujem kocik, ze to a hento, ze neodratavam dni do porodu, ze sa nechystam kojit, ze neriesim plienky, lebo moje dietatko to nezazije. Rastucim bruskom budu tieto otazky castejsie a castejsie. Bohuzial veru porodit ju budes musiet tak ako tak, my sme to v 14tom tyzdni lizli o chlp, ze sa este dal spravit kyret :(
@srferreira ano to mi aj grochal aj moja dr dnes povedalo ze cim skor tym to bude lepsie pre mna aj pre babatko...ale je to take tazke sa s nim rozlucit
@zuzinka888 v ktorom tyzdni si si ho porodila prosim ?
@mima1608 nikdy by mi ani len nenapadlo ze budem toto niekedy riesit
@basska_b ja myslim ze tato.bolest nikdy.neskonci ....stale si myslim ze je to.len zly sen z ktoreho sa rano zobudim
@ildiko36 dakujem ..... 😔
Želám veľa sil🥺😪
Ja by som tiež nedokázala ukončiť život ,keď kopká este.Nechala by som na Pána,kedy je jeho čas.Pomodlím sa za teba a posielam objatie.
@anh85 naozaj sa da aj pokrstit take malinke babatko? ......ja uz som skusala aj hladat na nete odkedy sa da dietatko pochovat..odkedy urobia dostojny pohreb....no nic som ani nenasla ......
@anjelicek26 otazky budu tak ci tak ....to je to ze vedia vsetci ze cakame babatko ....a teraz to kazdemu vysvetlovat...a vsetky tie otazky pocuvat od kazdeho ....najradsej by som sa zavrela do nejakej ulity a uz nevyliezla
@mamelka dakujem 😔❤️🩹
@mamanaplnyuvazok dakujem budem ti vďačná 😔
Hrozne ma to mrzi autorka...pan doktor Grochal je naozaj spicka v obore a nemyslim si ze sa myli...amnio odporucaju na potvrdenie ak sa rozhodnes ukoncit tehu do toho 24tt ..je to hrozne, ja som to zazila v 19tt a vyvolavali mi porod...bolo to najhorsie obdobie v mojom doterajsom zivote...toto je taka vec ktoru clovek nespracuje len tak, plac, smut, dopraj si cas na rozhodnutie..neviem ci je to prve tehu, ci vas tlaci cas alebo nie. ..ci tomoze nejako ohrozot aj tvoje zdravie. Zhodnot vsetko, a s manzelom sa rozhodnite. Drzim palce, cakaju vas narocne dni ale bude raz lepsie aj ked teraz sa zda ze to ani nie je mozne 😪
Ak chces, kontaktuj poradňu Alexis. Ja by som tiež čakala a dúfala, že bábätko bude žiť aspoň chvíľku, aby som ho mohla pokrstiť. Pre mňa je krst dôležitý 😔. Veľmi by som chcela byť s ním do poslednej chvile, dať mu meno, rozlúčiť sa... V každom prípade si bábätko môžeš v akomkoľvek štádiu vyžiadať na pochovanie. Pozri tu https://oz-tobi.webnode.sk/ myslím na teba v modlitbách.
myslím, že svoju dcérku miluješ, rovnako ako ona miluje Teba,
a hoci je ešte v brušku, je pripravená pre Nebo,
ja by som ju nechala odísť v pokoji vtedy, keď príde jej skutočný čas,
s vedomím, že som za ten čas, čo bola so mnou, spravila pre ňu všetko, čo som mohla
a najmä že som ju milovala-po celý čas, čo som mohla...
I napriek tomu, že jej chýbajú niektoré orgány, cíti, že ju ľúbiš
a tento pocit ti vynahradí tým, že ťa pozdraví svojím kopkaním-je to jej objatie pre Teba, je to váš spoločný čas, ktorý vám nikto nevezme...
Pridávam sa k modlitbám za teba, tvoj pokoj, tvoju silu, odvahu a za tvoju malinkú dcérku, za tvojho manžela, aby ste zvládli všetko, čo vás čaká.🙏
Neviem či si rozumieme ale bavíme sa o situácii že by ste nešla na potrat ale dieťa prišlo na svet kedy príde jeho čas áno? V tom prípade len Boh vie že v akom mesiaci sa vôbec narodi. Nikde nie je napísané že hneď teraz umrie. Práve preto by som si užila každú minútu a neukončovala nič predčasne a nasilu.
Pre povzbudenie odporúčam prečítať si o žene menom Chiara Corbella Petrillo, to je žena s veľkým Ž. Ona veľmi krásne opisuje aký pokoj do duše prinieslo jej rozhodnutie nechať žiť v sebe dieťa ktoré nemohlo prežiť. Absolvovala to dokonca 2x.
Je mo to veľmi veľmi ľúto. Ani nevieš, ako veľmi ti rozumiem. Ja som sa tiež len v polovici tehotenstva dozvedela tú hroznú správu. Vraj nemá vyvinuté obličky a nebude žiť. Amniocentézu som nemohla podstúpiť, lebo som nemala žiadnu plodovú vodu. Bola som však u najlepších odborníkov na morfologickom ultrazvuku. Odporúčali mi ukončiť tehotenstvo. Nedokázala som to urobiť. Malinké žilo so mnou, vo mne do konca 36.týzdňa, kedy sa samé vypýtalo na svet. Synček žil 30minút svoj krátky život. Ani na chvílu som neolutovala, že som sa takto rozhodla a dala mu aspoň šancu. Pre mňa je to ešte čerstve, bolestivé... Pred mesiacom sme ho pochovali. 😪😪😪. Ak chceš napíš mi do správy. Ak by si sa chcela porozpravať. Najlepšie pochopí len ten, kto to zažije. Ja som vtedy nikoho takého nenašla.
@autorka , táto mamička prežívala nedávno veľmi podobnú skúsenosť, skús sa s ňou spojiť,
verím, že ti môže pomôcť prejsť týmto ťažkým obdobím, myslím, že ťa bude vedieť najlepšie pochopiť:
https://www.slovoplus.sk/manzelia-gavalovci-je-...
https://svetkrestanstva.postoj.sk/124962/velebi...
a tiež tu sú príbehy mamičiek, ktoré prechádzali ťažkým obdobím z podobných dôvodov:
https://www.tanana.sk/vaše-príbehy
Neposielaj dietatko od seba prec.Dostala si ho ako dar,a ono zije, stale zije,je s tebou a tesi sa tvojej laske. Daj mu ten pokoj a lasku,ktoru mu mozes dat iba ty,milovana mamicka. Ono to citi a tesi sa,ze je pri tebe,pocuje tlkot tvojho srdca. Chcem ta povzbudit cez slova Chiary Petrillo: "Narodili sme sa a uz nikdy nezomrieme!" Vase dietatko sa narodilo pre nebo a vy rodicia ho sprevadzate na ceste do neba. "Najdolezitejsie v zivote je byt milovany.Dolezite nie je dokazat nieco,ale narodit sa a nechat sa milovat."
A v neposlednom rade,si absolutne uzasna a pozehnana zena !
Áno prešla som tým . Musela som si porodiť mŕtve dvojičky . Presne v 21 tt. 😢No čo Vám poviem je to rana a riadna.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
😢 to je velmi smutne a tazke - neviem co ti napisat lebo si neviem predstavit toto zazit.vela sil...❤