Ahojte baby, som v 4. mesiaci a dnes som začala krvácať tmavou krvou, šla som na urgent, vraj všetko ok, len praskla nejaká cievka so starou krvou ako sa dvíha placenta a že možno do nej aj bábo koplo... Poslali ma domov a predpísali Dicynone 500, 2tbl denne pár dní, neidentifikovali, že koľko dní, že ako povie môj gynekológ na poradni, zhodou okolností mám na konci budúceho týždňa poradňu, no aj tak sa chcem spýtať, tie, ktoré máte podobnú skúsenosť, koľko dní ste liek užívali? Vysadili ste liek keď ste už potom nekrvacali? Cítim aj také ako na zvracanie, a neviem či to môže byť z tej tbl, lebo inak to nemávam, mali ste aj vy také? Ďakujem
Ja som takto spinila keď sa placenta pripájala na môj krvný obeh asi 3 týždne cca do 12tt, keď som potom už nesplnila 3 dní za sebou, tak som vysadila
Ďakujem dievčatá a vám to tiež takto zrazu začalo doslova tiecť, či ste mali len špinenie? Ja som sa teda riadne vystrašila
Zo začiatku to bolo ako keď sa mi rozbiehal potrat v 7 tyzdni minulý rok, takže som čakala najhoršie, ale potom to prešlo do spinenia na také 2 intimky denne a potom už nič, teraz už som 25tt
@barju ďakujem pekne za odpoveď, držím palce a prajem krásne tehotenstvo 🙏
Jaj ja som ešte užívala popri dycinone aj ascorutin, tak skús si dať obyčajné Céčko a môžeš piť aj citrónovú vodu, to tiež odporúčajú na spevnenie ciev
@barju ďakujem 🙏 pijem citrónovú vodu, a môžem sa spýtať, ak si náhodou pamätáš ešte, po akom čase to prešlo do špinenia? Hneď na druhý deň či po pár dňoch? Ja ešte mávam na toaleťáku tmavú krv pri utretí, hoci netečie... Celá som z toho mimo, snáď postupne zmizne aj tento strach
Značila som si to do aplikácie, 3 dní to trvalo s liekmi kým to prešlo do spinenia. Ten strach že sa môže niečo stať/pokaziť má neprešiel doteraz, ale keď začneš cítiť pohyby tak sa trochu zmierni.
@barju ďakujem veľmi pekne ♥️ vraj do 21tt sa cca vyvíja placenta, tak mi lekár na urgentne povedal, že potom by sa už toto až tak stavať nemalo
Ono sa to nemusí stavať len pri placente, ale aj pri mechanickom poškodení krčka, veľa žien aj po niektorých vyšetreniach krváca. Mne napr preto odmietla gynekologická urobiť preventivku,lebo že by som mohla začať krvácať. Som nerada že tu preventivku zanedbam, ale pôjdem na ňu radšej neskôr ako by som mala riskovať že sa niečo stane.
@barju ďakujem a ešte ak môžem otázku, mala si nariadený aj kľudový režim? Povedal mi dr, nech nejaký týždeň mám kľudový režim aspoň, ale zabudla som sa spýtať, či to znamená len ležať alebo skrátka sa len nenamahat alebo vela nechodiť...
Nemala som ho nariadený, ale keďze som často vrcala tak ma častokrát odpálili aj na pol dňa. Telo to nedávalo. Nemám ani fyzickú prácu, tob z HO, takže jedno z druhým vypálilo ako keby som ten kludovy režim mala.
@barju ďakujem, dám si aj ja asi pre istotu home office, hoci mám sedavu pracu len za pc, no neviem ci mozem tolko sediet alebo skor lezat/pololezat... Dakujem za rady a odpovede 🙏
Tak ono to sedenie nie je zdravé ani pre netehotnych, raz za hodinu sa treba prejsť, ja to spájam s tým že si idem pre vodu a tým pádom dodržiavam aj pitný režim
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Brala som to cca 10 dní ,mala som hematom