Ahojte ludia. Mala by som takú otázku že som tehotná v 17+3tt. Mám problémy obličkami. Teraz čakám na nefrologicke výsledky. Gynekológ mi žiaľ straší dialyzou. Otázka znie dialyzu môžem podstúpiť aj tehotná ? Alebo ako to je? Strašné sa bojím že čo bude len stres z toho mám už pár týždňov ale keďže výsledky nie sú neviem čo mám robiť čo si mám myslieť. 🥺
nie som odbornik, ale ak niekomu nepracuju oblicky, je jedno, ze je to pocas tehu, dialyza je nevyhnutna.
ake mas vysledky? sice neviem ako sa to hodnoti pocas tehu, ale teda mimo tehu byvaju byt hodnoty vysoke, aby sa pristupilo k dialyze.
Ked ti nepracuju oblicky, tak dialyza je zivot zachranujuca, to uz nie je o tom ci mozes alebo nemozes podstupit
Záleží ale problémy s obličkami lebo tie sú v tehotenstve do istej miery normálnou vecou, ja mám takisto problem s obličkou a tiež ma doktor straší ale netreba sa bat najhoršieho
@spanielka44 no zatiaľ len toľko vieme že mám veľa bielkovín v moči ale čipkovaný bol napríklad v poriadku 🤷🏻♀️ výsledky od nefrologa cakam
dolezite su aj paramete v krvi, ktore priamo ukazuju ako oblicky pracuju.
to, ze dialyza je dolezita pre tvoj zivot je jedna vec, no ak by si chcela neohrozit dieta a odlozit dialzu, tka ho prave ohrozit mozes. tvoje telo bude zaplavene latkami, ktore dietatu mozu ublizovat, preto nech sa na to pozries akokolvek, ak dr uzna za vhodne ist na dialyzu, je lepsie ju podstupit.
Moja sestra je rok transplantovaná a dosť sa tomu celému vyzná a venuje, kľudne mi napis a môžeš sa obrátiť aj na sestru. Vyzná sa vo všetkých lekárskych správach týkajúcich sa nefrologických ťažkosti. Držím palce ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ano aj tehotná môže