Diagnóza myoma uteri počas tehotenstva

paula21
14. feb 2014

ahojte zienky, chcela by som vas poprosit ci mate niektora z vas z touto diagnozou skusenosti?? bola som operovana v 17-tich rokoch kedy som s tymto mala najväcsi problem, vyoperovali mi z maternice väcsiu cast ale cosi tam ostalo (podla lekarov je to na velmi dobre vyzivovanom mieste kde aj jedna mikroskopicky velka bunka sa moze opät rozrast) a to mi zacalo rast, som tehu v 11 t a cchela by som vediet ci niektora z vas tym presla a ci je mozne ze pri porode to pojde aj s placentou von alebo nie....podla mojho lekara to tak moze byt.. ale osobne skusenosti su predsa lepsie ako tabulkove hodnotenia.. 🙂 🙂

briketa
14. feb 2014

@paula21 ano, mam osobnu skusenost. To ci odide s placentou zavisi ciste na umiestneni.

paula21
autor
14. feb 2014

no pekne.... akosi som cakala inu odpoved... 😀 ale dakujem ... dufajme ze v auguste uz budem mat pokoj... 😀

briketa
14. feb 2014

@paula21 nie je dovod na stres. Mam odrodene tri tehotenstva, s myomom. Tri zdrave deti.
Ak je umiestneny tak, ze by blokoval porodne cesty, pojdes na cisarsky. Inak budes rodit uplne normalne. Nic ine sa s tym nerobi. Na myomy pri porode v normalnych pripadoch vobec nesiahaju, koli moznemu velkemu krvacaniu.
Ked je nutny zakrok, urobi sa tak az po porode.
Myom nebyva zvycajne v placente, takze ho neporodis s dietatomo

paula21
autor
14. feb 2014

dost mi robi problemy teraz aj ked je malicky, a pred tym este viac, nemam dovod na stres uz len to ze som otehotnela je pre mna super, davali mi sancu 50:50 a mojej mamy sestra ma to iste a doteraz nema deticky... a uz zrejme ani mat nebude, ani umele oplodnenie nezabralo, pritom ine problemy nemala.... ale ja stres naozaj nemam, len chcem vedeit ci je mozne sa toho zbavit aj mimo dalsej operacie... 🙂

briketa
14. feb 2014

@paula21 s najvacsou pravdepodobnostou nie. ako velky myom ti vyoperovali?

paula21
autor
14. feb 2014

okolo sest centimetrov...

godyna
14. feb 2014

@paula21 ja som si to tiež zažila - mala som ich viac a tiez mi to rástlo ale všetko dobre dopadlo . Mala som cisársky lebo pôrodné cesty boli zablokované . Cely čas som bola na rizikovom a mala som fantastického doktora co ma strážil a cele tehu monitoroval mna aj babo. Ak ta bude zaujímať viac kľudne sa pýtaj.

paula21
autor
14. feb 2014

tak to chvalabohu nebyt mojho gynekologa,ktory to zistil ( kedze ten predchadzajuci nejavil o mna a moj stav zaujem) tak neviem ako so mnou a ci by som este zila, mala si aj ty problem s nadmernym ubytkom krvi?? ja zatial na rizikovom nie som, na poradnu chodim castejsie ako ostatne zienky a dokonca ak nieco tak komunikujem s nim aj cez maily.... tak isto sa stara.. 🙂 a mozno tak intimnejsia otazka ak mozem ak je prilis tak netreba odpovedat.. 🙂 mas problem aj pri pohlavnom styku ?? mna to boli odkedy mi po operaci opät narastol.. :(

godyna
14. feb 2014

@paula21 ja mam momentálne uz iba dva . Po pôrode sa zmenšili tym ze uz maternica nieje taka vyživovana ako počas tehotenstva a pomohlo aj kojenie. A áno mávam bolesti pri styku - všimla som si ze záleží aj od toho v ktorej fáze cyklu práve som od polohy a este pár faktorov zohráva rolu.

paula21
autor
14. feb 2014

to som si vsimla aj ja.. poloha a cyklus..... po porode sa zmensili...lebo maternica neni az tak vyzivovana... a ked ja to mam na mieste kde je to dobre vyzivovane aj mimmo tehotenstva tak to moze byt aj nadalej vyzivovane po porode aj ked uz maternica nepotrebuje tolko zivin a nevyjde to von???

godyna
14. feb 2014

@paula21 ja nechcem byt moc múdra tak ti budem písať iba o mojej skúsenosti ale co je dôležité podla mna teraz :
1.mas dobrého doktora - nech si vás oboch pekne strazi 2. Teraz uz nic nenarobíš- tak sa nesmieš stresovať 3.nikto nemôže vedieť ako sa začne ten myom správať-dokonca sa môže začať zmenšovať (aj to je možné) 4. Mas dobrého doktora - tak ten bude vedieť priebežne ako to riešiť v súvislosti od momentálneho stavu.
Mna pri sekcii este moj doktor operoval ale zda sa ze ma čaká este jedna.

paula21
autor
14. feb 2014

dakujem za rady... pomohli ste mi vyriesot par nezodpovedanych otazok... 🙂

godyna
14. feb 2014

@paula21 keby niečo kľudne napis ... Držím palce nech všetko prebieha v klude a pohode. Veľa zdravia tebe aj babetku

paula21
autor
14. feb 2014

dakujem velmi pekne, keby ma nieco este napadlo pisem .... a dakujeme.. zdravie potrebujeme.. 🙂

paula21
autor
15. feb 2014

@godyna ale predsa sa chcem opytat, mne ked vyoperovali ten myom, tak mi ostal ten kus ktory mi rozrezali na maternici dost citlivy a stava sa mi, ze ked si napr kychnem tak akurat ta cast neprijemne ostro zaboli, alebo ked sa prudko ppostavim zo stolicky.... nemalo by uz prestat to rozrezane miesto byt tak citlive??

sjm
15. feb 2014

mne zistili myom dávnejšie pred tehotenstvom... ked narástol na 4 cm, lekár povedal, že bud tehotenstvo alebo operácia (ešte som nemala dieťatko a chceli sme ho mať), tak sme sa rozhodli otehotnieť, čo sa aj rýchlo podarilo 🙂 od začiatku tehotenstva som vedela, že budem rodiť sekciou, lekár nás sledoval...v 5. mesiaci mal myom už 6 cm, ale nestresovala som sa, hoci lekár už na začiatku tehu povedal, že sám nevie, ako sa situácia vyvinie....po pôrode mal myom 4 cm, čiže sa zmenšil...teraz som zvedavá, aký bude veľký, ked pôjdem na kontrolu po roku od pôrodu...pôrod sekciou, dieťatko zdravé...nestresujte sa, všetko dopadne tak, ako má 🙂

paula21
autor
15. feb 2014

tak ja som bola na operacii v 17-tich rokovh... a problemy som mala take velke ze nad baby som nerozmyslala lebo to vyzeralo zle a sa bali doktori aby som nevykrvacala na stole s krvou to bolo biedne.. 🙂 takze tak tiez mi vraveli ze asi deti nie, ale podarilo sa len cchem vediet ako to s nim bude po porode.. 🙂

godyna
15. feb 2014

@paula21 tak toto som tiez "reklamovala" 🙂 ( aj ked dvíham ťažšie veci tak sa mi to tam ako keby natiahne a zaboli) mne doktor povedal ze musím rátať s tym ze uz nikdy to nebude ako predtým , lebo ako zvonku tak aj zvnútra su to predsa len jazvy . Minule som si uvedomila ze pri kychani mam jednu ruku na ústach a druhou si pridrziavam podbrusko🙂 aby som stlmili ten otras .

paula21
autor
15. feb 2014

ano to pri kychnuti aj ja si drzim podvedome podbrusko.. :D :D

briketa
16. feb 2014

@paula21 moj myom na konci tretieho tehu bol velky ako novorodenec a vazil takmer dva kg... po sekcii s tretim synom mi ho vybrali, lebo syna museli vysekavat a stratila som takmer polovicu krvi.

paula21
autor
16. feb 2014

och boze chvalabohu ze je vsetko v poriadku a ze ste vsetci aj s detmi zdrrave.. 😉 bojovali ste to je dobre... preboha dva kg.... co je to oproti mojim 6 cm... 😀 mne doktorka povedala ze ma nezoberie na operaciu .. tiez som mala malo krvi ale ked som jej povedala ze aku mam menstruaciu tak si to rychlo rozmyslela... 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre