Ženy prosím o skúsenosti.Od 4 r som diabeticka teraz som tehotná.Rodia diabeticky iba cisárskym rezom?mali ste väčšie bábätká?budem viac sledovaná v tehotenstve, veľa ste pribrali?
Som v 6 tt som šťastná, že sa nám podarilo hneď po 2m snaženia sa, ale mám aj obavy vzhľadom k zdr.stavu.
@bluemoon24 myslela som si, že kvôli energii tlačeniu únave sa skôr pristupuje k cisarskemu rezu ďakujem🙂
Ja som 17r Dia min rok som rodila prvykrat. Mala som akutny Cs ale z dovodu , ze si Dia cisarsky nebudes mat( iba ak by bolo velke babo). Mne vyvolavali v 39t (opat dovod na vyvolanie nebol len dia). Bolo mi povedane, ze ak neporodim do TP tak mi vyvolaju cize sa neprenasa Ani den.
Caste kontroly su jasna vec diabetolog, ocny, gyn. A potom podla komplikacii ( ja este nemam).
Blahoželám! Všetko bude v poriadku - nás diabetičky viac sledujú, takže hlavne žiaden stres. Na preventívke u zubára som bola 2x, u očnej, u diabetologičky som si dávala častejšie merať dlhodobý glykovaný. Ku koncu tehotenstva som chodila na rizikové poradne. Pribrala som asi 12 - 13 kíl, ktoré som po pôrode aj schudla. Dieťa bolo väčšie.
Ahoj, môžem sa spýtať ako sa ti darí teraz? Ja mám tiež cukrovku 1.typu od apríla 2021. Som práve v 23.tt a hľadám mamičky s dia. Tiež som dosť vystrašená, najmä z pôrodu. Zatiaľ je ale všetko v poriadku, bábätko ešte nie je viditeľne väčšia, ale ešte musím počkať na vyjadrenie ohľadom cisárskeho rezu alebo prirodzeného pôrodu, keďže mi pár mesiacov pred tehotenstvom diagnostikovali aj glaukóm očí. Dúfam, že všetko u teba vyšlo a aj vychádza 🙂 držím palce!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Medicina velmi pokrocila. Cekaji te castejsi navstevy na diabetologii i gynekologii. Pokud bude vse ok, vaha ditete bude v rozmezi a budes se citit dobre, tak neni zadny duvod, abys nemohla porodit prirozene. Tes se s miminka a nicim se nestresuj. Drzim pesti 💕