ahojte, mozno divna otazka, ale neda mi to....mozem v tehotenstve pouzit na drobne ranky alpu, resp. nieco na dezinfekciu co obsahuje alkohol?
predsa ci cez tu ranu, ked tecie krv ten alkohol neprejde k babatku?
dakujem.
prosim, pre tvoje dobro radsej tuto temu zmaz...
🍿🍿
No tak radsej detol alebo asept si kup 😂😂
Zase nepreháňat to už s tou opatrnosťou...neexistuje, aby sa takto nejaký alkohol dostal k plodu, aj keby si na seba vyliala 60%domacu slivovicu
@crazy_cat_lady 😀😀😀 veru
Svet speje do zahuby…neverim ze toto sa pytaju dospele zeny, ako chces vychovat dieta ked sa realne pytas ci mozes ranu ocistit alpou?
To je normalne na plac
@sandrasstini tak radsej sa opytat, lebo viem ze je aj dettol na cistenie ran a mozno ten je napr. vhodnejsi?
Autorka, fakt neprehanaj. Tych par kvapiek alkoholu na vatovom tampone ti v ziadnom pripade neuskodi, nie to este plodu. Aj keby si sa v spirituse kupala, tak kym sa tam nebudes rochnit hodiny, k lodu sa nic nedostane, ani cez otvorenu povrchovu ranku.
@sandrasstini a ja som pisala drobnu ranku! , nie ranu ze sa mi vali krv...tam jasne keby dam alpu tak to stipe ako blazon
@viestta ok ved ja som uz kludna,😉 tak som prvorodicka a hadam z kazdej strany sa na mna vali co mozem a co nemozem...a som len na zaciatku tehotenstva 🙈
Tehotenstvo ti nebrani pouzivat rozum. Netreba hned podliehat panike ale kazdu informaciu spracovat a vyselektovat co su hluposti a co su naozaj dobre rady.
Tehotne mozu jest vsetko okrem suroveho masa a mliecnych vyrobkov z nepasterizvaneho mlieka. Mozu pouzivat kozmetiku ako pred tehotenstvom, mozu pouzivat domacu chemiu ak sa riadia navodom, mozu pouzivat pracie prasky, avivaze, mozu robit vsetko co vladzu okrem niektorych rizikovych sportov a dvihania bremien. Mozu brat lieky, ktore im naordinuje lekar ak je oboznameny s ich tehotenstvom.
Samozrejme, ze sa babatku nic nestane, neblazni. Ja by som ti ale aj tak odporucila skor Alfasilver, pouzivam iba to uz zo dva roky, alpu uz nekupujem 😀 Aj si to nim vydezinfikujes, aj urychlis hojenie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To naozaj nemyslis vazne. Kolko alkoholu sa ti stihne vstrebat skor ako sa vypari? Skus sa nad tym zamysliet.