Dezinfekcia rany v tehotenstve

4. dec 2023

ahojte, mozno divna otazka, ale neda mi to....mozem v tehotenstve pouzit na drobne ranky alpu, resp. nieco na dezinfekciu co obsahuje alkohol?
predsa ci cez tu ranu, ked tecie krv ten alkohol neprejde k babatku?

dakujem.

viestta
4. dec 2023

To naozaj nemyslis vazne. Kolko alkoholu sa ti stihne vstrebat skor ako sa vypari? Skus sa nad tym zamysliet.

crazy_cat_lady
4. dec 2023

prosim, pre tvoje dobro radsej tuto temu zmaz...

hama_ba
4. dec 2023

🍿🍿

nyphadora
4. dec 2023

No tak radsej detol alebo asept si kup 😂😂

jaskolka
4. dec 2023

Zase nepreháňat to už s tou opatrnosťou...neexistuje, aby sa takto nejaký alkohol dostal k plodu, aj keby si na seba vyliala 60%domacu slivovicu

dadi30
4. dec 2023

@crazy_cat_lady 😀😀😀 veru

sandrasstini
4. dec 2023

Svet speje do zahuby…neverim ze toto sa pytaju dospele zeny, ako chces vychovat dieta ked sa realne pytas ci mozes ranu ocistit alpou?
To je normalne na plac

autor
4. dec 2023

@sandrasstini tak radsej sa opytat, lebo viem ze je aj dettol na cistenie ran a mozno ten je napr. vhodnejsi?

viestta
4. dec 2023

Autorka, fakt neprehanaj. Tych par kvapiek alkoholu na vatovom tampone ti v ziadnom pripade neuskodi, nie to este plodu. Aj keby si sa v spirituse kupala, tak kym sa tam nebudes rochnit hodiny, k lodu sa nic nedostane, ani cez otvorenu povrchovu ranku.

autor
4. dec 2023

@sandrasstini a ja som pisala drobnu ranku! , nie ranu ze sa mi vali krv...tam jasne keby dam alpu tak to stipe ako blazon

autor
4. dec 2023

@viestta ok ved ja som uz kludna,😉 tak som prvorodicka a hadam z kazdej strany sa na mna vali co mozem a co nemozem...a som len na zaciatku tehotenstva 🙈

viestta
4. dec 2023

Tehotenstvo ti nebrani pouzivat rozum. Netreba hned podliehat panike ale kazdu informaciu spracovat a vyselektovat co su hluposti a co su naozaj dobre rady.
Tehotne mozu jest vsetko okrem suroveho masa a mliecnych vyrobkov z nepasterizvaneho mlieka. Mozu pouzivat kozmetiku ako pred tehotenstvom, mozu pouzivat domacu chemiu ak sa riadia navodom, mozu pouzivat pracie prasky, avivaze, mozu robit vsetko co vladzu okrem niektorych rizikovych sportov a dvihania bremien. Mozu brat lieky, ktore im naordinuje lekar ak je oboznameny s ich tehotenstvom.

truthy
5. dec 2023

Samozrejme, ze sa babatku nic nestane, neblazni. Ja by som ti ale aj tak odporucila skor Alfasilver, pouzivam iba to uz zo dva roky, alpu uz nekupujem 😀 Aj si to nim vydezinfikujes, aj urychlis hojenie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre