Dermoidná cysta počas tehotenstva

zojeva
11. máj 2023

Ahojte, nemáte niektorá skúsenosť s dermoidom počas tehotenstva ? V 15tt mi chcú cystu vybrať lebo rastie, ale veľmi som z toho niei nadšená. či ste to niektorá neriešili.

matulique
17. apr 2024

Ahoj, ako to prosim dopadlo. Aku si mala velku dermoidnu cystu? Ja som v 10tt, cystu mam cca 5x5cm. Obcas ma tlači ked pochodim alebo cely den v praci sedim, alebo na zachode ked zatlacim :( Dakujem za akekolvek info o tehotenstve s dermpidnou cystou. Verim, ze u teba vsetko dobre dopadlo!!

zojeva
autor
24. apr 2024

@matulique ahoj, 3 dni pred pôrodom som bola v nemocnici kvôli podozreniu na odtok plodovej vody (nepotvrdil ) pozerali cystu povedali isto dermoid po pôrode vybrat. To som ja nechcela a išla som rodiť so iného mesta sekciou s tým že mi rovno výberu cystu (u nás s tým mali problém) ja som mala ťažký prvý porod takze sekcia bola pre mna jediná voľba. V deň pôrodu som isla konzultovať a rovno ostala lebo som začala krvácať, večer pravidelne kontrakcie tak urobili sekciu a cystu vybrali a nejednalo sa o dermoid, ale o ,,čokoladovu cystu,, teda obsah naplnený krvou teba endometrioza.

matulique
24. apr 2024

@zojeva ahoj, ďakujem ti moc za informaciu. V toto dufam aj ja, ze urobia cisar a vyberu aj cystu aby sa vsetko vyriesilo naraz… citim ju ze ma tlaci uz teraz v 11 tyzdni a neviem si predstavit ako to bude dalej … prvy porod som mala cisar pred 7 rokmi tak uvidime ako teraz. Dakujem moc.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre