Depresívne stavy v tehotenstve

15. mar 2024

Prosim ženy, hlavne mi neodporučajte odbornu pomoc. Rada by som tu mala komenty od žien, ktoré si tym prešli a zvládli to samé. Nikdy v živote som nemala psychické problémy, ale hormóny to asi ovplyvnili a ja mám pocit, že sa všetkeho bojim. Bojim sa o babo, bojim sa bližiaceho porodu, bojim sa poporodnych depiek, bojim sa či sa zvladneme o babatko postarať. Uplne taky strach zo strachu. Niekedy na mňa pride strach a ja vlastne neviem racionalne zhodnotiť, čoho sa akože bojim, proste sa len bojim, skľuči ma stres a strach. Tie čo ste si tym prešli, kedy to zmizlo? Ako ste to zvladli? Našla som tu takú starú diskusiu presne o tomto, koľko žien si tym prešlo, ale je to rok 2012, hľadam niečo aktuálnejšie! Ďakujem!❤️

muchacici
15. mar 2024

Mala som depky aj počas tehotenstva, aj po narodení dieťaťa. Predtým som brala Persen Forte, teraz chcem ešte kojiť, tak s tým počkám. U mňa je to tak, raz hore, raz dole, musíš si to všetko racionálne vysvetliť, aj takéto obavy o bábätko, pôrod, budúcnosť sú prirodzené. Robiť veci, čo máš rada, stretávať sa s príjemnými ľuďmi, to je také v tvojich silách. A ako som vravela, všetko si to racionálne podložiť, ak by niečo bolo, potom budeš svoje úzkosti riešiť

domkakvet
15. mar 2024

Nepresla som ty, ale skus mysliet na tie pekne veci, napriklad co ti este treba do vybavicky.

cookie29
15. mar 2024

nuz nie je depresivny stav ako depresivny stav, nieco je normalne prirodzene, nieco prekracuje hranicu, ale nie je definicia. A uprimne, ja som mala PPD a navsteva odbornika bolo to najlepsie co som mohla urobit. Sama by som to nebola zvladla. Ved nemusis ist hned za psychiatrom, preco sa o tom neporozpravat na poradni, ak mas dobreho gynekologa?

autor
15. mar 2024

@cookie29 ďakujem za radu, ja to neviem popisať, miestami až pocity paniky…baby pišem preto, že bez psychologa, resp. odbornika lebo som už skúsila troch- dvoch psychoterapeutov a jedneho psychológa, ale žiaľ nikto mi nepomáha..viem, že to je len o mne, že je to moja hlava 🙄😔 môžu mi 10 odborníci davať rady ako to zvládnuť, keď ja proste mám v hlave už ten fix, že to nie som ja, že niečo so mnou nie je v poriadku a začínam aj končím s tymi myšlienkami deň..

autor
15. mar 2024

@domkakvet ďakujeem, to je asi tiež problem že som všetko vyriešila príliš skoro a teraz sa nemám čím zaoberať

autor
15. mar 2024

@muchacici ďakujem veľmi pekne 🙏❤️ a prišlo ti to počas tehu či si to už mala aj pred tym?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre