Ahojte idem sa trocha posťažovať, momentálne som v 32 týždni a prakticky od začiatku mam tehotenskú cukrovku. Rapídne som schudla keďže držím stravu pre diabetikov, sledujem si príjem sacharidov, meriam si cukor aj 6krát denne a mam aj lieky a už to začínam nezvládať psychicky. Duplom ma to prepadlo teraz cez sviatky kedy všetci jedli a ja som sa na nich len pozerala a plakala. Už normálne nezvladam že si nemôžem dať koláč, šalát, vyprážaný rezeň, cestoviny, čokoládu atď. Už len samej sebe nahováram že už mám pred sebou menej ako zasebou. Chcela som sa len “vyrozprávať” lebo sa nemám komu.
@mabenn áno už len pár týždňov musím vydržať
Vies co napis si rovno zoznam, co chces aby ti pripravili, ked uz budes moct jest vsetko. Mne velmi pomaha, ked sa na nieco tesim. To je jedno, ze to bude za pol roka ale ked pride tazko, tak si poviem klud vtedy a vtedy uz budem lezat v piesku na plazi a budu mu nosit k lehátku nejake miešané drinky nealko. Sesternica mala cukrovku, ona bola vzdy kosť a koza, takze ma to dost prekvapilo, ze prave ona. Ale dala to skvele a aj ty das.
Je mi to ľúto... každá si v tehotenstve niečo "uzijeme". Ale už iba pár týždňov a bude koniec, potom sa to už dá do poriadku. Ja napríklad od cca 25tt nespím, lebo mám hrozné bolesti bedier a teraz sa pridali varixy pošvy. Takže už sa tiež neviem dočkať pôrodu...ale už som 35tt, nejakonto už dobojujeme 🤞
@betulinka1
@michaela329 ďakujem obom za povzbudivé slová, viem je to len jedlo a nemyslela som si že ma to takto zasiahne že budem pomaly v depresiách pre to že si nemôžem niečo dať na čo mám chuť
Ale mozes, len neskor. Uz len chvilu. Na Velku Noc zješ vsetko co babky pripravia 🤣🤣 ak budes stihat pri babu….
Nie je to len jedlo ... jednoducho Ťa to veľmi obmedzuje a je Ti to ľúto. Ale už naozaj iba chvíľu a na veľkú noc si dáš všetko radom 😋
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
uz len par tyzdnov...to das...ber to ako pripravu na to, co ta dalej po porode caka...obeta je proste sucastu materstva a kazdy to ma v nejakej inej forme..ja som mala syndrom nepokojnych noh od cca 20tt po roky po porode este...