Ahojte. Je tu prosím niektorá z vás, ktorá prekonala dedičný retinoblastóm a čaká bábo?
@katka_1231 Pokiaľ viem od genetika tak tento druh nie je dedičný. Moja vnučka dostala neuroblastóm , taktiež nie je dedičný, konzultované geneticky.
Vnučka ho dostala z povinného očkovania po druhej hexavakcíne. Poznám veľa takýchto a podobných prípadov, lebo vakcíny obsahujú ťažké kovy a jedy. Detskí lekári ubezpečujú že sú v poriadku ale klamú až sa im z huby práši.
@irenkask Prepáč, ale uisťujem Ťa, že nemáš pravdu. Existuje síce jednostranný retinoblastóm, ktorý spravidla dedičný nie je, ale ja mám namysli bilaterálny retinoblastóm, ktorý zasa spravidla je aj hereditárny (dedičný). Tento predpoklad je už v génoch, takže ak ho má človek mať, tak sa s tým už narodí, nedá sa získať len tak. A neuroblastóm s tým nemá nič spoločné, to je celkom niečo iné.
@katka_1231 Ak to máš od genetika tak môže byť a porobené vyšetrenia.
Ja vychádzam z toho že je to asi 5% všetkej rakoviny celkovej ktorá môže byť dedičná , musela by som si to bližšie naštudovať,ale vychádzam z toho čo mi mailoval popredný slovenský genetik výzkumník.
Na onkológii kde sa moja vnučka liečila liečili sa aj deti s retinoblastómom, napr jeden chlapček mal sklenené očko.
Takže ja sa nehádam. Ale genetik povedal aj to, že z tých predispozičných sa prejaví ako dedičné tiež len asi 50%. Teda môže a nemusí. Také dieťa by som určite neočkovala , je to riziko podať jedy do krvi takémuto dieťaťu, nikdy nevieme ako to dopadne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj...
možno ti velmi nepomôžem, ja som retinoblastom nemala...mala ho moja malá....ty si ho prekonala? aká bola tvoja liečba?ak sa smiem spýtať...