Ahojte, prosim vas potrebovala by som poradiť, som na konci 6tt, v praci mi dali výpoveď k 1.3.24. Som mesiac na podpore a mam vybavenú prácu na máj aby som mohla dostávať tehotenský príspevok a aby sa mi materská počítala z príjmu z bývalej práce. Viete mi poradiť či môže byť nejaký problém od štátu, ked chcem,, obísť,, systém a zamestnať sa v 12 týždni, ked dostanem tehotensku knižku a dám sa na PN? Môže byť z toho nejaký problém? Celý život pracujem a teraz to tak blbo vyšlo, ze som na úrade a zistila som. Ze som tehotná, tak určite by som chcela čerpať všetky Výhody, ktore štát ponúka. Viete niekto poradiť prosím?
@veronikaszabova áno spĺňam, ale keď mi vyprší podpora, budem dostávať len to tehotenské, preto. Som si Chcela dopomôcť prácou, ze budem dostávať PN +tehotenské, len potrebujem vedieť ci mi nebudú robiť problémy náhodou
@kikusik99 To chceš nastúpiť do práce a hneď pôjdeš na PN? To je práca len po známosti? Lekár ti len tak vystaví PN?
@zuzanockamt áno práca je po známosti, o vsetkom sú informovaní, a moja gyn povedala, ze mi vystavia PN ak bude práca, ktora je pre mňa riziková, co aj bufe
@kikusik99 moc by som nespekulovala s PN
@kikusik99 ale ak mas rizikovu oracu, maju ta preradit na inu. Alebo dat nahradu mzdy, to ma zamestnavatel. Ak chces byt PN, tak nie kvoli praci, ale zo zdravotnych dovodov.
@kikusik99 Nuž ... 🤦
strašne "rada" platím zosvojich daní odrbávačov. Ako keby nestačila vláda a parlament
@janka_266 No lebo pracovala "celý život" a je predsa tehotná, tak automaticky PN 🤦 Ak je 99 rok narodenia, tak to ozaj "celý život" makala 😂.
Dufam, ze poistovna skontroluje poriadne lekara kvoli takejto pn. Ved je uplne “logicke”, ze tehotna sa zamestna v praci, ktoru vykonavat nemoze alebo je teda rizikova, tak ideme riesim fiktivnu pn.
@zuzanockamt ja nechápem tieto pnky, mne stačilo byť doma tých 8 týždňov pred pôrodom, už po 2 týždňoch som nevedela, čo od radosti :D ale zas, je pravda, že po 3 rokoch doma som si zas ťažko predstavovala, že zas povinnosti :D tak asi sa na to dá zvyknúť :D
@danica2711 akoze platim odrbavačov😂😂😂😂😂 ta pani piše ze pracovala cely čas čo znamena že si sama zarobila na tu PN je to jej vec ona chcela len radu , nepytala sa na vaš nazor či ste s tym spokojna alebo nie. Odrbavači su ludia ktory cely život sedia doma na riti a nedaju do tohto štatu ani cent, alebo si peču zakusky doma na čierno alebo opravuju auta na čierno, každa jedna praca ktora je mimo daň je na čierno, v tomto štate odrbuje 99% ľudi a vam je luto ze pani chce ist na PN. Ak ste tehotna staci ked mate trosku vyssi tlak a hned mozte ist na PN.
@kikusik99 este mate moznost aj keby ste chceli nech vam znami navysia zmluvu napriklad ze mate 2000€ z toho si možte platit odvody sama, po 3 mesiacoch ked pojdete na PN bude vam pocitana PN z toho vyssieho platu, aj materska sa vam bude počitat takto.
My sme to takto spravili, ja som dalaa vypoved v praci a manzel ma zamestnal pod seba, platili sme 1500€ 3 mesiace odvody teraz mam krasnu PN aj materska mi vychadza maximum😀 takže odporučam ak sa vam da.
@zuzanockamt ja som 99 rok narodenia, a ano predstavte si že som pracovala od 16 rokov co je cca 9rokov. Prvy krat v živote som na PN nebola som ani na podpore ani ziaden prispevok od štatu, mame firmu s manželom a tolko peňazi čo mesačne zaplatime štatu by sme sa mali mat kralovsky. Keby som spocitala vsetky peniaze ktore som zaplatila s manzelom statu tak myslim ze taky kvalitny mercedes by sme mali totalne zadarmo😂 možno už aj 2😀 takže nechapem prečo vam dviha tlak že pani chce ist na PN, svoju energiu by ste mali radsej investovat do ludi ktory neplatia dane a ktory sedia doma od narodenia az do smrti. A štat im dava hmotnu nudzu, prispevky na to ze nevedia citat a pisat, milion 500 prispevkov na deti lebo nic ine nerobia len deti. To je važny problem ne že pani si vezme od štatu ktoremu cely život platila dane a odvody par €.
@zuzanockamt to proste nevysvetlis. Kto nechce chapat, nepochopi
@marcela199 ale keby si neplatila dane, tak nemas kade na tom mercedese jazdit, nemas cesty, mosty, tunely... Nemas kde vybavit pas, nemas nemocnice, nic.... 🤷
@marcela199 9 rokov je celý život? 🤭🤔 Od 16-tich na TPP 8-8,5 hod/denne/5 dní v týždni? Asi teda veľmi vzdelaná nebudeš, keď takto makáš už od 16-tich.
@zuzanockamt my s vyse 20 rokmi to mame dva zivoty 😆
@martinkatinka Presne 😂 To ja už budem končiť pomaly dva odpracované životy a budem začínať tretí 😂.
A to budeš sedieť celé tehotenstvo doma kvôli možným kontrolam? Alebo budeš "akože" chodiť na gynekologickú pohotovosť zakaždým, keď ti príde kontrola a ty nebudeš doma?
Ja nevravim že to je extra vela😀 ja som dostatočne vzdelana narozdiel od vas😂😂😂 a vidim ako funguje tento štat😀 😂 za februar sme zaplatili na dani 11 tisic čo myslite?kolko z toho je v cestach? V mojom okoli su tak rozbite cesty že dovidenia hotova prekažkova draha😀 ja nepotrebujem uražať nikoho viem aka je pravda, stači zajdt do CZ kde su dane o polovicu nizsie a cesty opravene štat sa stara o nemcoch ani nehovoriim😂 takže tuna sa nesťažujte že pani vezme par € od štatu ked naši poslanci si rozkradnu mesačne 1 miliardu€ a to nikto nevidi.
@zuzanockamt to že mate vysoku školu neznamena že ste vzdelana😂😂😂😂😂😂😂😂 v dnešnej dobe už vysokoškolak pracuje na nižsej pozicii ako človek čo nema vyšku ale nepotrebujem si nič dokazovat😀 jednoducho sa ki nepačilo ako ste sa pustili do pani z dovodu že sa opytala či z toho nebude problem, nepytala sa na nazor ci sa vam to paci. Ked sa niekto nepyta na vas nazor tak ho asi nezaujima ze? 😀
@marcela199 no ale problem to bude, pretoze to ukazkova ucelova PN
@marcela199 Problém z toho byť môže, ak sa SP rozhodne preveriť si PN ako účelovú. Čomu však neverím. Na to nemajú časové a personálne kapacity, aby kontrolovali všetky takéto podvodníčky.
@zuzanockamt musela by byt hlasena, ked bude ticho nikto noc nevie😀 aj keby preverili co jej zrusia PN? Pochybujem
@marcela199 Áno, ak to vyhodnotia ako účelové. Nahlásená byť nemusí. Tiež tvoja PN aj materské je účelové.
@zuzanockamt ano je učelova ale zaplatila som si za ňu čiže nemaju čo riešit, teoreticky ani nemaju jak na to prisť kedze som neplatila presne 3 mesiace ale trošku viac😂 a vsetko to robila uctovnicka taze je to spravene podla zakonov
@marcela199 je to účelová PN? Je. Je autorka chorá (resp. už teraz vie, že v máji bude chorá), alebo si len vymyslíme nejakú diagnózu? A odvolávať sa na to, ako to robia iní a ako odrbávajú a že v ČR to je inak… Však keď iní, tak aj ja môžem odrbávať, nie? Alebo začnem v prvom rade od seba… Potom to tu tak aj vyzerá - robia to ini, budem aj ja.
Kriste normálne keď vidím že ženy ide rozdrapiť zato že niekto si prilepší o pár € mesačne ktoré si SAMA zaplatila prácou 😅 či vy si myslite že z tých vašich neskutočných pár € čo odvadzate štátu spasíte svet? Vaše odvody dotujú akurát tak spoluobčanov ktorí nikdy štátu neodviedli ani euro len cicajú čo sa dá a to celý život 😀 to že štát teda hlavne politici a ľudia vo vedení štátu mesačne ukradnú státisíce eur, to nevadí ale keď chce občan obísť zákony tak už fuj naňho, keby sa dalo rovno nahlásite meno aj doktora 😊 ale to že celý život bude ďalej pracovať a odvádzať ale nedočká sa ani dôchodku to je v poriadku všetko 🙈 nepochopím, praj a bude ti dopriate aj to dobre aj to zlé 🫶
@lisymbia skoda vysvetlovat, pritom ani neobijde zakon pretoze tie zakony mame bobo postavene a su tam medzery cez ktore si vies prilepsit😀 ale to skoda ich trha lebo si mylsia ze presne ich odvody pojdu na pani😂😂😂 kvanta ludi sedi doma na riti nerobi nic a to nevadi ale ked clovek co pracuje podla pani pracujem malo asi som mala mat dieta az v 50tke evidentne zeby som si nadrobila PN😂😂😂😂😂😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kikusik99 splnas podmienku 270 dni NP? Ak ano, na tehotenske aj matersku budes mat narok