Dali ste si urobiť Trisomy test?

1. apr 2024

Dat si ho spraviť alebo nie ? Pomohlo vám to ?

aj47456
2. apr 2024

Dali sme, trisomy complete, najvyssie co ponukala nasa ambulancia. Pomohlo k comu myslis? K lepsiemu pocitu? Rozhodne. Podla mna je lepsie mat rozbor priamo volne cirkulujucej fetalnej DNA svojho dietata ako len tripple testy, co porovnavaju vysledky mojho dietata s inymi detmi a v pomere 1:nieco mi daju nejaku pravdepodobnost, aj to len na 3 ochorenia.

Osobne by som nevedela zit s tym, ze bola dostupna nejaka diagnostika a ja som ju odignorovala. Ale kazdy ma iny nazor a ine priority, nakolko to aj cele dost stoji.

horvathova_ja
2. apr 2024

Ja som si dala urobiť základný trisomy test za 350€ jednak kvôli svojmu veku a tiež by som si neodpustila ak by sa dieťatko narodilo postihnuté a vedelo sa to zavčasu odhaliť.

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelia89
2. apr 2024

ano dala ano pomohlo

andrejkap123
2. apr 2024

My sme dali trisomy complete a urcite ma to ukludnilo ❤️

snazilka_bio_mamka
2. apr 2024

Ano, dala som si Trisomy za 350 eur, lutujem, že som nedala trisomy complet ale momentalne prerabame aj byt takže my vystali peniažky len na zakladny balík. Mám 34 rokov a istota je gulomet. Koncom tohot mesiaca ma caka ešte morfo u Čunderlíka pre istotu.

cookie29
2. apr 2024

zalezi od Tvojho postoja... co by si robila, keby nahodou dietatko bolo postihnute. Ak si ochotna ho prijat, su to vyhodene peniaze. Ak nie, tak je lepsie investovat... ja som si pri prvom dala, pretoze som v ramci studie mala moznost mat zadarmo, pri druhom nie, ale v oboch pripadoch som vedela, ze si dieta nechaM

angeli121212
2. apr 2024

@cookie29 chápem ako to myslíš ale nemusia byť tak úplne vyhodené, tiež som bola rozhodnutá si dieťa nechať ale bola som aj dohodnuta že ak by vyšli zle triple testy dam si trisomy nech sa vieme aspoň kus pripraviť či už psychicky aj celkovo a pár vecí sa dá aj riešiť ale v podstate máš pravdu

monicatko20
2. apr 2024

Záleží od toho v čom chceš istotu mať..a už keď trisomy tak tie najrozšírenejšie..my sme mali tie základné a žiaľ chybu nezachytili..až amnio ukázalo poškodenie.. takže za mňa už 2x nie..po mojej skúsenosti pôjdem pri ďalšom tehu rovno na amnio...

andrejkap123
2. apr 2024

@monicatko20 tie trisomy nezachytili? Pisu ze na tie 3-4 syndromy to je nad 99% presnost. U vas sa stalo to 1%? Ci?

cookie29
2. apr 2024

@monicatko20 ano ale ak si pamatam Tvoj pribeh u vas to bolo hodne specificke.

majlo1234
2. apr 2024

Nie, ale pri druhom som skoncila na amnio, a mam relativny klud😂 ale teda krvi by sa vo mne nedorezal vtedy

monicatko20
2. apr 2024

@andrejkap123 u nás sa nejednalo o základné trisomie ktoré práve ten základný balík vyšetruje.. Mali sme chybu na 2 a 4 chromozome ktorý by odhalil až ten najrozšírenejší, teda najdrahší
@cookie29 nebolo to nič špecifické..jednalo sa o deléciu a duplikaciu ktorá sa môže objaviť u hocikoho pri delení buniek..akurát toľko, že sme to mali na chromozomoch ktoré sa týmito základnými balíkmi nevyšetrujú..Píšem len skúsenosť, samozrejme ak niekto chce vyšetriť len tie základné trisomie ako je DS, ES..tak stačí základný balík.. ja ale teda ak by som mala, tak si priplatím a idem do rozšíreného balíka 😉

vilma7
2. apr 2024

Nie a to som mala pri obidvoch tehotenstvach vek 40 plus. Obe deti sú zdravé.

simona92101
2. apr 2024

Ja som si dala a vysledky ma tak vystrasili,ze sme s muzom plakali a boli na tom velmi psychicky zle.isla som na amniocentezu,a vysledky boli v najlepsom poriadku.geneticka ktora ma nutila do trisomy testu kvoli veku, len mykla plecom,ze "stava sa ze testy vyjdu falosne".takze zbytocne som sa tolke tyzdne bala,keby som isla rovno na amnio,tak by sme vedeli vysledky uz do 2 dni a bolo by to maximalne presne.pri 3 dietati som si rovno vypytala amnio..

stannuska
2. apr 2024

Mňa čaka trisomy test buduci tyzden a idem si dat ten najvacsi balik complette. Chcem vedieť na čom sme a urcite to nie su vyhodene peniaze. Ale pri prvom som si ich tiez nedala robit az teraz pri druhom

beata_k
2. apr 2024

Nie. Na potrat by som nesla a umarat sa x mesiacov pri zlej diagnoze tiez nie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre