Dajú sa zastaviť predčasné kontrakcie?

30. nov 2024

Ahoj, som v 5 mesiaci, začala som pociťovať dosť silné bolesti (mám za sebou už potrat vo vyššom štádiu), lekári mi dávajú magneziové infúzie, ale hovoria že dlhodobo ich brať nemôžem. Mate niektorá skúsenosť? Existuje okrem magnézia niečo iné, nejaké lieky, ktoré to vedia zastaviť? Ak máte podobnú skúsenosť, nájde sa tu niekto kto dlhodobo ležal v nemocnici a bral tieto infúziové magnézia a upokojilo sa to? Infekciu mi nezistili.
Ďakujem za odpovede

vkatush
30. nov 2024

Ja som dostala kontrakcie v 6m (boli oveľa oveľa silnejšie ako tie pri pôrode), konské dávky infúzií (za prvých 12 hodín tuším 4 infúzie za sebou). Ležala som týždeň v nemocnici a potom doma maximálny kľudový režim. Povedali, že keby som sa vtedy začala aj otvárať, už to nezastavia.

Malý nakoniec prišiel riadne na termín 🙂

Držím silno prsty ❤️

A viem, že sa to ľahko povie, každého som s tým chcela poslať ďaleko ďaleko do ehmehm, ale naozaj sa skús ukľudniť čo najviac a nestresovať, lebo mne ich stres spúšťal ešte viac (ešte asi 2x, keď som mala krízové situácie, tak som mala pocit, že sa to celé opakuje).

autor
30. nov 2024

@vkatush ďakujem za odpoveď a povzbudenie 🙂 prosím ťa a ako sa tie bolesti u teba prejavovali, ako často si ich mávala, kým to nezastavili ?

vkatush
30. nov 2024

No to ti úprimne ani neviem opísať. Ja som sa miestami nedokázala ani pohnúť, len som ležala schúlená v kŕči a plakala, nedokázali so mnou nič urobiť. Akoby mi niekto rezal, kopal, šťuchal do brucha naraz a aj zvonku aj zvnútra. Naozaj snaha sa pohnúť čo i len o centimeter bola obrovská bolesť.
Keď už boli "slabšie", tak som vedela aspoň chvíľu ležať, aj keď to bolelo a bolo nepohodlné, aby mi spravili pásy a vyšetrenia. Tie bolesti už boli ako veľmi silno menštruačné (pred tehotenstvom som mala vždy bolestivé krámy), niekedy vystrelili do brucha, niekedy do chrbta, niekedy do oboch naraz.

Bolesti ustúpili asi na 3. deň, na 5. som sa cítila už úplne v pohode, ale nechali si ma ešte pre istotu.

A keď som bola doma, hovorím, kľud. Keď som bola v strese, malý bol ako nejaký živý detektor, hneď som cítila tvrdnutie a bolesť, vedela som, že sa musím ukľudniť. Do nejakého 8m som ešte brala magnézium, tuším 3x denne.

michaelam2
30. nov 2024

Mne zacali v 32. tyzdni, bola som par dni v nemocnici kvoli tomu. Dostala som magneziovu infuziu co tiekla 24 hodin a postupne kontrakcie ustupovali. Rodila som v 40. tyzdni par dni pred terminom.

zuzap33
30. nov 2024

Ahoj, ja od 28tt kontrakcie a otvorena na 1cm. Pobyt v nemocnici 2 a pol mes, nohy hore a denne magneziove infuzie. Vydrzali sme do 36tt

timea301196
30. nov 2024

Ahoj ja som prínos obe deti a kontrakcie… prvý syn od 27/3 museli mi dokonca zastavovať pôrod dávali mi gynipral, magnezium… a salbutamol vydržal so 35/3… pri dcére som mala magnezium a salbutamol! Kludne nápis 🙂

timejka97
30. nov 2024

Ahoj, dá sa zastaviť, mne sa začal skracovať krčok a tvrdnúť brucho v 28tt. Konktrakcie na monitore okolo 100ky, ale asi falošné, lebo nic som z nixh necitila, az na to ze mi skratili krcok. Dali gynipral a potom tiež magnezium v konskych davkach 2 tyzdne, potom som pokracovala doma 4x2 magnezia, hore nohy a kľud. V 33tt uz otvorena na 1 cm, krcok iba 1 cm. Vydrzala som do 39tt, potom pre ine priciny museli vyvolať porod. Vtedy uz som bola otvorena na 3 cm, krcok ziadny.
Chce to naozaj vela oddychu, lezania, a ziaden stres. Chodit iba na wc a sprcha. Mala som stôl pri posteli, jedla som v spalni. Ja som bola vdacna za kazdy jeden den, kym bol maly v brusku. V nemocnici som bola 3x, dokopy mesiac. Drzim palce, viem co prezivas ale das to 🤞

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre