Dá sa predísť injekciám Fraxiparine v tehotenstve?

dendrobia
11. mar 2016

Ahojte.
Po včerajšom vyšetrení u internej dr. mi boli predpísané injekcie Fraxiparine 0,3ml,každý deň do ramena,okrem nich aj železo a magnézium.
Vyšiel mi trošku zlý krvný obraz:
Erytrocyty: 4.00 (4,20-4,70)
Hemoglobín: 111g/l (120-155)
Hematokrit: 0.334 l/l (0,36- 0,46)
D-dimery:0,26 ug/ml DDU (0,07-0,20)
Hodnoty v tabuľkách sú normy.
Kedže sa v týchto veciach vôbec nevyznám predpokladám,že Fraxiparin mi bol predpísaný na základe vyšších D-dimer-ov
Moja otázka znie,dajú sa nejako tieto hodnoty vylepšiť aj prírodne? Teda,popravde,netúžim po tom pichať si do konca tehu fraxiparin.
Ďakujem 🙂

25daniela
11. mar 2016

@dendrobia s tym fraxi by som velmi nezartovala, ked treba, tak treba, aby to tehotenstvo malo dobry koniec s vytuzenym vysledkom... neviem o tom, ze by sa dalo tak jednoducho prirodne vyriesit " hustu " krv.

tana85
11. mar 2016

@dendrobia predpisane to mas na zaklade vysledkov alebo mas aj nejaku mutaciu? v tehotenstve sa netreba riadit normami lebo zenske telo sa prisposobuje, a tym aj "norma" pre tehotne. d dimery naznacuju vyssiu zrazanlivost, ale nie je to jediny faktor. ja mam vo vysledkoch tiez zvysene, ale pouzite su ine merne jednotky, takze to neviem porovnat. ale nemam ziadnu indikovanu mutaciu. od 24tt mi sleduje gyne prietoky a placentu a v spojitosti s hemato vysledkami si picham od cca 28-29tt. dovtedy som bez jasnej indikacie injekcie odmietla. vdaka fraxiku sa ale prietoky zlepsili a dostali do normy, babo lepsie prospieva, takze pozitiva tam vidim. a injekcie sa daju prezit, 0.3 mam aj ja a je to takmer homeopaticka davka

dendrobia
autor
11. mar 2016

@25daniela nezartujem,to by som si nedovolila! Len akosi nie som stotoznena s tym,ze si to budem pichat do konca tehu a mozno aj neskor. Chcela som vediet,ci sa tu nenajde niekto,kto si fraxi pichal a neskor sa ten krvny obraz natolko upravil,ze tie injekcie neboli potrebne 🙂

@tana85 pokial viem,mam to na zaklade vysledkov krvi, nerozumiem co ty rozumies pod pojmom 'mutacie' ..

bobulazelena
11. mar 2016

@dendrobia prosim ta vykasli sa na experimenty...to ti za to vobec nestoji. Aby si si to nemusela niekedy vycitat...ja teda neviem ale ja by som sa nad tym ani nezamyslala a pocuvla doktora

8291
11. mar 2016

D-dimer mas mierne zvýšený,ale si aj anemická,berieš železo.fraciparine ti nasadili nielen kvôli d.dimeru ale podľa mňa aj iných koagulačných parametrov,pretože samotný d.dimer nieje vysoký.A pokial je indikacia na antikoagulqčnu liecbu,tak to neovplyvniš niakymi prírodnými receptmi.

25daniela
11. mar 2016

@dendrobia je to "pokazene" tehotenstvom, takze neaky cas po porode este budes sledovana na hematologii a budes pichat tie injekcie do upravy stavu.. Ja som pichala pocas prveho a tretieho, po porode prvom sa to rychlo upravilo, po tretom sa mi spravila tromboza, dakujem vsetkym svatym, ze iba v povrchovom zilovom systeme a nie v hlbokom. Po tom poslednom porode mi v nemocnici nepichali nacas, sposobilo to jedno pol dnove meskanie. Ked ma pustili z nemocnice po porode, prva cesta viedla na hematologiu, kde mi zdvojnasobili davku a po troch mesiacoch sa mi zrazenina rozpustila. A potom sa stav upravil.

dendrobia
autor
11. mar 2016

@bobulazelena v ziadnom pripade nechcem experimentovat. Len ma zaujimalo,ci sa niektorej zienke stalo,ze sa jej krvny obraz natolko upravil,ze si fraxi nemusela pichat pocas celeho tehu 🙂
plne akceptujem rozhodnutie lekarky. Bola som 'len' zvedava 🙂

@8291 toto je moje stvrte tehotenstvo,nedostatkom zeleza 'trpim' uz xy rokov a fraxipari som si pocas ziadneho predosleho tehotenstva nepichala. Len ma zaujimalo ci tie testy su natolko zle,ze si ten fraxi pichat musim. Ale ako pisem vyssie,rozhidnutie lekarky budem akceptovat 🙂

@25daniela preco na hematologii? Nechodim tam.. caka ma este aj vysetrenie na hematologii? Pytam sa preto,lebo v pondelok idem na echo srdca,v utorok na interne znovu,tak ma bude cakat este aj hematologia? To asi posudi dr a az potom ma moze odporucit,vsak? Teraz sa opytam hlupo,ale tromboza ke upchatie zil? Tvori sa to na zaklade 'hustej' krvi?

tahomi
11. mar 2016

Určite je to aj na základe iných parametrov, nie len d dimer, aké máš konzultačné testy? Aptt, Quick, fibrinogen a trombocyty?
Fraxik si pichaj a zbytočne o tom nepolemizuj, nie je ti žiadna sranda a väčšinou u tehotných sa po pôrode koagulacia upraví

8291
11. mar 2016

@dendrobia pokial by to zalezalo len od d-dimeru,tak podľa tvojej hodnoty nieje indikacia na nizkomolekularny fraxip.čiže tam rozhodovali aj hodnoty aptt a ratio,ktoré pravdepodobne neboli v norme.fraxik je dôležitý aj pre bábätko,pretože nielen tebe sa moze robiť tromboza,ty môžeš byť v poriadku a trombus môže upchat pupočnikove arterie a bábätko môže zomrieť,treba len vydržať.

bobulazelena
11. mar 2016

@dendrobia kazdopadne ti drzim palce nech je vsetko v poriadku a babatko nech rastie do krasy 😉

mircalla
11. mar 2016

@dendrobia Nechapem preco sa chces vyhnut pichaniu fraxiparinu ked je potrebny
Pichala som tiez a nevidela som v tom ziadny problem. 2 krat som potratila pravdepodobne preto, ze fraxik bol potrebny, len som o tom nevedela (hematologicke testy som si dala spravit az potom)

petrika555
11. mar 2016

A preco mas fraxiparine??tiez som sledovana na hematologii ale moja lekarka mi predpisala clexane ktory bol aj testovany prave v obdobi tehotenstva na riedenie krvi a nerobi take modriny....ja ich mam len preventivne - ziadne mutacie neboli zistene co sa tyka hustej krvi...a popravde netrufam si s uzivanim prestat pre istotu!!! budem ich brat do porodu a potom uz nie...krvny obraz som mala tiez slabsi ale uz sa zlepsil beriem ferro folgamma 2x denne a k tomu som brala aj pyridoxin ked zistila ze sa krvny obraz zhorsil...uz teraz ho mam ukazkovy...radsej len treba pocuvat lekarov a neriesit to moc prirodnymi pomockami ktore aj tak su malinko ucinne

jankastubka
11. mar 2016

Ja som v opacnej sutuacii. Po 2 potratoch a vsetkych vysetreniach som dufala ze sa nieco najde co sa bude dat liecit a v dalsom tehu mi to pomoze. Na hematologii mi povedali ze mi nic netreba ani preventivne.
Nastastie moj gynekolog zazil rozum a poslal ma na vysetrenie este raz. Isla som inde a tam mi dali fragmin a anopyrin. Som za to vdacna a upinam sa k tomu, ze vdala tomu to tento krat vyjde. A to teds inak

jankastubka
11. mar 2016

Som chcela este dopisat ze inak injekcie neznasam.

kacicka81
11. mar 2016

Ja som si Flaxiparin bohuzial pichala cele tehotenstvo po 2 abortoch.. Nebolo to jednoduche, ale motivovalo ma to, ze je to pre dobro veci. 31.8.2015 sa nam narodilo krasne, zdrave dievcatko s mierami 4370g a 54cm 🙂 Takze Dr asi vedia, co robia...

25daniela
11. mar 2016

@dendrobia tak mi to bolo ako neznalemu vysvetlene, zrazenina alebo tromb.

dendrobia
autor
11. mar 2016

@tahomi netusim co su to konzultacne testy. V labiratornych vysledkoch mam len trombocyty a tie su 275 a norma je 140-400
Picham si ho od vcera. Dnes vecer bude druhy krat. Nemam ani nemala som v umysle prestat s tym,len som sa pytala. Zase nie som z tych,ktori silou mocou pojdu proti odporucaniu lekara. Ked mi to predpisala,urcite mala dovod...

@8291 nijake latky pod 'aptt' a 'ratio' som vo vysledkoch nenasla a vobec netusim o com je rec,a dakujem za vysvetlenie. Nenapadlo by mi,ze mne ci babatku-teda ze sa moze asi v dosledku krvnej zrazeniny? upchat pupocnikova arteria..

@bobulazelena dakujem krasne ♥

@mircalla pozor. Ja nepisem,ze sa chcem vyhnut pichaniu. Len ma zaujimalo ci by sa tomu dalo vyhnut. Ale uz rozumiem,ze kvoli mne aj babatku si fraxi pichat musim,aby sa nevyskytli nejake komplikacie. A mrzi ma cim si si presla. Snad uz nic podobne neprezijes. Drzim palce 🙂

@petrika555 popravde ani neviem. Moja gyn.na poslala prvy krat na intetne z dovodu vysokeho tlaku na poradni. Takmer som im skolabovala,ale to sa stalo prvy a posledny krat. Potom som obcas mala tocenie hlavy,ale tlak bol v norme,len sa mi pridruzilo rychle zadychanie-co som pripisovala vyssiemu stadiu tehotenstva. O par dni som po mesiaci osla na kontrolu a spomenula tieto tazkosti,na co mi sestricka zobrala krv,dr povedala,ze mam slabsi krvny obraz,podciarkla mi v nom tie hodnoty,ktore som uviedla v uvode svojho prispevku a predpisala magnosolv,fraxiparine a ferro folgamma s tym,ze som sa mala objednat na echo srdca a nasledne s vysledkami echa na interne..

@jankastubka silno drzim prsty ♥
@kacicka81 urcite mas pravdu. Ja sa s dr.nehadam,len ma zaujimalo ci je to potrebne. Ale zistila som,ze ano. Takze ci sa mi to paci ci nie,fraxi si budem pichat pokial to bude nutne. A gratulujem 🙂

dendrobia
autor
11. mar 2016

@25daniela dakujem 🙂

petrika555
11. mar 2016

@dendrobia mas rovnake zlozenie liekov ako ja teda okrem toho fraxika mam clexane...neboj vedia co robia hlavne aby tehotenstvo prebiehalo bez problemov!!

dendrobia
autor
11. mar 2016

@petrika555 dakujem. Snad bude vsetko v poriadku tak u mna ako aj u teba 😉

8291
11. mar 2016

@dendrobia naozaj treba len vydržať,určite ti popri d-dimeri robili aj pt,aptt,inr,fbgr,giuck,mozno ti to vysetrili minule a teraz ti zopakovali len d-dimer,ale podstatne je ze pokiali ti nasadili liecbu,tak je to pre teba a bábätko potrebné ❤

25daniela
11. mar 2016

@dendrobia mna gynekolog po prvych zlych vysledkoch poslal na hematologiu, ja som nechodila na interne.
Po skusenostiach s predchadzajucimi tehu. A v druhom tehu som mala opak, pri porode zistili, ze nemam takmer ziadne dosticky, to bolo asi este horsie. Skutocne ofukovanie som zazila pri porode, tolku starostlivost uz asi nikdy nezazijem 😀

tahomi
11. mar 2016

@dendrobia prepáč, nie konzultačné ale koagulacne testy, autokorekcia 😊 to sú tie APTT, PT prip Quick, fibrinogen.

dendrobia
autor
11. mar 2016

@8291 pozerala som predosle vysledky a nic z tych skratiek som tam nenasla..
@tahomi nevadi. Ani tato terminologia mi nic nehovori 😀

tak snad dr.vie preco mi to predpisala.. 😀

mircalla
11. mar 2016

@dendrobia no asi neda. ja som inak mala clexane, nie fraxik, skoro bez modrin

dendrobia
autor
11. mar 2016

@mircalla uz som zistila. A prave som absolvovala druhy vpich 😀
co uz. Len by ma este zaujimalo ako ste si to kocky,ktore ste si fraxi pichat museli,tak akk ste si hi pichali same. Zatial mi to picha muz,len co bude,ked pojde do prace..

janickadr
11. mar 2016

@dendrobia Ani jeden z tych laboratornych vysledkov, ktore si spominala v uvode, nie je dovodom na liecbu Fraxiparinom, ak teda nemas ziadne ine pridruzene choroby a nebola si nikdy u hematologa, ktory by ti zistil tzv.vrodeny trombofilny stav. Skor si myslim, ze si dostala ten liek "pre istotu" aspon v nizsej davke, kym nie su vysledky z ECHO vysetrenia a jednoznacne sa nezisti, preco sa zadychavas. 🙂

kacicka81
11. mar 2016

Ja som si ho vacsinou pichala stale sama.. Iba ked tu bol priatel alebo mamina, pichali mi ho pre zmenu do ruky, do pleca.. Ja som si ho pichala stale do noh, do slabin.. cele som to mala dopichane.. obcas aj modrina, hrcka atd.. tomu sa neda vyhnut ☹ ale ako som uz pisala, vysledok stal za to - zdrava, krasna dcerka 🙂

anakristina
12. mar 2016

@dendrobia aj prvych 12 tyzdnov to treba pichat?u mňa nebol potvrdený trombofilny stav, pritom mama to ma. Kamoska si to tiez ma pichat ale nechapem preco treba od zaciatku

jankastubka
12. mar 2016

@anakristina prave na zaciatku sa moze stat, ze sa vytvori mala zrazenika a kvoli nej sa nedostanu ziviny k plodu a moze odumriet. Preto je to dolezite aj v prvych tyzdnoch.
Inak vedia zatial prist len na nejake % vsetkych krvnych mutacii, stale su tam % ktore odhalit nevedia, preto niekomu po tazkostiach predchadzajucich davaju aj preventivne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre