Ahojte tehulky s podobným problémom - s menšim mnozstvom plodovej vody. U mna sa tento problem zacal v 30 tt. nie je to kriticke, skratka je jej menej. Som teraz v 35 tt, najblizsie mam poradnu az 27.6. cize neviem ako som na tom aktualne, lekari mi vsak radili pocas hospitalizacie (
ta bola z dovodu ze od 28 tt. mám babo nizsie ulozene a nalieha hlavickou - o tom som uz temu zalozila), ze mam piť viac tekutín a ona sa doplní, ako tak studujem internet, tak som coraz menej presvedcena o efektivnosti tejto metody ) Mimco na sone malo vzdy naplneny mocovy mechurik aj papalo plodovu vodu, takze u neho by problem byt nemal a plodovka neunika...ako ste to riesili alebo riesite v tehotenstve Vy ? ( Na sono stale nebeham aby som setrila krcok, ktory je velmi zatazeny hlavickou, lezim doma) Dakujem za vsetky prispevky 🙂
Ja som to mala tiež. Ležala som 2 mesiace v nemocnici, ale to som mala aj iné problémy, ale voda mi tiež neodtekala. A nuž,keď som sa spýtala pri utzv primárky ci to viem nejako ovplyvniť, napr. Zvýšením príjmu vody, tak mi povedala, že nie. Že viac jej uz nebude. U mňa sa to bohužiaľ nezastagnovalo, ale zhorsovalo.
@slavka030
Clovek si cosi preto babo musi vytrpiet :( ja taktiez od zaciatku tehu som na rizikovom a same problemy. A ku posledku sa lakam kazdeho vytoku :( za dva dni idem do 36 tt, budu to opat kontrolovat tak som zvedava, hovorim si, ze prinajhorsom pojde von skor i ked najradsej by som to aspon do 38 tt potiahla :( a mozem sa prosim spytat v akom tyzdni si rodila a ci boli koli tej plodovke aj nejake komplikacie s babatkom ? :( Kazdy ma len upokojuje, ze vsetko bude ok, ale pokial clovek neprezije rizikove tehu ani netusi aky strach a stresy to su ... :(
@luli222 ja som rodila v 38 TT, akutnou sekciou. Ci s tým mala súvis aj plodovka, neviem. Každopádne som sa celý deň cítila zle, malé zle ctg aj po infuziach a po poslednom ctg sekcia hneď. Nemyslím si osobne že to bolo spôsobené plodovkou, keďže mala som problém aj s prezretou placentou, neviem... malý sa narodil zdravý, nemal obtoceny pupocnik, tak lekár mi povedal,že nevie prečo boli tie ctg tak zlé... neboj sa, so mnou ležala jedna ktorej voda odtekala vkuse a potiahli ju. Malý je v poriadku, bol menší, dlhšie v nemocnici ale je OK. 😊
Pre všetkých čo možno budú neskôr čitať tieto prispevky napisem v skratke 🙂 kazdy den som sa nalievala aj 4 l vody denne, hlavne aj z toho dovodu ze panovali vonku strasne horucavy, to chodenie na wc bolo otravne ale na najblizsej kontrole uz bol stav plodovky optimalny 🙂 a este k tomu, sme sa prebojovali do 37 tt, aj napriek tomu ze babo velmi nalieha na krcok, neviem ci zazraky, ale s pozitivnym myslenim ti ide 100% lahsie 🙂
@luli222 Ja som od toho 35.tt pri kontrole mala vzdy menej plodovej vody. Mala velmi naliehala na krcok, takze podobny stav ako u teba. Mnozstvo plodovej vody sa u mna uz nezvysilo. Od 31.tt som mala pesar, lebo sa zacal skracovat krcok a bola som na spic prsta otvorena. Tyzden pred porodom som bola aj v nemocnici, lebo pri kontrole malej zistili katastrofalne prietoky a bolo to na akutnu sekciu. Podavali mi dexamed, aby sa malej uplne rozvinuli pluca a v pohode uz dychala sama, ked sa narodi. Nakoniec som potiahla do 37+4. V piatok poobedemi vybrali pesar, pustili ma domov a o 4 rano som zacala rodit spontanne. O 6 rano mi odtiekla plodova voda a hned kontrakcie kazdych 7-5 minut. Uz to islo rychlo. Rodila som akutnou sekciou, ,ebo tej planovanej som sa nedockala 🙂 Mala sa narodila zdravucka a kedze mala aj zlu polohu a 2xpupocnu snuru okolo krku, tak som bola rada, ze som isla sekciou.
Drzim palce! Uz ste skoro v cieli. Ak tej plodovej vody nie je extra malo, myslim, ze sa to da zvladnut aj takto dlho.
Stastlivo pri porode! 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne to tiez povedali, aj kvoli tomu, aby boli dobre prietoky, ze mam velmi vela pit, aj hematologicka mi to kazala. Ale ak raz mas malo plodovky, podla mna jej viac nebude, len nech ostane aspon tak ako je. Ja som vzdy mala strasne vela vody, ale som aj cakala velke deti.