Cysty v mozgu plodu

natala12n
20. mar 2024

Ahojte máte niekto skúsenosť s cystami v mozgu plodu v 18tt nám zistili dve cysty v mozgu teraz je tam už len jedna plus sa mu stehenné kosti vyvíjajú pomalšie ako zvyšok tela o cca týždeň. Mali ste to niekto podobne ako to dopadlo ?

lenja123
20. mar 2024

@natala12n áno, tiež mal syn cystu, ale až vo vyššom týždni, nepamätám už presne. Lekárka čo robila sono mi povedala, že je to dosť bežné, potom sme boli na kontrolu keď mal malý 3 mesiace a všetko už bolo OK.

floki1994
20. mar 2024

@natala12n môže to byť ok aj nemusí...kamoška takto potratila..babatko jej odumrelo lebo mu ta cysta praskla a boka dost velka ale zase ked som bola na neonatologii bol to tam bežný jav
.len sa to u deti sledovalo... dobre ze sa o tom vie a sleduje sa 🙂 drzim palce

anniii
20. mar 2024

@natala12n Ahoj, vieš, aký je to typ cysty? Môjmu mladšiemu našli v 30tt arachnoidálnu. V júni bude mať 4 roky, je sledovaný na neurológii a cca raz za rok chodíme na MRI, cysta tam stále je, ale našťastie mu nespôsobuje vôbec žiadne problémy.

monro
20. mar 2024

Ak ide o cysty plexus choroideus, tak tie mal aj môj syn na sone v 20tom týždni. Neskôr sa stratili a ich nález je možné považovať za bežný.

natala12n
autor
20. mar 2024

@anniii plecu tusim daco ajk chronoidne neviem presne ten nazov

natala12n
autor
20. mar 2024

@monro ano jemu jedna uz zmizla ale k tomu ma tie kratsie stehenne kosti vy ste mali vsetko ok okrem toho?

monro
20. mar 2024

@natala12n už si to presne nepamätám, je tomu už 20 rokov. Ale odchýlky medzi jednotlivými parametrami určite mal. Rozdiel týždeň je nič, kľudne aj chyba merania.

natala12n
autor
20. mar 2024

@monro ano my mame tie nohy skoro o 2 tyzdne cca ale uz stresuju ma ze to moze nieco znamenat preto sa bojim

dinka3011
22. mar 2024

my sme mali tiež cysty choroidneho plexu v 20 tt, v 25 tt na kontorle už neboli. držím palce aby si to mala rovanko

verunka35
19. máj 2024

Zdravim , ako ste dopadli?

natala12n
autor
20. máj 2024

@verunka35 dobrý deň robili sme si trisomy testy ktoré dopadli dobre. Stehenné kosti sedia na týždeň podľa MS a zvyšok je cca týždeň väčší. Cysty nám skoro vymizli ostala nám jedna ale je už maličká. Za cca 10 dní nás čaká morfológia u Grochála tak uvidíme ako sa vyjadrí on. Ďakujem za opýtanie

verunka35
20. máj 2024

@natala12n tak to som rada,drzim palce 🙂

natala12n
autor
23. máj 2024

@verunka35 dakujem pekne nakoniec sa sice na ten posledny termin kontroly nedostavim ale nevadi v nemocnici na sone povedali ze je to v poriadku

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre