Cysta v tehotenstve

noemi155
5. mar 2019

Ahojte baby
Mam taky problém,minulý rok som potratila a bojím sa, ze sa to opäť zopakuje..
Už sme aa opäť snažili uz nejaký mesiac o bábätko a teraz to vyšlo, tri pozitívne testy mi vyšli...
Môj gynekológ ma dovolenku tak som sla k jeho zastupujucemu...
Čistá katastrofa..

Nvs

noemi155
autor
5. mar 2019

Všetko neskutočne staré a zaostale..
Na sone nič nevidel len vysoke endometrium a cysta 43mm veľká na pravom vaječníku..
Dal mi Duphaston 1xza deň...
Dosť ma ten vaječník bolieva, mam sa dat vypísať k svojej obvodnej lekárke, či mam čakať do pondelka keď sa vráti môj gynekológ?
Ďakujem za rady a vaše skúsenosti

simona232323
5. mar 2019

@noemi155 Ahoj.Tiez som mala cystu na vajecniku na zaciatku tehu a vraj sa vstrebala, aj ked mna stale bolieva pravy vajecnik.

noemi155
autor
5. mar 2019

@simona232323 a bola si PN ci si chodila do prace?

diewcatqoo
5. mar 2019

@noemi155 ahoj, tiez som mala cystu v tehotenstve a vstrebala sa. Nemala som ziadne problemy, chodila som normalne do prace. Az od 27tt som bola pn, lebo som sa zacala otvarat, ale to nemalo ziaden suvis s cystou.
Zalezi, aky druh cysty mas. Vacsina cyst sa v tehotenstve zvykne vstrebat. Mne lekarka dokonca odporucila tehotenstvo, ze je realna sanca, ze cysta sa v tehotenstve "poriesi" sama. A mala pravdu.

simona232323
5. mar 2019

@noemi155 Ja som Pn ,ale nie kvoli cyste.

monika1791
5. mar 2019

@noemi155 Ja som mala taktiež cystu a do 12tt sa sama vstrebala

titla
5. mar 2019

@noemi155 Moja sestra mala cystu na vaječníku v čase keď otehotnela. U nej to bolo už také, že mala naplánovanú operáciu. Cysta sa sama vstrebala počas prvého trimestra. Tehotenstvo mala bezproblémové a nebol dôvod na PN.
A poznám ďalšie dve baby, ktorým sa cysty vstrebali samé počas tehotenstva.

saskia_98
5. mar 2019

@noemi155 ja som mala 3 cysty na vajecniku a jeden myom, maly sa mi narodil zdravy no bola som na rizikovom od zaciatku doma. A pravidelne kontroly kazde 2 tyzdne

ysseba
5. mar 2019

Ahoj. Aj ja som mala cystu na vaječníku, tiež okolo 40mm. Mala som ju od začiatku do konca tehotenstva, doktorka mi k tomu povedala, že je to pre plod nebezpečné len pokiaľ je cysta väčšia ako plod. A že sa môže vstrebať, ale mne sa nevstrebala. vo vysokom štádiu tehotenstva som pociťovala pri chodení dosť nepríjemné pichanie v oblasti toho vaječníka. to už neviem koľko mm cysta mala, už sa nedala odmerať, lebo na utz ju nebolo vidieť - maternica už bola veľká a cysta bola za ňou. Ale akože neobmedzovalo ma to v ničom, som si na to pichanie aj zvykla 😀 Bolo to také pichanie ako keď ťa pichá v boku keď rýchlo chodíš. No a potom mi tú cystu počas sekcie vyčistili. inak sekcia bola akútna, ale nemala žiadnu spojitosť s cystou. Ani som nebola na rizikovom, nič. Všetko v poriadku 🙂 Ani nikto z toho nerobil drámu - ani moja dr., ani doktor u krorého som bola na morfe, ani na pôrodnici. Proste bežná vec pre všetkých, tak som nestresovala, len na začiatku 🙂

janka54321
5. mar 2019

@noemi155 aj ja som mala cystu na vaječníkylu...cca na 7. tyz. som začala dosť špiniť a vtedy lekár našiel 8 CM cystu na pravom vaječníku...ale že to súvis nemalo...a celé tehotenstvo ma to pichalo a bolelo a potom ju už nebolo vidieť, lebo ju maternica prekryla. .lekár sa na začiatku vyjadroval aj o operácii, ale len v prípade, že by cysta praskla...a malú som nakoniec prenášala a pri cisárskom cysta už nebola..takže sa neboj, všetko dobré dopadne...a na rizikovom som bola kvôli tomu, že som neskôr dostala zápal močových ciest

noemi155
autor
6. mar 2019

No sama som zvedava ako v pondelok dopadnem,uz sa neviem dočkať 😍

erikapiloxing
13. sep 2020

@simona232323 ako bože byť cysta v tehotenstve? Véd cysta sa spraví keď nepraskne folikulum teda je anoovulacia. Ci zle tomu chápem?

simona232323
14. sep 2020

@erikapiloxing Ja som mala na zaciatku cystu , ktora sa "vstrebala" predtym som ju nemala .Skus sa spytat dr.ako je to mozne , ja som to nerozoberala so podrobnosti .Uz tú cystu nemam 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre