Ahojte..hladam niekoho kto mal podobnu skusenost, podobnu diagnozu ako my. Som v 20.tt, vsetky doterajsie vysetrenia boli uplne v poriadku, az v 16tt na beznej kontrole Dr.zistila ze babo ma nieco v brusnej dutine, poslala nas na morfologicke sono..boli sme v MT, zistilo sa ze zrejme ide o cystu na oblicke, dost velku 2cm a este k tomu nejaku miernu pyekektazu a hydronefrozu, ale toto je vraj bezne a nemam to riesit.. Vraj teraz sa s tym aj tak nic neda robit, takze mudrejsi budeme po porode ked sa bude dat babo riadne vysetrit. To aj chapem ze na tom morfo sone az tak detailne nevidno.. este mi bolo povedane, ze treba sledovat ci cysta nerastie, takisto ci je dostatok plodovej vody-ak ano, to znamena, ze oblicky(alebo 1 oblicka)su funkcne, dovtedy je to vraj ako tak ok.. keby vsak cysta zacala tlacit na oblicku a poskodi tkanivo, tak sa moze stat ze oblicka zlyha..viem ze sa cysty zvyknu aj vstrebat, ale v tomto pripade mi povedali ze skor s tym nemam pocitat, kedze je dost velka.. Ja aj tak verim v nejaky zazrak, a ze to nakoniec nebude tak zle ako to vyzera...do porodu mam vsak este daleko a musim zvazit vsetky mozne scenare, nechcem cakat kym sa to zacne "kazit".. mali ste niektora nieco taketo? Ak ano ako ste postupovali, ake kliniky ste este navstivili, pripadne boli ste aj na amniocentezu? A hlavne ako to u vas dopadlo?
Dakujem za hocijake skusenosti, budem rada ak sa podelite...💙🙏
@nika11103 dakujem za povzbudenie 🤗 tak to som rada ze sa to u vas vyvija dobrym smerom to je parada..ano samozrejme mozu tie cysty zmiznut aj same..ani nie v tom je vlastne problem, samotna cysta nie je nebezpecna, horsie by bolo keby to tam zacalo tlacit na oblicku kedze sa to tam este stale vyvija a rastie, tak mi nevedeli povedat ako to dopadne. Ale verim, ze vsetko bude dobre.. chcem len byt pripravena, keby nahodou bolo treba, aby som vedela vcas reagovat a uz mat ako taku predstavu za kym ist, atd.. a ano oblicky su tam, aj plodova voda tam je, takze zatial je to všetko fajn 🙏 dufam ze na toto raz budem spominat ako na totalnu banalitu, ktora len poriadne postrasila!
@christi14 ako ste na tom teraz?
@habibi2023 dost zle.. maly sa nam narodil v 33.tt kvoli tomu, aby sa skusili zachranit oblicky..nakoniec nebol problem s tou cystou, ale ma tam obstrukciu v moc.mechuri, nejaku chlopnu ktora nevypusta moc a tlaci to nazad do obliciek...preto som musela porodit skor, inak by to nevydrzali... teraz jedna vyzera ze uz vobec nefunguje a ta druha je tazko poskodena... sme stale v nemocnici a neviem co bude nasledovat... som z toho hotova
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj , ja ti môžem len úplne totálne laicky napísať , že dôležité je že babo obličku alebo obličky má a to je to úplne najpodstatnejšie . Cysty sú už takmer bežná záležitosť - moj príklad , mojej malej zistili úplnou náhodou v necelom mesiaci jej života 2cm cystu tam kde má byt vaječník . O mesiac už mala necelý centimeter takze ďalšiu kontrolu nám dali o tri mesiace čo bude v júni ale pani doktorka hovorila že to sa vstrebe a vôbec sa nemám stresovať . Tak to iba moj laicky , tebe optimisticko - povzbudzujúco smerovaný komentár . Určite bude vsetlo v poriadku . Drž sa ❤️