Ahojte,
nášmu bábätku našli na morfo ultrazvuku v 20.tt 5mm cystu na mozgu, nie to však ten typ, čo sa zvykne rozpustiť a aj miesto je podľa doktora raritné (arachnoidálna cysta v zadnej jame). Absolvovali sme magnetickú rezonanciu ktorá nález potvrdila, a cysta narástla, v 24.tt mala 7 mm.
Prosím, nemáte niekto podobnú skúsenosť a neviete mi poradiť, či budem môcť rodiť prirodzene? Alebo by to mohlo ohroziť bábätko a spôsobiť, že by cysta praskla?
Ďakujem🙏
Moja mala dve, do pol roka sa vstrebali. Ale tak nie je cysta ako cysta, toto sa fakt musíš spytat lekára, co to na sone videl, kon na to není dobre miesto.. a naša mala sa narodila prirodzene nikto nič iné ani nespominal.
@deti95060810 Vdaka🙂
@anjelicek26 Super, vdaka za info🙂
@volamsalu ahoj, počas tehu nám lekár nepovedal že by videl cystu na mozgu. Pôrod sme mali komplikovany a napokon maleho museli vytiahnuť cez vex, preto mu hneď robili sono hlavičky a zistili že mal malý pri porode už cystu vo veľkosti 5mm. Momentálne máme 8 mesiacov a cysta narastla o 1 az 2 mm a zatiaľ sa nevstrebala. Asi aj keby ju lekár predtým videl tak by to nebola indikacia na cisarsky nakoľko nám povedali že skoro všetky detičky sa s tým rodia a väčšina sa vstrebe do pol roka. Ak by sa nevstrebala a rástla ďalej tak sa to bude potom riešiť. Ale záleží od lekára a typu cysty a kde sa presne nachádza.
@ka_ta_ri_na Ahoj, dakujem pekne, tak to je pre mna uzitocne info🙂 Nerada by som podcenila prípravu na prirodzeny pôrod (kurz, Aniball atd.) s mylnym vedomim, ze musim ist cisarskym.
Moja najmensia mala. Ale ona zrejme tu “rozpustnu”. Popravde popri porode to uz ani nik neriesil. Mala porom po porode robene sono hlavicky kde bolo vsetko ok.
Rodila som prirodzene.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
dcéra má...zistili keď mala asi 6 m.
rodila som úplne prirodzene, podľa lekárov to má od narodenia. jednoducho mi zle robili sono v tehu- lekár sa na to ako vždy vykašľal.
podľa lekárov je to genetitika...