Cysta na mozgu a pôrod

mmama
5. apr 2021

Je tu nejaka zienka,ktora ma cystu na mozgu,bola tehotna a mohla rodit spontanne?dakujem budem rada ak sa mi niekto ozve.

styrizuby
5. apr 2021

Mam cystu na mozgu, len ju pozoruju ci nerastie. Rodila som 2x, klasicky, vsetko bez problemov.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mmama
autor
5. apr 2021

@styrizuby dakujem viac lekarov mi povedalo ze sa nemam bat klasickeho vzhladom ku cyste.No ja mam stale obavu.Preto sa pytam inych maminiek ci to zvladli.A aku velku ju prosim ta mas?

mmama
autor
5. apr 2021

@zazvorka87 dakujem pekne ❤

styrizuby
5. apr 2021

Mam 0,8 cm, nasli ju len nahodou na CT, ked som bola kvoli zavratom, avsak bolo to nakoniec z chrbtice. Aj ja som bola najprv vystrasena, ze boze - cysta na mozgu. Lekari vsak povedali, ze cysty na mozgu ma vacsina ludi, casto su vrodene, pritomne uz od detstva, no kedze sa na CT mozgu typicky nedostane len tak kazdy hocikedy (nie je to rutinne vysetrenie ako odber krvi), vacsinou o nej/o nich ludia cely zivot ani nevedia. Ako si to ty zistila? Priebeh tehotenstva ani porod by cysta nemala ovplyvnit, teda pokial nie je v pohybe (teda nerastie).

mmama
autor
5. apr 2021

@styrizuby mne ju tiez nasli nahodne ked som bola kvoli piskaniu v uchu.A tiez to nebolo sposobene cystou.A chodis casto na kontrolu s nou?ja som bola len raz.Vraj ju netreba sledovat.

styrizuby
5. apr 2021

Mne hovoril lekar, ze staci raz za rok, ale bola som tiez zatial len raz (moc sa mi to nechce riesit). Nemusis sa bat, co sa tyka tehotenstva a aj porodu, vobec to nebude mat na nic z toho vplyv. Pri tlaceni pri porode samozrejme zatvorene oci.🙂 Zelam vela stastia a spokojnosti.

mmama
autor
6. apr 2021

@styrizuby dakujem ❤este sa ta opytam rodila si ked si vedela o cyste?ci este pred zistenim ze mas cystu?

styrizuby
6. apr 2021

@mmama prvu dcerku som porodila a az potom som zacala riesit chrbat, bala som sa, ze odpadnem, ked budem soferovat s malou v aute. Tak hlavne preto som to zacala riesit. Vtedy spravili CT a nasli cystu. Doktor vsak tvrdil, ze je velmi pravdepodobne, ze je tam uz od detstva. Druhu som mala uz s tym, ze som vedela o cyste. Tehotentvo a aj porod bol ovela jednoduchsi ako pri prvej dcere, s cystou to vsak nema nic spolocne. Kazdopadne vsetko bez problemov, co sa cysty tyka. Bude v mozgu, kym neumrem, teda ak nebude nahodou rast, co dufam, ze sa nikdy nestane.🙂

mmama
autor
6. apr 2021

@styrizuby a aj ti povedali alo sa vacsinou sprava taka cysta?mas arachnoidalnu?

anavka4
17. mar 2022

@mmama ajoj, chcem sa opytat, aj ja som bola na ct a mri kvoli hucaniu v usiach, uz dva mesiace mi nepretrzite huci v hlave. Tiez mi nasli cystu a konflit nervov. Mozem sa opytat preslo ti to piskanie ? Pomohlo ti nieco ? Dakujem

mmama
autor
17. mar 2022

@anavka4 ajhoj mne to sposobuje chrbtica plus stres.

anavka4
17. mar 2022

@mmama ako zistila ze prave chrbtica ?🙂

lenka272m
4. mar 2024

@mmama
@mmama dobrý deň…chcem sa spytat či prebehlo všetko v poriadku …ja mam ten istý problém a caka ma porod zachvilu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre