Ahojte tehulky, stala sa mi neprijemnost. Som 37+3 tt, zermin mam 07.01.2024Doteraz som cvicila s Anibalom, do 18 cm v poriadku. Je to asi cca tyzden ,co cvicim kazdy vecer. Ked som prisla na cca 20-21 cm tak som nasla krv na baloniku a aj mi trosku isla krv v zmysle, ze som utrela na toaletaku parkrat a potom pohoda. Dala som si 2 dni prestavku na zotavenie a pokracovala som len masazami hradze. Dnes som opat isla cvicit, do 21 cm som prisla, trosku s palenim vytiahla balonik, na nom ziadna krv, tak ze supeeeer... no potom som sa poslavila a zacala zo mna kvapkat jasnocervena krv. Zlakla som sa, nebudem klamat. Bolo to asi cca 10 kvapiek, pozrela som sa zrkadielkom a asi som zbadala trhlinku, nie vonku na hradzi, ale trosku vnutri, v tej spodnejsej vrstve. Dolu v spodnej casti posvy, smerom ku konecniku. Dala som si aj vlozku, ale je tam zatial iba take ako utrete, krvacanie nepokracuje, ani to mpc nestipe, len to citim, ze je to poranene. Ani po cikani krv neutieram, iba take milimetrove bodky. Trapi ma to, lebo som sa chcela zodpovedne pripravit na porod. Tak zrejme budem len Weleda olejickom hradzu masirovat a malinikovy cajik popijat. Poradnu mam az v stredu. Ma niektora podobnu skusenost/radu? Dakujem.
Mne sa to stalo tiez, zlakla som sa a uz som nepokracovala s balonikom....
Zodpovedne znamená spraviť si zranenie?! 3 deti som porodila o anibale som ani nepočula a nevyslim si že som bola nezodpovedná.
Ja som kvôli tomu musela prestať. Nič vážne to ale nebolo. Dr som to spätne potom hovorila.
Kľudne cvič ďalej ak ti to nevadí . ale dala som tiež 21cm a cvičila aj pri druhom. Nie dlho, narodila sa dcéra o týždeň skôr, aj som neskôr začala.
@trgypadl ano, pouzivam ten originalny k tomu, ale nelubi sa mi, pri kontakte so sliznicou posvy sa meni na taky tvaroh, zhrckavie a tak ako keby zozmolkuje.
Tiež sa mi stalo pri používaní, že som objavila krv na balóniku a aj ma to trochu zaštípalo. Počkala som pár dní (asi 3-4) kým sa mi to zahojí a pokračovala som.
Najprv som sa ale vrátila o kúsok menší priemer, nie hneď toľko cm koľko som mala pri "poranení".
@sono2 ja som pri predchadzajucej poradni hovorila o tej troske krvi (vtedy to bolo iba malo na baloniku) a doktorka hovorila, ze nemusim cvicit, lebo malinky ma 2970 kg a hlavicku ma od cca 34 tyzdna uz natlacenu v porodnych cestach tak, ze ani zmerat nejde obvod. Len krcok mam 1, 5 cm a otvorena nie som, vsetko je v poriadku. Som aj celkom utla, pribrala som len cca 4 kila.
Prosim v prirode si nikto v posve balonik nenafukuje a deti sa rodia ;( Je to neprirodzene a ked pozries statistiku tych zasivanych nastrihnutych zien s Anibalom je uplne tak isto ako U tych,ktore vobec necvicili. A este si pochvaluju,ze Len na dva stehy ich *vdaka* anibalu sili.. oh yes nula stehov ziaden anibal u mna... Zavisi od velkosti babatka a ako porod postupuje, masaz hradze je fajn, pocuvat porodnika pri tlaceni tiez.
@anjelicek26 Tak neprirodzeny je aj napríklad epidural keď už tak 🤷♀️
pripravovat sa na porod ak ti to pomaha je v poriadku, za mna ale nie, ak pocitujes diskomfort a sposobujes si poranenia
@13uzivatelka11 ved je... Zena neciti poriadne kontrakcie a nevie,kedy ma nema tlacit,ale tak porodnik jej povie.. co som chcela povedat, ze dnesnej zeny maju uz tak domotanu hlavu, co *musia* spravit aby sa zodpovedne pripravili na porod - ze nepocuvaju ani vlastne telo a varovne signaly, ze staci.. ona spinila uz pri minulom cviceni s balonikom a skusa to dalej,kym sa porani...
@anjelicek26 posles mi link na tu statistiku prosim? Rada by som si to pozrela.
Ja som robila len masáž a to myslím, ze pomohlo. Hlavne sa treba psychicky pripraviť na bolest, to som ja zanedbala a porod potom nebol v pohode. Druhy uz áno
vykasli sa na aniball, ja som teda citala aj nazory gynekologov, ze ano, moze to pomoct pri porode.... ale je to relativne nove a nikto nevie co to dlhodobo urobi napr. s panvovym dnom... taketo "neskodne cvicenicko"... to ukaze az buducnost...
@autorka
@petamich
@kat_
mne anibal pri pr om porode vyhovoril gynekolog aj hebame (dula), ktora robi domace porody.
Pri druhom tehu som sa pytala znova gynekologycky, mam novu. Povedala mi presne ako baby pisali, ze su nejake studie uz, kde sa potvrdil castejsi prepad panvi eho dna/maternice ci posvovej steny.
Pri prvom porode ma silu dlho, stupen 2. Pri druhom som ani len hradzu nemasirovala a mala som 3 stehy, pritom bol druhy syn o 400 gramov tazsi a rovnako dlhy.
Uz dva krat si krvacala, ja by som to na tvojom mieste nesilila. Prajem ti fajn porod a kludne aj s epiduralom ak chces 🙂
Moje dcéry mali obvod hlavy 37 cm. Klamem. Ja som sa dostala na 28 cm až 30.
Začala som pri 16tich. Ja myslím, že to pomohlo.
Roztrhla som sa niečo, ale do 2 týždňov to bolo OK
Ja som chcela tiež cvičiť s Aniballom pred pôrodom, ale gynekologička ma od toho vyslovene odradzala, lebo sa práve takéto veci stávajú ☹️ ja na tvojom mieste by som s tým už nepokračovala. Radšej len masáž hrádze a dať sa do psychickej pohody 🙂
Ja len že naše matky babky tetky nemali žiadny aniball a prišli sme na svet a oni to prežili.. dnešné ženy už naozaj nevedia čo od radosti. A nie je pravidlo, že tie čo si pchaju do cikuli aniball niesu zašivane takže tomu nechápem. A ptoom inzerát “predám aniball” - to jak keby ste mužov penis predávali.. Ach. No nič, povedala som si svoj názor.. Pekne sviatky
Poranenie pri porode súvisí s vedením porodu, nie anibalom. Lepšia investícia času a penazi je kvalitná predporodna priprava s dulou a spravny vyber porodnice (nie slovensko). O poraneniach pri cvičení s anibalom som už počula viackrát, jednu ženu museli dokonca zasivat na dva stehy. Muselo sa jej s nimi potom parádne rodiť o týždeň...
A to čo je za móda to používať???Asi už som stará ale to som nepochopila dakedy sme to nepoužívali ani nič sme si nemasirovali a sme porodili 😉
Nemusíš nafukovať viac, kľudne cvič aj s tými 20.cm ak ti nerobí problém. Ja som cvičila a tiež som nemala nejak veka cm, ale čo mi dalo toto cvičenie s ním je to, že som vedela správne dýchať a používať svalstvo. Nakoniec som mala pôrod dlhší, takže som stihla niekoľko epi, a zrazu tlačenie a ja som naozaj necítila nič, ale som vedela ako tlačiť lebo som to mala natrénované vďaka aniballu. A reči typu dakedy sme nemali a nepotrebovali, doba trochu napredovala a našťastie sa dá na pôrod pripraviť rôznymi spôsobmi.
Vobec nemusis hrotit tie centimetre ide skor len o techniku a ten pocit aby ta nezaskocil ten tlak aby si vedela ako mas tlacit..ostan na alebo sa vykasli na cely anibal ak z toho nemas dobry pocit.ani anibal.ti nezaruci.porod bez nastrihu staci ak pojde babo s rukou dopredu alebo inak zvrtnute..na nic sa neda pripravjt na 100%
Nechápem prečo v tom pokracujes, keď evidentne vidíš že si krvacala. Veď mna by to odstrasilo tak, že by to letelo do koša a uz by som sedela u lekára. Krvácanie v takom pokročilom tehotenstve nie je v poriadku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pouzivas len balonik, alebo aj nejaky lubrikant?