Baby pred 3 tyzdnami som bola u gyn.Vypila som tu glukozu a podla vsetkeho nemam cukrovku.Dneska som namerala doma,hned po jedle som mala 9,7.Co si myslite o tom?
Ja som mala tehu cukrovku,meria sa po 1.5-2hodinach tuším a myslím že mali byť do 7 , hneď po jedle sa nemeria, ak by si mala po 1.5-2h takúto hodnotu môže to byť náhoda podľa toho čo si jedla,napr mám zemiaky s mäsom,časť zemiakov nahradiť nejakou zeleninou to je cele
Pol hodinu po jedle sa nikdy nemeria a nemeria sa ani pred jedlom .. meria sa ako som písala 1.5-2hodky po jedle,chodila som normálne s tým k diabetologicke
To sa nemeria takto po jedle. Ak so presla zatazovy test tak si ok a nemas tehu cukrovku.
odmeraj si 2 hodiny po jedle, ak budeš mat hodnotu do 6,7 je to ok. Mala som tehu cukrovku
@kiki68 no ono to bolo tak,ze som vypila tu glukozu,a cca po hodinu a pol vyvracala😣 Sestricka hovorila ze keby som mala cukrovku,tak by to vysledky ajtak ukazali🤷🏼♀️ ja som hlavne kvoli tomu v strese,lebo sme boli na navsteve,ano jedla som aj sladke aj pila som pomatancovy dzsus..vsetci zmerali cukrovku mali okolo 5-5,2 a ja jedina 9,7.
Pritom aj oni pili aj jedli sladke..samozrejme ja hned stres a panika ze co teraz..
Ale ty si tehotná telo pracuje inak,metabolizmus je iný,nemeraj si tehu cukrovku nemáš , načo si robíš stresy a privolavas choroby 🙆😬 prepáč ale neviem čo je to za zábavu si takto meravat
Pokial viem sa berie nalacno, po hodine a druhej hodine. Nemyslim ze by to malo vplyv. Inak by Ta poslali test opakovat
Si tehotna, inak ten cukor spaluje. Preto sa u tehu zien robia zatazove testy a nie namatkove meranie cukru. Takze sa nestresuj a preventivne mozes vynechat sladkosti a sladke napoje
Baby merala som 2h po jedle,mala som 6,5.To je v poriadku ano?Inak nenapisala som ze mam suchoty v noci,stale sa zobudim na to ze som smadna..ale to mam uz x rokov,nie iba v tehotenstve.Ja neviem teraz,merat stale ten cukor aby som vedela nacom som,alebo nemerat vobec kedze zevraj nemam cukrovku?
áno to máš dobru hodnotu. Ja som ale napr. mala tehu cukrovku a hodnoty takto doma stále v norme
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Aký čas po jedle?