Cukrovka a zvýšený cholesterol v tehotenstve

jessi06
21. mar 2024

Ahojte mali ste niektora? Na preventívnej prehliadke mi bol zistený zvýšeny cholesterol a dnes u diabetologa koli tej tehotenskej cukrovke aj cukrovka. Mam nakazenu aj diétu vynechať sladké, biele pečivo aj cestoviny.Vraveli ze to môže byť len dočasne terás v tehotenstve tak dúfam ze ano.

e1i
21. mar 2024

@jessi06 cholesterol v tehotenstve je bezne zvyseny,aj pocas dojcenia,vtedy by sa nemal vobec vysetrovat. Mne to internistka neriesila vobec vysledok vyssieho chol. GDM som mala tiez na diete, ale zistila som ze progesteron tento test ovplyvnuje a ja som vkladala do 36tt,takze myslim ze z toho. Po sestonedeli do 6m po porode pojdes este raz na ogtt.

jessi06
autor
22. mar 2024

@e1i aký progesteron? Po pôrode si to už nemala? Myslíš na vyšetrenie cukru? Na to vyšetrenie?

e1i
22. mar 2024

@jessi06 no ja po ivf som vkladala utrogestan a ten moze ovplyvnit cukor. Ano do 6m po porode sa robi este jedno ogtt aby vedeli ze to bola len gdm a neostala ti

jessi06
autor
22. mar 2024

@e1i ja si nevkladám nic take. Tak dúfam ze aj mne to po po pôrode prejde.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre