Ahojte, chcem sa opytat mam tehotensku cukrovku.. hodnoty merane glukomerom su super dnes rano nalacno 4.6. Max na lacno som mala 5,2.. ked nalacno pod 4.4 tak mam ketony v moci .. babo je tiez ok .. kazdy den si este aj kontrolujem moc a tam mam vsetko ok. Prikladam foto.. par krat sa mi akurat stalo ze som mala ketony v moci .. a dnes na poradni mi sestricka povedala ze sa mi objavil cukor v moci .. myslite ze je to velke riziko pre babo? Alebo ako to je mozne ked ja to mam ok 🤷♀️ Nechapem preco kedze ja mam vzdy taketo vysledky .. dakujem
@ivanakal len je ni divne ze ja mam tehotensku cukrovku.. mam dietu.. aj u diabetologa bol moc vzdy ok. Aj u mojho gynekologa a v nemocnici uz sa mi objavil 🤷♀️ aj z krvy som mala vzdy ok.. aj moje hodnoty su ukazkove
Ja som mala tehu cukrovku. Iba uprava stravy bez inzulinu. Tieto pasiky som mala na ++ a +++ , po porode som bola na kontrole. Cukrovka porodom zanikla
@zabka79 a zvykli ste mavat v moci cukor? Lebo ja u svojho doktora a ani doma som nemala az dnes v nemocnici som mala a popri tom som si rano kontrolovala a nic som tam nemala ..
A dietu dodrzujes? Rychle cukry jsi vynechala (krom ovoce)? Po jidle mas hodnoty ok?
@bluemoon24 ano hodnoty su ok. Mam pruzky na moc (aj od diabetologa kde je cukor a ketony.. aj svoje ako hore na fotke ) kde si kazde rano kontrolujem moc .. a moje neukazuje nic. U diabetologa bol moc vzdy ok. Aj u mojho doktora a aj doma. A zrazu v nemocnici maam cukor v moci.. 🤷♀️ popri tom rano som to mala ok.. ano dietu dodrzujem.. maly je väcsi skor teda ze dlhsi .. ale uplne zodpoveda tak ako ma na dany tyzden .. a aj hodnoty po jedle mam dobre
Však ale čo ešte riesis, nestaci ti odpoved od profesora gynekologie? Cukor v moci je NORMALNY stav v tehotenstve, fyziologicka glykozuria. Navyse mohlo dojst aj k chybnemu odcitaniu z papierika, alebo inemu skresleniu, jeden jediny raz cukor v moci by nic neznamenal, ani keby to hned mala byt nejaka pohroma, na to treba viacero pozitvnych skriningov a hlavne nie v tehtenstve, kedy je to, vid vyssie, normalne. Nestresuj za zbytočnosti, riad sa krvou.
No vzdy ked som si doma robila pest pasikom tak vzdy
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala cukor v moci v posledne mesiace tehotenstva stale.... netusim preco. Poslali ma na diabetologiu, v krvi ok, ale v moci cukor. Pritom sladke som nejedla. Porod bol bez komplikacii, maly bol aj je ok 😀