Ahojte tehulky, dnes mi sestricka volala, ze z vysledkov krvi mam crp 30. Zajtra mi doktorka predpise ATB. Ja sa vsak citim dobre. Moze vyssie crp ohrozit babatko? Mam sa bat? Som v 20 tt. Dakujem.
Nema sa liecit laboratorny vysledok, ale pacient. Ak nemas problemy, su atb viac ako diskutabilne...
@zuzka341 ja som mala crp cca v 25tt tiež okolo 30 a nebolo mi nič... až o týždeň a pol sa ukázal hnis v zube, následne mi ho museli vytiahnuť a nakoniec mi zubárka predpísala aj ATB... príčina zvýšeného crp určite nejaká je ale možno sa ešte neukázala...potom mi vybehlo crp na 19 cca v nejakom 30tt...ale to neviem doteraz prečo..a keďže prišli tie obmedzenia s covidom, tak mi to gynekológ ani neodporúčal riešiť, radšej mám byť doma a oddychovať... môžeš chytiť crp 100 a to by bol problém..nestresuj...už som v 38tt a všetko v pohodicke..;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzka341 a dôvod atb? Táto hodnota hovorí ešte o vírusovom ochorení a na to sa atb nedávajú, čiže zbytočná chémia do tela. Mala by počkať 1-2 dni a potom zopakovať a atb dávať až keď bude hodnota vyššia. Hodnoty 35 - 50 sú neurčité rozmedzie, až nad 50 to značí bakteriálnu infekciu na ktorú sa dávajú atb. Načo robí lekárka crp keď potom neakceptuje výsledok?