CRP 30 v 20. týždni

zuzka341
21. máj 2020

Ahojte tehulky, dnes mi sestricka volala, ze z vysledkov krvi mam crp 30. Zajtra mi doktorka predpise ATB. Ja sa vsak citim dobre. Moze vyssie crp ohrozit babatko? Mam sa bat? Som v 20 tt. Dakujem.

ivkazba
21. máj 2020

@zuzka341 a dôvod atb? Táto hodnota hovorí ešte o vírusovom ochorení a na to sa atb nedávajú, čiže zbytočná chémia do tela. Mala by počkať 1-2 dni a potom zopakovať a atb dávať až keď bude hodnota vyššia. Hodnoty 35 - 50 sú neurčité rozmedzie, až nad 50 to značí bakteriálnu infekciu na ktorú sa dávajú atb. Načo robí lekárka crp keď potom neakceptuje výsledok?

janickadr
21. máj 2020

Nema sa liecit laboratorny vysledok, ale pacient. Ak nemas problemy, su atb viac ako diskutabilne...

pa_tricia19
22. máj 2020

@zuzka341 ja som mala crp cca v 25tt tiež okolo 30 a nebolo mi nič... až o týždeň a pol sa ukázal hnis v zube, následne mi ho museli vytiahnuť a nakoniec mi zubárka predpísala aj ATB... príčina zvýšeného crp určite nejaká je ale možno sa ešte neukázala...potom mi vybehlo crp na 19 cca v nejakom 30tt...ale to neviem doteraz prečo..a keďže prišli tie obmedzenia s covidom, tak mi to gynekológ ani neodporúčal riešiť, radšej mám byť doma a oddychovať... môžeš chytiť crp 100 a to by bol problém..nestresuj...už som v 38tt a všetko v pohodicke..;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre