Zdravím, mala by som byť dnes podľa MS 12+4tt
V piatok som bola u zastupujúceho lekára nameral crl 5,63cm vychádzalo 12+2 čo bolo o dva dni viac (neriešila som)., srdiečko bilo
Dnes som šla na kontrolu k mojej lekárke čiže po troch dňoch kvôli miernym bolestiam a obavám, nakoľko už mám MA za sebou ( a nie raz) ... po meraní som ale zostala trochu zaskočená nakoľko crl 5,62 cm a veľkosťou teda na 12+1tt, akcia srdiečka bola
Mám sa toho nejako obávať alebo môže ísť len proste o odchýlky kvôli inému stroju, inému doktorovi, mala som pocit, že babo bolo merané dnes v inej pozícii (z hora) ako v piatok (z boku). Ďakujem za skúsenosti
Tiež si myslím že nie je dôvod na obavy, mne sa minule stalo to isté, na prvom utz bolo bábo podľa merania o deň menšie, o 2 dni na to zrazu o 2 dni väčšie ako podľa terminu malo byť. 2 rôzni lekári, 2 rôzne prístroje.
@martina_hod tiež by som to neriešila, babo mohlo byt inak otocene a už to inak prístroj nameral… problém je ak je odchýlka viac ako 2 týždne… alebo že by bolo všetko OK a do ďalšej poradne by nenarástlo a pod.. toto fakt nemusíš riešiť 🙂 držím palce nech ide všetko dobre
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neries, je to uplne individualne, chod k 10 doktorom a budes mat 10 inych merani...ide o orientacne meranie, ci tam nie je rozdiel tyzden, dva...