Mali ste niektorá počas tehotenstva črevnú virózu alebo pokazený žalúdok? Čo vám pomohlo prosím? Čo jesť aby málo bábätko dosť živín? Ako dlho to u vás trvalo?
Mám kŕče v bruchu, bolesť hlavy, je mi zima... Neviem či ísť ku gyn alebo obvodnej, či až na urgent.....
Mala som v 5m. Chcela som to zvládnuť doma, no zvracala som doslova niekolko hodín, už som bola na tom fakt zle. V nemocnici mi dali infúzie a do pár hodín som bola fit. Pýtala som sa vtedy doktora, či niečo hrozí bábätku, povedal, že nebezpečný je tzv "draslíkový šok" pri takom silnom zvracaní, no keďže som dostala infúzie, žeby to nemalo mať na malú v brušku žiadny vplyv. Hlavne nechoď nikam do čakárne, nech tu virozu neroznášaš. Z toho, čo popisuješ by som ešte závery nerobila. Daj si paralen a detský čierny čaj (je bez kofeinu) po duškoch. Jest nemusíš nič.
Ráno som mala hnačku, teraz už nič, tak neviem, či sa môže aj vtedy to čierne uhlie, čo nie... V príbalovom letáku k čiernemu uhliu nebolo nič o tehotenstve písané... Písala som aj mojej gyn, snáď mi odpíše, ale teda neviem čo s tým, zároveň sa bojím nejesť aby malo dieťa nejaké živiny
Ja som mala crevnu virozu 2 dni, davala som si cierne uhlie. Treba hlavne davat pozor na dehydrataciu. Aj ked nebudes nic jest, babo ma dostatocne zasoby zivin. Na najblizsej poradni spomen ze si mala virozu nech dr vsetko skontroluje
Čierne uhlie je bezpečné. V letáku to nie je uvedené pretože sa nerobia klinické štúdie na tehotných ženách z etických dôvodov. Keďže čierne uhlie je absorbent - nevstrebáva sa v tele, ale naviaže na seba "zlé" toxíny a vylúči sa z tela v podobe stolice, takže pre tehotnú je to bezpečné. Daj si teraz dve tablety naraz, zapi ich dostatočným množstvom vody/čierneho čaju. Nasaď si probiotiká a ber ich kým ti nebude lepšie. Diétne stravovanie - slané tyčinky, banán, horká čokoláda, skús aj coca-colu. A neboj dieťatko má dostatok živín - nepotrebuje jesť, vyživuje ho tvoje telo.
Jedna hnačka dieťaťu neublíži, ani to, keď jeden deň budeš dietovat. Sú ženy čo vracajú celé tehotenstvo a dieťatko prospieva. Ono si vezme, čo potrebuje z tvojich zásob
Ďakujem dievčatá, a čierne uhlie môžem aj keď som už od rána viac nemala hnačku? Ani zvracanie... Či to môžem dať akoby na prečistenie len
Áno môžeš uhlie aj keď už nemáš akútnu hnačku.
My sme mali doma nejaký crevny virus cela rodina ked som bola v 6tt.. najhoršie som si to zlizla ja, bolo mi tak že muž mi už nad ranom zavolal sanitku dali mi infuzku niečo od zvracania a nakazali 3x denne aj 5ks uhlia rozpustit vo vode a pomaly pit.. trvalo to u nas našťastie iba 1 deň.. ale s jedlom to bolo hrozne.. suchare, caj, sucha ryža, potom po par dňoch niečo kuracie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj ja keď som mala črevnú virózu tak mi doktorka povedala že čierne uhlie sa môže a v prípade horúčok paralen.