Ahojte, najdu sa tu mamicky ktore minule roky porodili deticky a pocas ich prveho trimestra mali covid? Nasla som nedavne studie z tohto roka ktore uvadzaju ze covid v prvom trimestri poskodzuje mozog v tom zmysle, ze deticky potom maju problem s ucenim, adhd, rozne psychiatricke poruchy ako schizofrenia atd. Ja som tiez prekonala covid hned zo zaciatku asi 6tyzden, dietatko este nemam na svete ale celkom mam obavy. Mozte sa mi vyjadrit mamicky co si tym presli ci mate pocit ci ten covid zanechal nejaky problem?
Ja som prekonala covid v prvom trimestri, v roku 2020. Zatiaľ nemám pocit, že by prekonaný covid zanechal nejaký problém.
@venandi pametas si aj cca v ktorom tyzdni to bolo a aky si mala priebeh? Dakujem 🤗
Okrem mňa a manžela nikto ešte nevedel, že som tehotná, takže to bolo cca nejaký 7-9 týždeň, ale nepamätám si už presne. Bola som bez horúčky, cítila som sa unavená (to neviem či covidom, alebo klasickou tehu únavou v prvom trimestri), mala som aj kašeľ - kvôli tomu som si dávala aj bylinkové sirupy a čaje.
Prosím ťa,aké štúdie,najmä tie s učením....tie deti ešte nemajú ani zďaleka školský vek....a úprimne by behalo teraz dosť postihnutých detí po svete. Takze by som nečítala kadejaké pofiderne štúdie a zamerala sa na pokojné tehotenstvo. Veľa zdaru
Prepacte, ale neda mi to. Aka studia moze tvrdit, ze dieta bude mat nasledky ako poruchy ucenia, schizofreniu ci ine psychiatricke poruchy ked tieto problemy sa vacsinou rozvijaju omnoho neskor a su len tazko spozorovatelne v utlom veku po narodeni ked to je studia spred 4-5 rokov a uz vtedy vedeli prognozovat nieco taketo? Ved tie deti este ani do skoly nechodia :D Toto nemaju nikde podlozene, su to len dohady a teorie, takze si tym nelam hlavu 🙂
Autorka, nič uz nečítaj, pretože čítaš nezmysly a očividne nedokážeš posúdiť, co je alebo nie je pravdivé. Ak máš pochybnosti ohľadom svojho zdravotného stavu, ries s odborníkom. Verím, že bábätko bude zdravé, ale ak by si mala po pôrode pochybnosti, postupuj rovnako. Inak, tie štúdia čo si čítala, to je blbost.
A ak to bude pravda (co ti nikto nepotvrdi) tak co? Pojdes na potrat?
Pridavam sa k ostatnym vyssie, ako prve som chcela napisat ze co to mas prosim Ta za studie ked aj uplne prve deti ktore mohli byt v suvislosti s covidom v prvych mesiacoch tehotenstva, su stale velmi male? Vobec nedosahuju vek na taketo diagnozy, to za prve, za dalsie, taka studia na velkej vzorke zaberie enormne vela casu. Mna by normalne zaujimalo odkial tuto "konspiraciu" mas, az by som Ta poziadala o link na tuto "studiu"...
2020 bol rok kedy covid prišiel na Slovensko tuším. Je to 5 rokov... Za tak kratky cas majú zistené ze deti majú schyzofreniu a adhd, poruchy učenia? Máš veľmi zle zdroje...
Ja som prekonala covid v 9tt a mam zdravé, šikovné, múdre dieťa.
Áno ja som prekonala 2021. Síce si nepamätám presne či to bol ešte prvý trimester alebo už druhý,ale nemám pocit, že by bol môj syn dáky zaostalý. Zatiaľ úplne normálne dieťa 🤷🏻♀️
Mala som covid v 1. trimetri a mame malu sikulku 🙂
ja som mala covid sice pred porodom a pocas neho, ale dieta bolo negativne, takze zjavne imunita zapracovala a ani sa to k nemu nedostalo. Ja som bola pozitivna.
Ahoj 🙂 ja som prekonala tiež covid v 1. Trimestri este som nevedela, že aom tehotná bola som cca. v 6tyždni akurat ked mi skončila karanténa som si urobila test lebo som bola po potrate a menzes mi neprisiel u to bolo 7 tyždňov tehotenstva, priebeh som mala dosť hrozny, len teplota vtedy chvalqbohu bolo do 38,5, uzivala som aj antibiotiká, ale boli vhodné pre tehotné, to tehotenstvo som dostala covid znova v 20tt to som mala lepší priebeh také ako chrípka … neboj sa bábatko bude v poriadku, hlavne aby si nemala moc vysoke teploty kľidne si daj paralen ten neublíži 🙂 ja som každé tehotenstvo chorá aj toto teraz qkurát minulý týžden som mala velky kasel zapal dutin ale už som v 3ťom trimestri, teraz máme vorózu žalúdočnú celá rodina, tiež sa bojím každej choroby lebo ja chytím všetko 🙈
Hlavne sa nestresuj, držím palce nech všetko dobre dopadne 🙏
Kovid prepukla ked- 2020? Dnes je rok 2024 a uz sú štúdie, ze tie deti s ktorými zeny boli tehotné a porodila ich (msli kovid) uz maju tieto diagnózy??
Ja som rodila 2020, mabude mat budúci rok 5 rokov. Ako môžu vedieť a problémoch v učení??? Ved tue deti ešte ani v škole nie sú! A schizofrénia? To je prosím ta co za studiu?
Nejaká prenesená z budúcnosti? V takom prípade ok! To sú mi tu za bludy 🙈
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Podla mna by bolo vela deti potom postihnutych, vobec takto nemysli. Poznam par zien este z 2020 a deti su v poriadku. To je ako pri kazdej infekcii, vzdy sa moze nieco stat