Covid - tehotná v práci

ritamis
26. nov 2021

Ahojte, som tehotná a samozrejme chodím do práce-zvažujem sa ale dať na PN (obávam sa možnej nákazy a následkov).. čo by ste robili vy? Aký je váš názor? Diky

mamusa34
26. nov 2021

@ritamis ja som s tých vystrašených a radšej by som išla na pn a neriskovala.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
26. nov 2021

@ritamis očkovanie nezvazujes?

janai1
26. nov 2021

@ritamis robíš v nemocnici na covidovom? Lebo inak nechápem prečo by si mala ísť na PN kvôli moznej nákaze

ritamis
autor
26. nov 2021

@janai1 nerobím priamo v nemocke,ale v zdravotníctve

ritamis
autor
26. nov 2021

@lubka261 lubka, poviem ti takú novinku-na PN nie sú uvedené vždy skutočné dôvody..nemáš zač😉

lenuska9999
26. nov 2021

@ritamis ja ta náhodou úplne chápem. Tiež sa stranim ľudí úplne, lebo som tehotná a bojím sa nákazy

laurica1232
26. nov 2021

@ritamis ja som išla mňa blbé keci že s čím ísť na PN nezaujímali bála som sa.. Dôležitejšie bolo pre mňa babo ako názor niekoho.. Od 9tt som bola doma a čo.. Ostaň doma ak to cítiš

hederamonstera
26. nov 2021

To fakt sa niekto pyta, ze s cim by si sla? 😂 vsak dneska sa da s lekarom dohodnut na hocicom.
Ja kebyze nerobim z domu a musela by som do kanclu, tak idem tiez na pn. Aj ked len s bolestou chrbta alebo rizikovym tehotenstvom…hocicim

ki_ki2
26. nov 2021

@ritamis kľudne požiadaj gynekológa povec mu na rovinu ako to je , ja som na PN od 6tt ...
Lekár už ti nejakú diagnózu nájde 😉 veď to tak funguje x rokov nie len v dobe covidovej ☺️

paradajkova
26. nov 2021

@janai1 aj ked nerobi na covidovom, tak sa moze nakazit. Ja ked som bola tehotna minuly rok, tak u nas bolo vyslovene nariadenie z hora, ze vsetky tehotne musia robit z domu.

@ritamis kludne chod na PN, ak ti zamestnavatel neumoznuje pracu z domu

helcanw
26. nov 2021

@ritamis mna napríklad lekár hneď vypísal,kvôli tomu aby som sa nenakazila, pracovala som v obchodnom centre, pn mi dal úplne v pohode hneď na prvej kontrole a nastúpila som na ňu v deň kedy sa konal prvý lockdown.

janai1
26. nov 2021

@paradajkova ved ani nepovedala kde robí, iba že v zdravotníctve co je veľmi obšírne... Tak ona asi nebude mať možnosť HO... Keby robila na covidovom tak chápem tu vyššiu šancu...
Neviem, mne to príde zvláštne báť sa nákazy v práci a ísť na PN, ale manžel do prace chodiť bude a dovliecť to kľudne môže, k lekárovi bude chodiť, do obchodu, predpokladám ze aj návštevy bude mať za tých 9 mesiacov 🤷‍♀️

matkahelka
26. nov 2021

@ritamis uplne ta chapem a keby som nemala moznost pracovat na HO, uz by som bola na PN od septembra. ja ked chodim na poradne ku gynekologovi, asi kazda druha tehula je na PN kvoli covidu, myslim, ze kazdy normalny doktor to chape.

ritamis
autor
26. nov 2021

@janai1 úplne sa izolovať sa určite nedá, tu však ide o zníženie rizika nákazy..myslím, že je to úplne pochopiteľné, netvrdím však, že sa s tým každý musí stotožniť..

paradajkova
26. nov 2021

@janai1 neviem aku ma autorka situaciu, ale moj muz napr. robil tiez z domu. Zvykli sme si objednavat tesco domov (co je super zvyk aj pri dietati :D) a vybavu sme tiez celu cez net objednali. A ked bola najhorsia situacia a ja vo vysokom stadiu tehotenstva, tak sme sa veru ani moc s ludmi nestretavali.

Ja autorku uplne chapem, ja keby nemam vtedy tu moznost robit z domu, tak som urcite na PN a obzvlast pri tejto situacii aka je.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matkahelka
26. nov 2021

@bambulienka25 to nie je pravda. tehotnym sa bezne udavaju neobmedzene vychadzky, aj ja som to tak mala pred rokmi pri dcere. aj suseda pri synovi, 2r.dozadu

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nttnnt
26. nov 2021

@ritamis jasne ze sa daj vypisat aj mna doktorka nechala doma ked uz mi neumoznili mat homeoffice..

matkahelka
26. nov 2021

@bambulienka25 ty si napisala NESMIES ist do obchodu ani na prechadzku. nerozumiem, preco by nesmela? cerstvy vzduch niekomu skodi?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matkahelka
26. nov 2021

@bambulienka25 nie, v tvojom prvom prispevku som ironiu vobec necitila. v suvislosti s obchodom este dajme tomu, ale v suvislosti s prechadzkou to ironicky vobec, ale vobec nevyznieva. vyznieva to ako fakt, ze skrz vychadzky bude trcat doma a nesmie ist nikam.

thereisabear
26. nov 2021

Ak máš obavy, choď na pn. Tiež by som na tvojom mieste išla.

nika3136
26. nov 2021

Ja mam polyp, nariadeny kludovy rezim, zakazany styk a krvacanie, pracovala som v lekarni....i tak ma Dr.nevypisal.

ritamis
autor
26. nov 2021

@bambulienka25 mýliš sa,vychádzky sú samozrejme povolené a co počas nich robím, je len ma mojom zvážení

ritamis
autor
26. nov 2021

@bambulienka25 ale priznaj sa ze si to pôvodne myslela tak, že by som nemala žiadne vychádzky..

nafka0483
26. nov 2021

Vy ste vsetky naozaj take spokojne s tym, ze sa ukratite takmer o polovicu platu a ste obmedzene liecebnym rezimom?

Preco neriesite upravu pracovnych podmienok tak ako umoznuje zakonnik prace ale zneuzivate inu davku a este sa ukratite o prijem?

luciaaaaa
26. nov 2021

@ritamis ja som na PN od oktobra. Tiez skrz situaciu. Gynekologovi som normalne povedala, ze chcem obmedzit kontakty s ludmi, nemal s tym problem, skonstatoval, ze je to v aktualnej situacii rozumne a vela tehotnych to tak riesi. Bola som na diabetologii kvoli zvysenej hodnote GTT testu a ked sa ma diabetologicka opytala, kde pracujem, sama skonstatovala, ze v sucasnej situacii by tehotnym, ktore maju pracu, kde prichadzaju do styku s ludmi dala povinne PN, aby minimalizovali riziko nakazy. Je trochu rozdiel ist raz za tyzden na 20 min.nakup a byt denne 8.5 hod. denne v kontakte s ludmi.

ritamis
autor
26. nov 2021

@nafka0483 predstav si a možno ťa to aj v kútiku duše nehnevá ze po prvé, je mi presnejšie zdravie môjho nenarodeného dieťaťa a po druhé, chvalabohu nie sme na môj príjem až tak s manželom odkázaní..každý človek má iné priority a ty ich máš napr opačné ako ja

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre