Ahojte je tu niekto kto prekonal covid v tehotenstve s obojstrannym zapalom pluc ? Zaujímalo by ma zopár veci ak by sa tu niekto našiel kto bol na tom ako ja
Síce som koronu v tehotenstve nemala ,ale zápal pľúc a pľúcne chlamýdie som v tehotenstve mala.Liecila som sa polroka v nemocnici som tiež trávila nejaký ten čas Kyslík mi dávali plus ATB plus inhalacia
@carinka888 a ona je v poriadku ?
A už si fit?
@zuzula507 ano v uplnom… a mala stav velmi vazny
Po ťažkom priebehu kovidu nikto v úplnom poriadku byt nemôže ! Vždy to má niake následky, len za to že človek žije a nezomrel sa nedá povedať že je v poriadku 😂
@mogaa keby len jedna tehulka skončila na upv tak je to skvelé. Ale na upv skončí viacej tehuliek a podaktore aj prídu o bábätko alebo bábätko musí skôr von aby zachránili ženu lebo keby nie tak zomrie aj dieťa aj žena..
@luluska1234 Si lekárka alebo zdravotná sestra s osobnou skúsenosťou alebo len zbytočne stresujes tehuľku? Keďže má každý človek inú imunitu, inú nálož vírusu a tým pádom aj iný priebeh, je zbytočné takto paušalizovať.
@zuzula507 nie je to moj pribeh, ale akurat vcera som to citala v aktualnom cisle Slovenky, mamicka dostala koronu pocas druheho tehotenstva, porodila cisarskym rezom a nedopadlo to dobre. Bola v Novych Zamoch, neskor v BB v nemocnici a aj sa stav zlepsoval, ale zial aj zhorsil na konci. Otecko ostal na dve deti sam.
20% pacientov s Covid v tazkom stave, čiže na JIS alebo ARE vo Veľkej Británii tvoria neockovane tehotné ženy. To bol ďalší dôvod toho, že som bežala na tretiu davku vakcíny hneď, ako to bolo možné.
@zuzula507 ja som prave covid prekonala prave pocas tehotenstva a s obojstrannym zapalom pluc, 7 dní doma (počas ktorych som 2x rozprávala s dr. no zial s nespravnymi..) , potom som si 10 dni polezala v nemocnici, občas som si musela dať aj kyslík ale nastastie sme na to všetko cim sme si počas toho prešli s babom ok 🙏.Som chcela vediet ci sa tu este niekto najde kto bol na tom podobne , ma zaujimalo zopar veci
@darinkaninka ja som zdravotná sestra pracovala som na covid are mam bohaté skúsenosti s tehotnými a je to pravda tak ta poprosim nezlahcuj situáciu tým ze niekto len "straší"
@niikoletka Nesprávne si ma pochopila. Nepovažujem sa zľahčovať situáciu. Aj v mojom okolí zomreli ľudia na covid. Len autorka je už vďaka Bohu zdravá, len sa zaujíma o skúsenosti iných, či liečba nespôsobila následné problémy (predčasný pôrod, zdravie bábätka). Aspoň tak som autorku pochopila ja.
@niikoletka čítam jej príspevok a nikde som si nevšimla, že niečo zľahčuje
@darinkaninka aha tak v tom prípade sa ospravedlňujem naozaj som to zle pochopila
@darinkaninka zdravotná sestra, videla som rtg snímky ľudí s kovidom(so zápalom pľúc) pľúcne tkanivo sa nevylieči do pôvodného stavu.. nie je to stresovanie tehulky je to realita…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzula507 jedine vam viem napisat skusenost mojej kamaratky ktora na tom bola dost zle ! Aj na kysliku atd atd a narodil sa jej zdravy chlapcek 🙂