Covid s horúčkami v druhom trimestri

nanka888
14. júl 2022

Ahojte, som v 18tt a mam covid s horuckami, hlava a nohy ma neskutocne bolia, absolutne nevladzem nic. Je tu niekto kto s tym presiel? Co pomohlo? Strasne sa bojim o babatko 😰😰😰😰

kikiballa
14. júl 2022

@nanka888 ja som mala tiež v 18 TT. Plus do toho hnusný, dusivy kasel. 🤦 Hlavu mi od bolesti išlo odtrhnúť. Jedine Paralen som mohla. Pomôže ti veeeeeeeeela tekutín. Čaje, vody, a ovocné šťavy. Ja som pila aj jednu polievkovú lyžicu rakytnikovej šťavy z DM denne a iba som to pretrpela. Mala je úplne ok. Narodiť sa má do dvoch týždňov a máme sa obe dobre. Veľa spi a naozaj litre tekutín. Držím palce.

nanka888
autor
14. júl 2022

@kikiballa To som rada ze mala je ok ❤️ Troska si ma ukludnila, uz mam vyrevane oci od strachu. Tak dlho sme cakali na to malinke, je umrem ak sa mu nieco stane 😭😭😭 A kolko dni ti bolo tak ozaj zle?

kikiballa
14. júl 2022

@nanka888 neboj. Ja som tiež hneď paniku chytila,že čo bude. Ono pri covide to bolo tak,že tri dni úplne odpálená som ležala v posteli. Na štvrtý deň som sa cítila úplne ok. Dokonca som navarila, upratala 🤦 a na piaty deň zas na umretie + každý deň nejaký príznak pribudol alebo ubudol. Na pitchu som sa cítila tak 10 dní. 4 dni po mne dostal covid aj môj 6 ročný syn a musela som sa oňho postarať. Ten však bol za dva dni úplne ok. Neboj sa. Všetko bude dobre. Fakt veľa spi. Tri paraleny za deň si môžeš dať. Ono hlava ma bolela tak tri dni. Svaly a kosti dlhšie,ale to už sa dalo ako tak fungovať.

nana8989
14. júl 2022

Ja som mala covid cca v 28tt. Mala som horúčky a príšerne ma bolelo telo. Dávala som si paralen, virostop a veľa vitamínu C,D.. Veľa tekutín a spánok. Týždeň som ležala v posteli zahrabana až po uši, lebo ma príšerne bolela hlava a bolo mi zle od žalúdka. Keď prešli horúčky tak ma chytil kašeľ a ten trval asi mesiac.. Malá je OK, už ma 7 týždňov 😊 držím palce, aby bolo všetko v poriadku 🙏

petulela
14. júl 2022

@nanka888 nemaj strach...dokonca jedna mala počas teho 3x covid a bábätko sa narodilo zdravé...
Ja som mala úplne na začiatku covid, údajne sa bábätkám nič nestane. Tak verím tomu

nanka888
autor
14. júl 2022

@kikiballa fiha a teplotu si mala kolko dni? A aku vysoku si mala? Mam pocit ze mam chytene priedusky

nanka888
autor
14. júl 2022

@nana8989 V prvom rade ti gratulujem ❤️ ☺️ A ten virostop sa moze? to mam doma. To je ten sprej do ust ze? Mozem sa ta este ipytat kolko dni si mala horucky?

nanka888
autor
14. júl 2022

@petulela ty si v ktorom tyzdni? Od tej horucky sa bojim velmi ci neublizi malemu 🥺

nana8989
15. júl 2022

@nanka888 ďakujem ❤️ horúčky som mala 5 dní, stále 38-39 a aj po paralene klesla len na chvíľu a potom bola znova rovnaká, ale aspoň trochu pomohol na bolesť tela. V živote ma tak neboleli kĺby ako vtedy. Doktorka mi kázala dávať si virostop, ale ja som mala pastilky na cmulanie. Ci pomohlo to neviem, možno kombinácia všetkého a hlavne toho, že som poctivo ležala. A hlavne to bolo tak, že 2 dni mi bolo na zomretie, potom 1 deň lepšie že som vedela fungovať a potom ďalší deň zasa úplne KO.. A inak, mňa hrozne pálili oči, prvé 2 dni som ich pomaly nemohla ani otvoriť ako mi vadilo ak prítmie.. Manžel to chytil tiež, ten mal jeden deň teplotu 40, ktorá nešla zraziť a potom mu nebolo už nič. Dcéra 3,5 roka mala tiež teplotu 3 dni do 39, trochu sopeľ a inak nič, ale tiež sa sťažovala, že ju boli chrbatik a oči..

kikiballa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikiballa
15. júl 2022

@nanka888 teplotu som nemala. Ale priedušky má boleli tak,že som sa normálne nevedela nadýchnuť. A veľmi silný kašeľ som mala. Ten mi ostal ešte dva mesiace po covide 🤦.

petulela
15. júl 2022

@nanka888 ja som mala covid cca mohol to byť 4tyzden..teraz som v 26tt. Je pravda, že ja som mala dva plody, ale druhý sa neudržal (syndróm miznúceho dvojčata) a toto bábätko čo ostalo, zatiaľ výsledky všetko ok.

nanka888
autor
15. júl 2022

@nana8989 Presne takto isto sa cítim aj ja, dám si paralen horúčku ani nestiahne ale aspoň ma tak neboli hlava a kĺby 😭

karolinka1991
11. dec 2022

@kikiballa ahoj, prosim, ako to dopadlo? Babenko sa narodilo zdrave? Nemala si potom rizikove, sledovane tehotenstvo? Dakujem pekne

karolinka1991
11. dec 2022

@nanka888 ahoj, prosim, ako to dopadlo???

nanka888
autor
12. dec 2022

@karolinka1991 ahoj, dva tyzdne som lezala kym ma to preslo ale vsetko dopadlo dobre. 🙂Brala som paralen a 4-5 krat denne som pila taky horuci medovo citronovy napoj, neviem jak to nazvat… polku citrona a 3velke lyzice medu som zaliala s horucou vodou a to som pila, mne to velmi pomohlo

karolinka1991
12. dec 2022

@nanka888 dakujem pekne a mala si aj zelene hlieny, silny kasel a tak? Lebo mne sa drzi teplota tak od 37.4 zvycajne do 38, ale mam bolest hlavy, usi, zelene sople. A uz si rodila? Babenko je ok?

kikiballa
12. dec 2022

@karolinka1991 ahoj. Všetko je úplne ok. Akurát som kašlala pol roka ešte 🤦 Tehotenstvo bolo potom úplne v poriadku. Malinká je zdravá a narodila sa v termíne 🌹

nanka888
autor
12. dec 2022

@karolinka1991 no ja som mala asi vsetko, silny kasel ale az taky ze ma dusilo od hlienov, brutalnu nadchu, hlava ma tak bolela, mala som pocit ze z vnutra mi buchaju hlavu s kaktusmi, no proste v zivote som taka chora nebola. Teplozu som mala prve 3-4 dni vkuse okolo 38, paralen vobec nepomahal 🤷🏻‍♀️ ale dopadlo vsetko dobre, maly uz ma presne mesiac 🥰 Ja som rodila v 35 tyzdni ale kvoli placente. Hlavne nestresuj, vsetko bude v poriadku, oddychuj kolko sa len da a daj si slepaci vyvar. Ten je najlepsi liek na vsetko ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre