Covid očkovanie u tehotných žien

baska1930
4. jan 2021

Tehluky aj my sa môžme dať zaočkovať nikde to nwm nájsť.

pribinak
4. jan 2021

To by som radšej pockala kým pôrodim. Nikde som necitala že by bola vakcína testovaná aj na tehotných

sissy27
4. jan 2021

@baska1930 tehotné sa nikdy ničím neočkujú pokiaľ viem.

katulastraka
4. jan 2021

@baska1930 vraj detom a tehotnym sa to neodporuca, pretoze este neboli na detoch a tehotnych testovane 🙂

miriam_s
4. jan 2021

@baska1930 na tehotných vakcíny nikdy netestujú preto to ani neodporúčajú ( nie preto že by vyslovene škodili)

sasesoe
4. jan 2021

Tehotne sa neockuju. Ale ci bude mozne sa ockovat popri dojceni je tiez otazne.... https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/v...

nikpa
4. jan 2021

@baska1930 nie, neodporúčajú to. Na tehotnych ani dojčiacich ženách neprebehla zatiaľ štúdia.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luciannka83
4. jan 2021

Tehotne ockovat nebudu.

qetka
4. jan 2021

a aj tak, kym sa dostanes na rad, tak uz porodis ;)

nela6
4. jan 2021

@baska1930 tehotne a dojciace sa neockuju a nicim, aj pri covid vakcine je ta ista poznamka...ja uz preto 6r meskam s tetanovkou a este dobre tri roky musi pockat kazde ockovanie :D

zuuzika
4. jan 2021

@nela6 tehotne sa bežne ockuju chrípka a čierny kašeľ, aj tetanus áno ak by bolo treba. Nezive vakcíny sa môžu v podstate všetky okrem HPV

petamich
4. jan 2021

@baska1930 nie, tehotne a kojace zeny rovnako ako deti/mladistvych do 18 rokov zatial neockuju

petamich
4. jan 2021

@zuuzika tetanus ale iba ak by bol nejaky uraz ci? ja totiz mam byt preockovana a lekarka mi povedala, ze v tehotenstve nie

petamich
4. jan 2021

@pribinak ziadne klinicke testy nikdy neprebiehaju na tehotnych zenach, preto potom pomaly aj na sumivom Ccku je "ak ste tehotna, poradte sa s lekarom" :D

zuza3210
4. jan 2021

@bambulienka25 snazilky?

zuuzika
4. jan 2021

@petamich u nás iba ak by bol úraz. V zahraničí kde je nízky hygienický štandard aj všetky tehotné aby sa predišlo novorodeneckému tetanu a samozrejme ochrana matky

miriam_s
4. jan 2021

@zuza3210 o snazilkach na žiadnych oficiálnych zdrojoch nepísali... Iba tehotné a dojčiace

kiwi3
4. jan 2021

@zuza3210 tiez sa mi to nezda. to by potom nemohli ockovat vsetky zeny v plodnom veku, ze keby nahodou...

zuzanka.zuzu
4. jan 2021

@baska1930 ANO, môžeš, nikto ti to nezakáže, ale je to šialenstvo, v živote sa to nerobilo (dokonca sa zakazuje očkovať tehotné voči iným látkam) a tu zrazu nie je problém 🙄 ako chceš... ja sa nechytám ani ako netehotná a nie ešte tehotná

petamich
4. jan 2021

@zuzanka.zuzu akoze "tu" nie je problem, ved je explicitne povedane, ze tehotne a dojciace zeny nebudu ockovat proti covid

zuzanka.zuzu
4. jan 2021

@petamich "nebudú" a nie že "nesmú". ak si požiadaš, samozrejme zaočkujú

pribinak
4. jan 2021

@petamich a tvrdím že niekde prebiehajú?

zuuzika
4. jan 2021

@petamich asi má tu ukamenuju ale ja som dojčiaca (lekárka v 1.linii) a som očkovana Covid. Aj kolegyne dojčiace 😉

qetka
4. jan 2021

@zuuzika ja sa ako dojciaca dam ockovat, ak uz bude vakcina dostupna aj pre tu poslwdnu skupinu ;)

zuuzika
4. jan 2021

@qetka výborne rozhodnutie 👍 do mlieka sa ,to, nijak nedostane. A benefit určite vysoko prevyšuje riziko

petamich
4. jan 2021

@zuuzika podla mna si rozumna zena, ktora asi jednak tomu viac rozumie a jednak isto neveris hoaxom 🙂 🙂 ja osobne teda nevidim ziadny dovod, preco by ta niekto mal kamenovat

petamich
4. jan 2021

@pribinak no ja som len suhlasila s tym co pises, ze nie neprebehli 🙂 nepresviedcam ta, ze nemas pravdu alebo tak

nela6
4. jan 2021

@zuuzika moja doktorka si to odmieta vziat na zodpovednost... aj moj gynekolog mi vysvetľoval, ze vsetko BY nemalo ublížiť, ale ze on neriskuje tiez...a ja suhlasim, nebudem sa pocas tehotenstva ani dojcenia

nela6
4. jan 2021

@zuuzika preco ma doktori potom strasia, ze nemam sa. ockovat, az ked skoncim 🤷‍♂️

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre