Covid a tehotenstvo

vanda323
17. okt 2021

Dievčatá, akurát som prišla z testu. Emka je pozitívna zajtra na pcr. Celá rodina. No ja sa tie necítim veľmi konfortne. Nechcem si nič nahovárať privolavat no máte skúsenosti s covidom v tehu? Poznáte niekoho kto to dal bez vážnejších komplikácií?

bea0802
17. okt 2021

@vanda323 ahoj, ja som mala covid v 34 týždni. Nemala som síce nejaký ľahký priebeh, ale zvládla som to doma ...komplikácie mám také, že sa mi doteraz zráža krv, ale ja mám dedicnu poruchu zrazanlivosti, takže preto mi covid veľmi nepridal ....no ale teraz to najdôležitejšie, malinká bola ok a aj po pôrode vyzerá všetko v poriadku 🙏 a poznám dve kamarátky, ktoré v tehotenstve mali covid a zvládli to a deti sú v poriadku tiež. Skoré uzdravenie želám a neboj sa zvládnete to, inú možnosť si neprípúšťaj!

sasanka605
17. okt 2021

Ano, baba bola v poslednom trimestri a su zdraví aj ona aj maly chlapček.

mimina_h
17. okt 2021

@vanda323 nestresuj, ja v 1.trimestri a som ok, aj maly je ok. A vtedy som len kašľala a teplota bola raz. 😉😉 dieta by malo mat protilátky potom…. 🤷‍♀️

vanda323
autor
17. okt 2021

@bea0802 Ahoj, a ako si prišla na to že sa ti zráža krv? To by mi bolo zle však? Zatiaľ mi nič není, trošku ma bolí hlava a občas mám pocit že sa musím z hlboká nadýchnuť ale neviem či to už není aj stres

vanda323
autor
17. okt 2021

@sasanka605 Vďaka Bohu ja som v 22. Tyzdni

vanda323
autor
17. okt 2021

@mimina_h Juuj ďakujem za povzbudenie.

bea0802
17. okt 2021

@vanda323 ja mám zrážanlivosť krvi dedičnu ja si v tehotenstve picham injekcie a teraz som na liekoch ...toho sa neboj ...mne tu zrážanlivosť zistili ešte v prvom tehotenstve keď som mala komplikácie ❤️

ailiba
17. okt 2021

@vanda323 áno, svagrinka mala covid v 32.tt, ale zvládla to v pohode, niečo ako viroza. Mala len trochu zvýšenú teplotu, cítila dutiny. Ani nebola u lekára. Držím palce, určite to bude v poriadku🙏

lucia147852
17. okt 2021

Kamaratka rodila s covidom, všetko ok. Hlavne buď čo najviac v pohode 😉

nelly1310
17. okt 2021

@vanda323 ja som mala covid v 36tyzdni..teploty, nevladala som prejst z izby do izby, tazkosti s dychanin, neskuticne potenie, od zaludka strasne zle.. Ale za tyzden v podstate ok. No nieje to sranda. Dopovala som sa c vit, d, zinok, 3x denne paralen..schudla som 6kg za tyzden.Ale mala podla sona neschudla a tipuju jej cca 4kg Nic viac som nemohla.. Dnes mam termin..

jazula
17. okt 2021

Mala som Covid v 7 mesiaci, priznaky ako pri peľovej alergii - hlieny, nádcha, pokašliavanie. Keď prišla SMS, ani som jej neverila (bolo to na jar a ja som bola bez liekov na alergiu kvôli tehu)… Priateľa to zložilo na mesiac (strašná únava). Malá sa narodila v pohode a zdravá 🥰. Najhoršie bolo, že som bola kvôli tomu bez jednej poradne a bola som na nervy, či je bábo ok.

alzbeta311
17. okt 2021

Ja som mala kovid v 40tt , v pohode sme zive a zdrave 😂

lienka.7
17. okt 2021

@vanda323 ano, kamoska mala v 8.mesiaci, absolutne nic jej nebolo. Keby jej priatel nie je pozit.ani by o tom nevedela... hlavne sa nestresuj, dolezita je aj psychika.
Aj mne sa tazsie dycha (som 32 tt) a kovid nemam. Keby nebolo kovidu, vsetko by bolo inak.
Drzim ti palce ✊✊✊

vanda323
autor
17. okt 2021

@lienka.7
@alzbeta311
@jazula
@nelly1310
@lucia147852
@ailiba
@bea0802 Dievčence, odpoviem Vám takto hromadne 🤗 Najprv ďakujem že ste mi napísali. Som z toho dosť v strese no som hlboko veriaca a verím že Boh je pri nás🙏❤️ Manžel šiel po ten prístroj na palec neviem ako sa volá čo sa meria saturacia....saturovač😄😄😄 Ale mám gélové nechty a neviem si dať ani len jeden dole

nelly1310
17. okt 2021

@vanda323 mozno sa Ti bude dat aj tak odmerat.. Ja som mala od 95 az po 98 saturaciu.. Muz mal 93 najmenej, on mal zapal pluc.. Bolo to v pohode stale.. Neboj sa to date vsetko bude v poriadku, 🙏🙏🙏

luci_ba
17. okt 2021

@vanda323 ja osobne som to nezažila, ale kamoška mala v 2 trimestri myslím, mala len stratu chuti a čuchu. Malý aj s maminkou su v úplnom poriadkuuu. Drzim palce ✊

michaela66
17. okt 2021

Ja som prekonala teraz mesiac dozadu som v 18tt nemusíš sa báť babatko je chránené ja som mala dokonca ťažší priebeh na poslednej poradni minuly týždeň som mala všetko ok aj z krvi aj babatinko vyzera že je všetko v poriadku …

vanda323
autor
17. okt 2021

@michaela66
@luci_ba
@nelly1310 Dievčatá ešte jedna otázka , v lekárni som pýtala lekárničku vitamín D. A ona že vitamín D sa v tehotenstve nesmie užívať

sunshine_18
17. okt 2021

@vanda323 to je blbosť ako vysita ved ešte aj v tehotenských vitamínoch je vitamín D 😃

ajka0207
17. okt 2021

@vanda323 nemali by sa vysoké dávky v prvom trimestri, zistila sa súvislosť s vadami srdca, ale bežnú dennú dávku jedz v pohode

veto
17. okt 2021

@vanda323 Uzivam vitamin D od druheho trimestru, 2000 iu denne, neviem o tom, ze by bol nevhodny. Pokial ho este nemas, zacni hned, mozno sa porad s doktorom ci v pripade pozitivity a nakazy neuzivat kratkodobo vyssie davky. A snaz sa co najviac odpocivat, vela spat, vela tekutin a v pripade horucok ich hned zrazat. A merat si saturaciu je fajn. A nestresovat sa, urcite bude vsetko v poriadku, mozno ho ani nechytis a mas len nejaku inu virozu.

Covid je nevyspytatelny, zalezi ako si s tym poradi tvoj organizmus.
Podla sucasnych poznatkov je covid svina v tom, ze sa snazi akoby dostat k plodu. Plod je dostatocne chraneny placentou ale co som citala, najcastejsim problemom je, ze dokaze dost znicit placentu a vyvolat predcasny porod. Takze len byt potom viac opatrna v pripade nejakeho krvacania ci podozrenia ze nieco nie je v poriadku, ihned kontaktovat lekara.

srferreira
17. okt 2021

Sama som prekonala Covid v tehotenstve, 38tt. Uplne lahky priebeh, bez teplot, bez kaslania. Moje priznaky boli unava, bolest celeho tela, strata chute a cuchu, cca 5 dni. Babatko sa narodilo v poriadku, a ani som nepocitila zeby mi to ovplyvnilo tehotenstvo. A ano D sa moze, sama som brala samotny, a potom bol uz aj v tehotenskych vitaminoch. Drzim palce, neboj dobre bude.

vanda323
autor
18. okt 2021

@sunshine_18
@srferreira
@veto
@ajka0207 No veď ja som ostala pozerať ako puk v tej lekárni...som zostala mimo . Dnes zavolám svojej MUDr. Ďakujem Vám dievčatá za povzbudenie. Zatiaľ sa Vďaka Bohu cítim ok. Emka moja dcérka je na Tom horšie , aj keď mám pocit že už lepsie. Včera 40-tka horúčka...ja už stres není to sranda ak má dieťa takú trplotuu, no dala som obklad vetrala samozrejme liek od teploty. ATB má tiež. Trieda jej dali tiež takže je taká trošku viac spáva...a začala som sa modliť, to veľmi pomohlo. Teplota hneď klesla Vďaka Bohu 🙏🙏🙏❤️ Teraz akurát prišla za mnou do spálne že je horúca premerala som teplotu 38,1. Dala som jej nurofen...veľa tekutín tak hádam bude čím skôr ok

michaela66
18. okt 2021

@vanda323 ja som brala vitamín C a D sama dr.mi to odporučila aj obvodná aj gynekologička a dokonca mi volala ešte jedna z tn doktorka jak som mala covid a ta mi to iste povedala len vitamíny a paralen pri najhoršom iné nič ale ja mám take na cumlanie to je aj na imunitu a to je dokopy aj vítam C aj D ale moj muž čo bral vitamín D take tabletky aj dcéra pri covide tie som si ja nedávala …alebo sa skús opýtať tvojej dr.nech ti poradí ake by ti odporučila …

vanda323
autor
18. okt 2021

@michaela66 Ahoj už som volala ráno mi ja gyn. Povedala že C, D, zinok normalne. Asi ale zatiaľ nebudem brat nič. Nič mi Vďaka Bohu neni takže načo....

michaela66
18. okt 2021

@vanda323 no jasne pokial ti nic neni tiež by som si nedávala …drzkaj sa

ailiba
18. okt 2021

@vanda323 však keď si tehu, tak asi berieš nejaké tehotenské vitamíny... To by mohlo stačiť. Kľudne pridaj C vitamín, ten ti určite neuškodí. Ale super, ze ti nič nie je. Tehotné ženy majú lepšiu imunitu.

ritta86
18. okt 2021

Ja beriem cele tehu Zinok D aj C. Nevidim dovod preco by sa to nemohlo. Su sucastou aj tehu vitaminov. Skor nedostatok tychto vitaminov moze byt problem. Ja by som si ich urcite nasadila.

vanda323
autor
18. okt 2021

@ritta86
@ailiba
@michaela66 Dievčatá, beriem magnezko a železo...trošku ma začalo dnes steklit hrdlo ale to možno aj z toho kvantá sladkého čo som zjedla dnes ja keď som v strese veľa jem noa dnes som bola takže som sa prejedala tak že ani chodiť už nevládzem kinderka tortu....och ďalej rads j ani nepíšem 😔😔😔😔

ritta86
18. okt 2021

@vanda323 magnezium a zelezo ale nie su vyslovene na imunitu. Urcite si nasad vitaminy, ublizit ti to nemoze - len pomoct. Nic s tym nepokazis. Skor ten cukor by som teraz vytesnala 🙂 vela zeleniny, cesnak, budes OK, pevne verim 🙂 ak je mala bezpriznakova tak sa mozno ani nenakazis.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre