Covid-19 v treťom trimestri

lencika1
1. mar 2021

Ahojte dievčatá, prekonali ste covid v treťom trimestri ? Aký bol priebeh, dieťa bolo po narodení v poriadku ?
Ďakujem 🙂

zdenusa4
1. mar 2021

@lencika1 už je tu pár takách tém, skús pohľadať 🙂 jedna mamička tu písala že má kovid a už je dieťatko vonku, musela porodiť skôr

mogaa
1. mar 2021

@lencika1 to ti nikto s istotou nepovie.....väčšina prípadov bol len ľahší priebeh a deti boli v poriadku ale už bol aj prípad že tehotná to nezvládla.....

ona303
1. mar 2021

@lencika1 ja teda ešte tehotná som, mala som covid na konci druhého trimestra, takto vyzerá že malinký je v poriadku.
Ale Dr mi vravela, že čo mala tehulky z covidom, drvivá väčšina mala ľahký priebeh, že to celkom dobre tehotné zvládajú a aj tie co porodili už, detičky všetko v poriadku, že oni sú tam chránené.

1katyka1
1. mar 2021

Ahojte mne doktorka chce dat kvoli covidu nejake injekcie Fraxiparine na 10dni a vraj pri covide zvylne odtekat plodova voda. Stretli ste sa uz s niecim takym? Moje babo bolo naposledy v poriadku a mam lahky priebeh covidu. Nechcem si pichat injekcie bojim sa neziaducich ucinkov

lencika1
autor
1. mar 2021

@1katyka1 no ja som osobne nepocula o tej vode. Skôr som zahliadla predčasný porod. Vieš aj kedy bol kontakt s pozitívnou osobou a kedy začali prvé príznaky ?

ukulela
1. mar 2021

@1katyka1 fraxiparine sa bezne dava tehotnym, je to normalna liecba pre urcite stavy. daj si hladat a najdes aj tu niekolko tem .... ak doktorka usudi, ze ta ochrania/pomozu, tak by som ich brala. ved ani lieky na udrzanie tehotenstva na zaciatku sa neodmietaju ....

luccija
1. mar 2021

@1katyka1 Fraxiparin sa dáva kvôli tromboze pri Covide je zvýšená možnosť ju dostať

1katyka1
1. mar 2021

@lencika1 moj manzel bol pozitivny, prve priznaky mal uz 15.2.ale pozit.test az 18.2.a az od toho dna sme naplno dodrziavali izolaciu doma. 20.2.som bola na teste,bol negativ, na dalsi tyzden ked uz bol manzel ok sa mne pomaly zhorsilo a az o tyzden 27meho som mala pozitivny test. Nastastie nemam vazny priebeh. No mam strach trochu o babatko.

lencika1
autor
1. mar 2021

@1katyka1 cize si s tým asi trochu rátala. Akými príznakmi to začalo a akú liečbu ti dali ? Cize dnes tretí deň žiadne zhorsenie? Vela sil !

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre