Covid-19 v 33. týždni

hruska91
16. sep 2023

Ahoj som v 33.tt a mám covid. Mám zabite dutiny, strašný dráždivé kašeľ len sem tam sa mi podarí produktívne odkaslat. Ten kašeľ ma veľmi vysiluje boli ma cele telo. V lekarni mi povedali že veľmi nič nemôžem. Trápim sa už 3. Deň do pondelka ďaleko.

Poraďte čo vám pomohlo- do nosa mám morskú vodu (prd pomaha ) a stop nádcha kvapky, a mám na kašeľ sirup stop kašeľ - beriem 3. Deň .

Dakujem za rady

bolarazjedna
16. sep 2023

Prajem skoré uzdravenie!
Vitamíny C a D berieš? A veľa-veľa oddychu, naparovat sa, napr Vincentkou, harmančekom, viackrát denne. Na ten dráždivý kašeľ by som skúsila aj pastilky (aj Stop kašeľ je v pastilkach), alebo niečo mentolove, aj bez liečivej zložky, napr také hašlerky, môžu trocha ukludnit dráždenie.
A skus ešte wick-vaporub, natrieť oblasť dutín, hrudník, aby sa ti skôr uvoľnili hlieny.

trojnasobnamama
16. sep 2023

Určite by pomohli antibiotika.Skus pohotovosť.

hruska91
autor
17. sep 2023

@trojnasobnamama no nakoniec som šla na pohotovost lebo sa mi už 5. Deň nelepsilo a tlačilo ma na plucach. Bolo to fiasko. Volala som tam prv 9x veď nebudem predsa chodiť s covidompo svete. Nedvihli tak sme šli - len z vonku som povedala že mám covid nechceli ma ošetriť čo na jednu stranu chápem na druhu stačilo po telefóne ho dvihnúť. Paradoxne ma poslali do lekárne urobiť si na vlastne náklady crp- lebo oni ho nerobia (tu už chodiť po svete s covidom je ok) a vrátiť sa keď bdue zly výsledok, mala som výsledok 40 tak som sa vrátila - a ošetrili ma od dverí mi len dali atb, ale tak som rada že aspoň to, snáď záberu. Ale vypočula som si same blbe poznámky, že či som normálna- ukázala som im aj hovory e som vážne volala 9x a nedvihli a telefón mali na stole, z ludi som tam bola sama, a poznámky a že veď sa mi nemôže zle dychat že nemám veľké brucho ešte že isto som prvorodička (som 33.tt mám reálne normálne brucho ako ľudia v 8. Mesiaci a je to moje 3. Dieťa) proste bola dom prvýkrát a posledný aj som sa ospravedlnila aj ostala stat von aj volala no nevedela som to inak zariadiť…. Na dnes mám dosť ledva stojím

trojnasobnamama
18. sep 2023

@hruska91 naše zdravotnictvo je jeden veľký chaos.Ani nenachadzam sliv nato.Atb urcite pomozu.Aj ked vravia ze je to vyrus a nato atb nezaberaju.Zaujimave ,ze sa bezne pri kovide začali teraz predpisovat a realne pomahaju.Dobre,ze si šla a pusť z hlavy to akí boli kašli nato.Prajem rychle vyzdravenie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre