Covid-19 v 25. týždni tehotenstva

vero_jrk
24. júl 2022

Ahojte, je tu mamička ktorá za ostatné obdobie prekonala v tehotenstve covid? Aktuálne sme všetci doma pozitívni, manžel ja aj dcéra. Ja som v 25.tt, test mi vyšiel pozitívny dnes po zosilnení príznakov, zajtra budem volať lekárom ale akú prvú pomoc vám odporučili počas covid? Ako ste ho zvládli vy a bábätko? Veľmi sa bojím nejakých následkov, cítim sa dosť zle, mám silné bolesti hlavy, hrdla, kĺbov svalov a mierny kašeľ. Pobolievajú ma aj svaly brucha neviem už ako sa od radosti uložiť,neviem či je to smrkaním či kašľom. Vo štvrtok som mala mať poradňu obávam sa že ma počas karantény nevyšetria. Mimo covid som mala problém s opuchmi, užívam magnosolv z ktorého však mávam hnačky.. Prvú dcéru som rodila ciraskym rezom pred 15 rokmi kontrakcie som nezažila a nechcela by som kvôli covid predčasne porodiť. Mám strach...Za každú radu a skúsenosti vopred ďakujem.

joesvk
24. júl 2022

@vero_jrk Jedz aspoň med vo väčšom množstve.
A dúfam, že to rýchlo prejde.

vero_jrk
autor
24. júl 2022

@joesvk ďakujem dúfam aj ja, takto biedne mi ešte nikdy nebolo.

ronika19
24. júl 2022

Ahoj mám covid a momentálne prenasam, termín som mala 21.7. Najhoršie mi bolo prvé dva dni, potom to pomaly ustupovalo, dnes som už ok. Mám brať vitamíny C,D,Zinok ...pichať si fraxiparin a predpísali mi aj ATB...takže určite zavolaj dr. Pri teplotách som si mala dávať Paralen...a veľa piť.

vero_jrk
autor
24. júl 2022

@ronika19 budem volať hneď ráno vitamíny mám Paralen som si dala len polku bála som sa dať si viac.. teploty nemám len bolesti tela a hlavy

vero_jrk
autor
24. júl 2022

@ronika19 držím palce nech ste obaja ok ❤️

ronika19
24. júl 2022

@vero_jrk neviem kolky deň máš príznaky, ale naozaj po tých dvoch dňoch sa to začalo zlepšovať....Paralen si môžeš dať kľudne celý pri teplote...záleží od tvojej hmotnosti...a naozaj pi veľa vody/čaju 🙂 teraz sa ten covid zase rozbieha...

vero_jrk
autor
24. júl 2022

@ronika19 Ten fraxiparin dávajú všetkým? Mala som slabé príznaky už štvrtok piatok ale také že som myslela že je to skôr z únavy horšie to je od včera večera a dnes. Snáď sa ráno dovolám aj dr aj gynekologičke, ja len dúfam že to malinký zvládne bez ujmy.

petruska21
25. júl 2022

@vero_jrk mala som koronu počas tehotenstva 2x ... prvý krát na začiatku a a mala som zlý priebeh, trvalo 10 dni kým mi bolo lepšie ... druhý krát v 20tt a príznaky som mala dva dni ... maličký sa narodil pred 3 týždňami a je zdravý 🙏 užívala som aj antibiotiká, paralen, cely sirup od kašlú ... takze nemaj strach pokial nemáš veľmi vysoké teploty, ja som mala najviac 38,0, ale zimnica, obrovská bolesť hlavy, svalov...

vero_jrk
autor
29. aug 2022

@petruska21 Ďakujem krásne za skúsenosť, upokojilo ma to. Antibiotikám som sa nevyhla ani ja, ešte aj po dvoch týždňoch od vyzdravenia som mávala upchatý nos a pachuť v ústach ale lepší sa to. Hlavne ma dedili že pri prekonaní covid vraj je vyššie riziko predčasného pôrodu. Gratulujem k bábätku a želám vám obom veľa zdravíčka.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre