Ahojte dievčatá. Chcem sa vás spýtať, či je tu medzi vami nejaká mamička, ktorá sa nakazila koronou tesne pred pôrodom. Ako prebiehal pôrod, ako ste sa cítili atď. Ide o to, že som v 39tg a manželovi vyšiel dnes pozitívny PCR test. Zatiaľ nemá príznaky. Ja o chvíľku mám rodiť a vôbec neviem čo ma čaká. V nemocnici, kde som plánovala rodiť ma zrušili, že už tam nemôžem ísť ani na najbližšiu prenatálnu kontrolu, a že mám ostať v karanténe 8 dní, potom na PCR test. Keď bude negatívny, môžem u nich rodiť, keď pozitívny, musím ísť do inej COVID nemocnice. Lenže mne sa to nezdá, že ďalších 8 dní nikto sa na nás nepozrie. Nie je to dlhá doba? Máte niekto podobné skúsenosti?
@nikus01 neviem ci majú na toto právo, odmietnuť tehotnú pozitívnu. Viem, ze v TT na gynekologickom príjme ošetrujú aj také, ako je to s pôrodom neviem ale predpokladám, ze aj rodia. Skús si zavolať do svojej poisťovne, tam ti presne povedia ake máš práva a možnosti. Držím palce tebe aj bábätku 🙏
@nikpa naozaj musí ísť do covidovej nemocnice na vyšetrenie....bežný gynekolog ju nemôže vyšetriť ak je pozitívna, vyšetrovať ju môžu len v nemocnici kde sa personál bude chrániť patričným oblečením, nielen respirátorom a rukavicami.....to isté sa týka pôrodu, ak bude pozitívna tak pôrod sa odporúča v covidovej nemocnici, aby sa zabránilo prenosu Covidu na lekárov alebo iných pacientov....
Rodila som s Covidom v 39 tt.. Mala som sekciu, bola som bezpriznakova a nastastie malinka bola tiez negativna..
@maybe888 kojila som normálne.. Rodila som sekciou tam sa to neskor spúšťa cele kojenie... Ano 4 den sme isli obe domov spolu.. Naraz nas prepustili... Ak by sme tam ostali dalej tak si ju už zoberiem na izbu. Sestricky aj celý personál boli super.. Personal na novorodenockom na jednotku zlaty... Posielali mi fotky malej, volali mi, pravidelne informovali o vysetreniach a o jej stave. Nemozem nic vytknúť.
Držím Vam palce aby všetko dobre dopadlo 🍀🍀🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikus01 fúha, tak to je aj podľa mňa dlhá doba a hlavne keď budeš pozitívna, tak by ťa mali odsledovať. Vyskúšaj zavolať ešte svojmu gynekológovi, či ti nepovie niečo lepšie.