Prosim vas, tie co ste ako tehotne prekonali alebo prekonavate kovid, ako ste na tom boli s teplotami? Ja mam 6dni od pozitivneho testu, som v 23tt a teploty mi skacu od 37 po zatial max 38,4. Boli ma telo a vycerpava ma to. Samozrejme paralen si davam ked vyskoci na 38 ale aj tak mi dr povolila max 2/den.
@freeja Môžem sa Ťa opýtať, prosím Ťa, teploty To vyskakujú večer alebo aj počas dna? Prešla som si teplotami, ale len večer a v noci, pomáhal mi paralen. Asi do hodiny od užitia sa mi zo 38,2 až 38,4 znížila na normálnu. Trvalo to presne 10 nocí. Testy mi vtedy robili dva a síce vyšli negatívne na kovid, ostal vo mne taký hlodajúci červík, či to tie testy ukázali dobre. Dôvod tej zvýšenej teploty a zimnice mi totiž žiaden lekár nedal.
@freeja ak by teploty pretrvávali, odporúčam navštíviť najbližšiu covid ambulanciu. Ja som mala ako ty, ale v 30tt a 12dni. Natoľko ma to vyčerpalo, že som už ani nič nejedla a musela prísť zachranka. Mohli mi dat ale iba infuziu. Keby som vedľa o tej amb skôr, tak tam idem. Nasadili mi atb, lebo som mala vysoké Crp a po 2dnoch mi bolo lepšie. 2,5tyzdna som len ležala.
@katkamatka7 ahoj, vyskakujú aj v priebehu dna
@katkamatka7 daj si vyšetriť protilátky
.práve mi prišiel pOzitovny výsledok z covid testu.. Som v 22tt.. Nemám čuch chut a nádchu.. Taplotu max 37.2.. Beriem iba paralen.. Neviete či môže mať covid nejaký vplyv na malé? Mam za sebou 2potraty..tak sa dosť bojím
@klip0 Ďakujem za nápad 🙂 Skúsim. Keby mi na základe zisteného vyššieho stupňa protilátok na covid potvrdili, že som ochorenie prekonala, ušetrilo by mi to nervy a čas pri testovaní. Ale ako to poznám, na to, aby som nemusela chodiť na testovanie, by som musela mať aj tak potvrdenie o prekonaní ochorenia.
@freeja Ďakujem za odpoveď. Pár týždňov dozadu tu bola diskusia na zvýšenú teplotu v tehotenstve ( teda nie priamo spojenú s kovidom) a pod lupou si nájdeš aj staršie diskusie, ako možno zmierniť teplotu. Spomína sa tam napr čaj a citrónová voda. https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/mate-skusenosti-s-teplotou-pred-porodom/
@katkamatka7 nepotrebujes potvrdenie o prekonani, staci mat protilatky a 3 mes od vykonania testu na protilatky sa nemusis testovať
Ahojte ja som mala vcelku mierny priebeh teplotu slabu mozno len 1den, ale cuch nemam uz mesiac odkedy som bola pozitivna na kovid. Doktorka mi preventivne pre babo predpisala pichat si 10dni Fraxiparine do ramena, aby sa nezrazala krv co sa vraj moze stat v tehu a idem este teraz po covide aj na kontrolu krvi vola sa to hemokoagulacia.
Ja som dostala covid akurat ked som mala ist na morfo utz, isla som nan s meskanim 2tyzdne, dovtedy bolo vserko v poriadku a tam mi nasli nejaku nezrovnalost na mozgu babatka (ventrikulomegalia lahka) ,citala som o tom a moze to byt aj z prekonanych infekcii ja osobne si myslim ze to nie je z covidu ale nikdy nevies, len dufat ze sa to este do porodu upravi.. drzim palce ak by ta horucka nebola lepsia chod aj do nemocnice
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@freeja ak by nezaberal uz paralen a viac si nemôžeš dať tak jedine studene obklady a veľa piť. Držím palce, nech ste z toho rychlo vonku.