Couvade syndróm

dr_smajlik
27. okt 2014

Ahojte žienky, chcem sa spýtať, či ste sa s niečím podobným stretli aj u vašich mužov. Mám pocit, že môj drahý je tehotný namiesto mňa.... aby som to vysvetlila:

Prvý trimester mi bývalo zle, nevoľno, na odpadnutie, mala som problém dlhšie stáť na jednom mieste. Môj drahý, odkedy sa potvrdilo moje tehotenstvo, takmer každé ráno zvracal, a strašne mu začalo chutiť, vďaka čomu pribral doteraz už asi 8 kg, zatiaľ čo ja som doposiaľ do 16.tt nepribrala ani miligram, dokonca som tuším kilo schudla ( pritom som strašne chudá bola už pred otehotnením a snažím sa pribrať už 6 rokov...). Inak je plne schopný, nie je troska, nešlo ani o črevnú virózu,nebol v strese, na bábätko sa od začiatku teší, príde mi aj náladovejší a taký rozšafnejší, občas ako malý 😀 ...Mám pocit, že môj drahý natoľko súcití so mnou, že sa jeho telo rozhodlo príznaky tehotenstva prežiť namiesto mňa. 😝

Minule mi ukázal na nete článok, že niečo také môže nastať keď sú dvaja na seba silno psychicky upätí, čo my naozaj sme... ako sa hovorí, dopĺňame jeden po druhom vety, vieme na čo ten druhý myslí, na čo má chuť, vycítime, keď sa niečo deje.

tu je ten článok: http://najmama.aktuality.sk/clanok/231287/je-to...

Mne sa nechcelo veriť ale myslíte, že je to možné? zažili ste niečo podobné aj vy?

loxa
27. okt 2014

Ak to nieje nic zdravotne...preverila by som si to z kazdej strany, aby sa za "tehotenstvom" tvojho manzela neskryvalo nieco menej vesele, urcite to moze byt aj tot..koniec koncov , ine vysvetlenie asi nieje 🙂 ty najlepsie poznas svojho muza, takze musis sama vediet, ako spolu vychadzate, ci je to citlivy, extremne empaticky typ, berie na seba zodpovednost za vsetko co sa deje v jeho rodine, ci sa casto pyta na tvoje pocity, snazi sa do nich vcitit, vyjadri ti podporu , polutovanie a tak dalej..ak by sa toto dialo v nasej rodine, vedela by som na 100% ze sa jedna o zdravotny problem.. 😀 moj muz je extremny realista..ked som zvracala drzal mi hlavou nad zachodom, ked som nevladala uz v poslednom trimestri, pomahal mi.. ale videla som ze sa na to pozera ako na svoju muzsku povinnost..Pri porode bol rozvazny, tichy, snazil sa co najmenej vypytovat na moje pocity, masiroval ma, sprchoval hladil, ale snazil sa aby som to zvladla sama, rozmyslala nad porodom a nad tym celym , ako zena, co vie co ma robit..ja by som sa inak zosypala, plakala a lutovala sa keby ma stale pyta na to ci to moc boli a tak, vdaka nemu som nabrala sebavedomie, ze som zodpovedna za svoje telo a za dieta co nosim , rodim a vychovavam..neviem ako by som to viac priblizila, proste moj muz striktne oddeluje muzsku a zensku rolu tehotenstva , porodu a vychovy a to mi extremne vyhovuje🙂 ale aj pripad tvojho muza je urcite obrovska vyhra😨)

katarinamarkova
27. okt 2014

@dr_smajlik moj manzel nevracal, ale pri kazdom tehotenstve priberal zaroven so mnou 🙂 len s tym rozdielom ze mne po porode ostali uz len 2-6 kg navyse, on zhadzoval potom este min. rok 🙂

kiki68
28. okt 2014

no tak kolega mojho muza bol doslova tehu s manzelkou, odkedy mala prvy poz. test,tak dotycny ani jedno pivo,vraj cakaju babo, dokonca nesiel ani na sluzobku,vraj on lietadlom nepoleti,lebo cakaju babo 😀 A prezival vsetko az do porodu. Po porode ho to vraj preslo, vraj chlapi mysleli,ze bude aj kojit ako sa na to cele namotal 😀 Vraj to pre neho bolo cele take ako keby to prezival sam to tehu. Vraj si aj daval strasne pozor co zje,aby hento aby toto,aby to nebolo nezdrave,ze s nim nebolo k vydrzaniu 😀 Najvacsi gol bol porod, to chalani mysleli,ze ho prekoti, bo on bol ako na ihlach, vraj mysleli,ze povezu sanitkou nakoniec jeho 😀 mal aj poslickov za svoju zenu chudacisko...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre